După venirea mascaţilor, la SC Gina Impex SRL Turnu-Măgurele se continuă vechile practici: program de peste 10 ore, salarii mici, abuzuri.

18 August 2011, 00:05 | 2717 vizualizări | 9 comentarii
Car Universal
In unele fabrici de confectii se continua abuzurile

După cum bine se ştie, la fabrica de confecţii SC Gina Impex SRL din Turnu-Măgurele, un control al ITM Teleorman a avut nevoie să folosească trupele de mascaţi pentru a pătrunde în această fabrică. Patronii, Veronica Doncea şi Dan Chivulescu au plătit amenda, destul de mică, şi, după ce o scurtă perioadă au respectat programul de 8 ore al angajatelor, au revenit la vechile practici.

Programul de lucru este de 10 ore, sau chiar mai mult, iar salariile sunt la fel de mici. Fabrica are livrări în aproape fiecare săptămână, astfel că angajatele sunt forţate să muncească mult peste program, însă nu se plătesc nici ore suplimentare şi nici nu se dau recuperări. Angajatele SC Gina Impex au protestat, de mai multe ori, însă decizia conducerii este ca în  continuare să se muncească 10 ore. Patronii profită de faptul că muncitoarele nu au unde să plece, alternativa plecării din fabrică este doar şomajul, celelate fabrici de confecţii neavând nevoie de forţă de muncă.

Singurul rezultat, palpabil, al descinderii mascaţilor, este închiderea uşilor din fabrică. Dacă până atunci, muncitoarele mai puteau ieşi în pauză, să fumeze sau să meargă la toaletă, în curtea fabricii, acum acest lucru a devenit imposibil. Uşile sunt închise cu cheia şi nimeni nu mai părăseşte incinta. În locul unui program normal, vizita mascaţilor a făcut să se instituie un regim de închisoare în fabrică.

Credem că este imperios necesar ca ITM Teleorman să revină în fabrică şi să impună patronilor să respecte legea. Ca şi la SC F Enculescu, şi la Gina Impex se încalcă în picioare drepturile elementare ale angajaţilor ( în majoritate, femei).

 

Citeşte şi
Comentarii (9) Adaugă comentariu
daniel pe 19 Decembrie 2014, 22:26
#9
trebuie
sotia mea lucreaza la sc gina,sunt niste nenorociti si cred ca chestia cu spartul capetelio eu am s-o fac

anonim pe 08 Noiembrie 2011, 19:04
#8
sclavie
vampire vampire
ambra pe 19 Septembrie 2011, 07:20
#7
taranul afemeiat chivulescu
confectionerele lucreaza 12 ore si agronomul chivulescu se distreaza cu parasutele la munte si cu ordinarele moatre dupa el peste tot /\\n
gfhfhn mnjgyjyukj pe 01 Septembrie 2011, 12:26
#6
da
asa este cu sc gina am lucrat 1 saptamana 12 ore sambata duminica si inca 3 zile din saptamana urmatoate 12 ore
popescu gabriela pe 20 August 2011, 20:53
#5
adevarat
asa este si eu am lucrat la aceasta firma,dar la dudu,pentru ca au si o parte din firma la dudu este asevarat ca ne tineau peste program sa scoatem marfa pt livrare si in schim salariile sunt f mici,am lucrat 6 luni si aveam salariu de 480 de ron,acum sunt in italia si sunt f bine de cat sa stau la niste nenorociti si sa imi rup oasele
odi19 pe 19 August 2011, 11:16
#4
da!
eu te sustin: da l vreau m** si pe mohanu,comandantul politiei si toti judecatorii din turnu!
jigodii pe 18 August 2011, 18:21
#3
niste nenorociti
a plecat o persoana in spania sa ia un ajutor si kand au calculat aia din ron in euro un salariu (300 d euro) d la combinat au inceput sa rada! si la combinat e binisor si cu salariu si cu programu d lucru. astia ar trebui omorati in bataie k nu s invatza minte sau au in spate p cineva dn politica... pentru administratorii site-ului: continuatzi sa criticati toate neregulile astea d la toate fabricile dn turnu magurele, poate s-or da p brazda, sau s-or lua masuri, makar programu sa-l respecte...
Valy pe 18 August 2011, 02:31
#2
pt turneni
cine ma sustine?
Valy pe 18 August 2011, 02:30
#1
sclavagism
Veronica Doncea şi Dan Chivulescu ar trebuii ca cineva seara la intuneric sa le sparga capetele.Cred ca ma bag:D
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.