Căldura pentru iarnă: de unde vor primi agent termic locuitorii din Turnu-Măgurele?

26 Mai 2011, 00:00 | 1454 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
Donau Chem, solutia pentru caldura turnenilor.

 Deşi vremea este foarte caldă, poate prea caldă (Prea cald pentru luna mai, ca să cităm titlul unui film), turnenii care sunt branşaţi la sistemul de încălzire centrală se gândesc, de pe acum, la ce se va întâmpla la iarnă. Cum bine se ştie, în iarna care a trecut, Primăria a reuşit o performanţă în premieră: doar jumătate din apartamentele branşate au primit agent termic, celelalte, au rămas în frig.

Mohanu, primarul care a reuşit performanţa aceasta, este cel care promitea în 2008 că centralele de cartier vor asigura căldură în oraş la preţuri rezonabile. Ca mai toate investiţiile primarului, şi aceasta a fost un fiasco total. Centralele de cartier sunt nerentabile, deoarece mulţi cetăţeni s-au debranşat de la sistemul centralizat de căldură, aşa că ceilalţi, care primesc căldură de-acolo, ar trebui să plătească sume uriaşe pentru a avea o încălzire acceptabilă. Mohanu a îngropat multe milioane în aceste centrale, care acum nu pot fi folosite.

În această primăvară, Mohanu a încercat să convingă asociaţiile de locatari că cea mai bună soluţie este montarea unor centrale de scară. Deşi administratorii sunt oamenii lui Mohanu ( se vede acest lucru, mai ales, la alegeri) nimeni nu s-a lăsat păcălit de această soluţie fără viitor. Ca şi centralele de cartier, şi cele de scară devin nerentabile dacă nu sunt branşaţi cel puţin 50% din apartamentele unei scări de bloc. Singura soluţie, cel puţin pentru o perioadă de timp, este ca oraşul să primească agent termic de la combinatul chimic.

Interesele grupului Dragnea-Mohanu au făcut ca Primăria să renunţe la primirea de agent termic de la combinatul chimic, agent termic pe care Primaria îl vindea la un preţ de 3-4 ori mai mare. Dragnea a dorit ca Ioan Niculae, patronul combinatului, să plece din zona Turnu-Măgurele, pentru că îi ameninţă propriile afaceri. Zilele trecute, Mohanu a recunoscut implicit falimentul centralelor de cartier, anunţând că iarna viitoare va încerca să obţină, din nou, căldură de la combinatul chimic.

Dacă s-a revenit la această soluţie, ce rost a avut construcţia de centrale de cartier, domnule Mohanu? Nu cumva e nevoie de o demisie? Pentru "competenta", desigur!

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
anonim pe 28 Mai 2011, 21:15
#6
caldura
oare cit mai exista Calor Serv?Daca o saavem caldura din combinat si oamenii majoritatea s-au debransat cit o sa platim?Sint scari cu 1-2 apartamente nedebransate,inseamna ca nu o sa fie caldura logic nu?nimanui nu-i convine sa plateasca toate pierderile dupa traseu.
mimi pe 28 Mai 2011, 07:18
#5
mafie judeteana
s/au ofilit trandafirii rosii d/le mohanu cind ati fost ales ati promis o primarie transparenta si acum sunteti camuflati ca trupele din afganistan\\n
pitis p pe 26 Mai 2011, 19:43
#4
pt dragomir
Stimate domn,pretul giga caloriei de la combinat era ~47 ron .iar mohanu(pentru a-si satisface clientela)o vindea pop**atiei cu 110 ron.belu si restu trbuiau platiti cu bani grasi. asta este.prietene!
Axinte pe 26 Mai 2011, 17:20
#3
pentru Ion
Gresesti Ioane! Cand combinatul a fost oprit, a functionat CAF-ul, care este al Primariei. Acest CAF (cazan de apa fierbinte) a fost propus de catre Primarie spre casare si valorificare, adica taiat si dus la fier vechi. De acum o sa inceapa problemele cu apa calda si caldura.
ion pe 26 Mai 2011, 14:12
#2
pentru dragomir
centralele de zona au fost construite pentru situatiile cind combinatul este oprit. au fost situatii din acestea. in 2008 cind s-a oprit combinatul s-a furnizat caldura cu ct1 si ct7 in tot orasul iar cei din zona pt2 si pt3 au avut de suferit.sa nu uitam ca asupra combinatului planeaza continuu posibilitatea opririi voite sau nevoite.in legatura cu pretul gcal vorbesti tendentios si in necunostiita de cauza.cite te plateste ?
boby pe 26 Mai 2011, 13:31
#1
Nesimtit !
CIND A VENIT I. NICOLAIE SA PREIA COMBINATUL.IN SALA CASEI DE CULTURA(RUINATA DE PRIMARIE INTRE TIMP)IN PREZENTA A PESTE 700 DE SALARIATI.DL PRIMAR N.MOHANU A SPUS ACESTORA SA NU PERMITA TEPARULUI I.NICOLAIE SA IL CUMPERE,PENTRU CA O SA-L TAIE SI O SA-I LASE PE DRUMURI !!!!!CALDURA AM PLATITO SCUMP PENTRU SALARILE LUI BELU VALERIU SI NEVASTASA.SI TREPADUSII LUI MOHANU.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.