N.Mohanu este revoltat! Dar nu face nimic pentru deblocarea bugetului!

08 Noiembrie 2011, 00:05 | 1842 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
Turnu-Magurele, un oras blocat de primar

Scandalul blocării bugetelor mai multor primării este cel mai dezbătut subiect în aceste zile. Deși trebuia să fie un film de scurt metraj, primarii l-au transformat într-o telenovelă care nu se mai termină. N.Mohanu spune că este revoltător ceea ce se întâmplă în Turnu-Măgurele. Da, domn primar, este revoltător modul cum  administrați orașul. Singura soluție, și foarte rapidă (două săptămâni, nu "durea" pe nimeni), era revotarea bugetului, numai că Mohanu nu doreste asa ceva, știind că trebuie să demonstreze pe ce a cheltuit banii.

Toată lumea cunoaște că firmele protejate au primit contracte de la Primărie. Prin votarea altui buget vor ieși cel mai ușor la lumină sumele uriașe care au plecat către Teldrum, Proinvest, etc. În felul acesta, secretomania din jurul Primăriei nu ar mai putea fi de nici un folos. Turnenii ar putea afla, de exemplu, cum sunt cheltuiți banii din fondul de rezervă al Primăriei. Banii de la Koyo sunt un mizilic pe lângă adevăratele tunuri. Am rămâne cu toții uimiți de felul cum își bate joc un primar iresponsabil de  oraș. Câți bani îi trec prin mână acestui incompetent!

Primarul mai spune că a făcut eforturi pentru deblocarea acestei situații. Ce eforturi, domn primar? Ați încercat să votați alt buget și  nu v-a lasat portarul Primariei? Spuneti, ne ducem noi sa-l pedepsim! Sunteti jalnic, domnule Mohanu! Dumneavoastră nici măcar nu ați spus cine se face vinovat de faptul că nu a observat de unde a primit Primaria o sumă de bani care nu se justifică. Aveți specialiști care trebuiau să răspundă până acum. Dacă nu ați pedepsit pe nimeni, până acum, înseamnă că vinovatul este de la cel mai înalt nivel.

Lăsați politica și treceți la fapte, numai așa se poate rezolva acest blocaj. Prefectura nu se face vinovată cu nimic,  a respectat legea și a atacat în instanță neregulile crase depistate în hotărârile pe care le primește spre validare. Unde-i lege nu-i tocmeală, domnule Mohanu! Pe moșia lui Dragnea legea  devenise un moft, prin urmare domnul primar nu se simtea obligat s-o respecte.

În acest scandal nu au de pierdut numai cadrele didactice și funcționarii din primării, aceștia fiind doar varful icebergului, toți locuitorii sunt victime, prin faptul că nu se respectă legea iar primarii fac tot felul de afaceri, care aduc câștig în buzunarele dumnealor și prejudicii localităților. Pierdem toți când un primar nu respectă legea. Salariile sunt doar pe frontul politic, situația este mult mai dramatică. Să vedem acest scandal la adevărata dimensiune, nu ce ne spun primarii.

Prefectul T. Nițulescu, văzând că Mohanu nu vrea să revoteze bugetul, a făcut demersurile necesare iar miercuri, 9 noiembrie,  Guvernul va  adopta o Ordonanță de Urgență, prin care se vor direcționa sumele necesare platii salariilor cadrelor didactice. Daca acest lucru se va intampla, sa vedeti jale in Primaria turneana! Speram ca telenovela "bugetul blocat" sa ia sfarsit  pentru cadrele didactice.

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
anonim pe 12 Noiembrie 2011, 20:29
#5
nu ne uitati
va rog sa editati si comentariul trimis vineri despre renumita Firma de paza Valahia Guard care lucreaza cu agentii fara sa-i plateasca de patru luni\\n sa le fie rusine,mai au c*rajul sa faca reclama pe Alexandria TV ca lucreaza pe un tarif mic,adica fara sa plateasca angajatii.
nimeni pe 10 Noiembrie 2011, 19:11
#4
MULTUMIM DIN INIMA PARTIDULUI
Alo, turnu cu stir (vezi in dex semnificatia cuvantului stir in dex), lasati minciunile ca oamenii mor de foame si nu au ce sa-si hraneasca copii. Dar bineinteles,va rog sa ma scuzati, MULTUMIM DIN INIMA PARTIDULUI UNIC SI REPREZENTANTILOR SAI TERITORIALI PENTRU PROPASIREA SPIRITUALA SI MATERIALA A POPORULUI..... Parca suna ca o expresie din alte vremuri, dar este mai actuala ca niciodata. MULTUMIM!\\n\\nPS. Mai asteptam totusi banii pe care ii castigam totusi cinstit, nu prin spagi, vezi Clujul.
floarea pe 10 Noiembrie 2011, 14:23
#3
sa ne intelegem
Despre ce ordonanta vorbiti dumneavoastra? Daca va referiti la o actiune in instanta tribunalul o va respine ca inadmisibila, iar inadmisibilitatea vine pe motive de ordine publica, ceea ce face ca institutia primarului sa nu mai pronoveze nici o solicitare de acest tip in instanta. Daca va referiti la o ordonanta de guvern, nu prea cred ca se va materializa. Mohanu trebuie scuturat zdravan pentru ca el se face vinovat de situatia actuala, el si Tribunalul Teleorman, care, in loc sa judece cauza pe fond, s-a hazardat sa admita o cere de odonanta presedintiala, asa aiurea, la presiune politica. Nu au facut altceva decat sa prelungeasca chinul unor oameni nevinovati. Si cand te gandesti cat era de simplu ca nae sa recunoasca ca a folosit trei milioane de euro asa, doar ca a vrut el!
tot un nimeni pe 10 Noiembrie 2011, 11:26
#2
ORDONANTA ORDONANTA NU MAI VII
Suntem in data de 10.11.2011 si nimic. Vorbe goale si promisiuni de doi lei.
un nimeni pe 09 Noiembrie 2011, 18:58
#1
ORDONANTA MINCIUNII
Cadrele didactice inca mai asteapta Ordonanta prin care se presupune ca urmeaza a se rezolva problema salariilor. Poate nu s-a precizat anul in care va fi data. 2012, 2013 sau 2100 nu ?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.