O convorbire pierduta - orice asemanare cu persoane sau evenimente actuale este pur intamplatoare

28 Noiembrie 2009, 20:28 | 2004 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal

Salut! Ma numesc Lucky Jackson, sunt cetatean canadian si locuiesc actualmente in Toronto. Acum 5 ani am hotarat impreuna cu sotia sa lasam in urma mizeriile din tara mama ROMANIA. Timp de 2 ani pt. a supravietui am fost nevoit sa practic o gramada de meserii, pana la un moment dat cand mi-am dat seama de ce nu reusesc sa -mi asigur un trai decent, desi ajunsesem acolo, unde un tip cinstit ca mine putea sa traiasca asa cum isi dorea. Ei bine, lucrand la o spalatorie, un nepalez, coleg de munca, ma tot lua peste picior, strigand la mine Iliescu. Desi ma consider un tip destul de citit, tot incercam sa-i raspund cu aceeasi moneda, dar din pacate nu gaseam un sinonim pt. Iliescu. Trecand zilele am ajuns sa fiu prieten cu Katmandu nepalezul si la o discutie l-am intrebat ce stie de Romania. Stupefiat am ascultat bolboroselile sale spunand de: mineriade, FNI, CARITAS, Columna Bank, Bancorex, JIJI B, ANTENA1, PRO TV, Realitatea, PCR, Steaua, Dinamo...stop e ceva suspect!... ori brunetul meu era informat ori... Era roman domne, roman din .............. Dincolo de marea mirare a mea a inceput sa-mi povesteasca in ce conditii a trebuit sa plece din tara. In perioada campaniei electorale din 2004 fiind un tip deschis care-si spune parerile cu voce tare a ales sa-l sustina pe unul din candidati, ghinionul lui ca nu era unul pe placul puterii locale asa ca in timpul liber prin parcuri, pe strada, piata, la o bere cu amicii tot isi ridica in slavi favoritul. In preajma votului decisiv, cand tensiunea ajunsese la cote maxime compatriotul meu primeste un telefon. Convorbirea care urma avea sa-i schimbe cursul vietii. Citez din memorie: - Alo! Sunt Cireasa!... -Salut nea Cireasa!...Tot pe la primarie... - Tot... Ia fii atent aici! Stii ca sunt prietenul tau si iti vreau binele! Domn Primar m-a chemat in birou si mi-a zis sa ma ocup cat mai urgent de o problema. - Si ce legatura are cu mine! - Pai problema esti tu! Vezi ca ai gura cam mare si asta o sa-ti dauneze mult! -Bai nea Cireasa!...cum nea Cireasa!...ce-am facut nea Cireasa?! - Ba tu stii ca astia sunt razbunatori, ba tu nu stii cu cine te pui! Vezi ca ti se poate intampla orice!... Ce tot il lauzi p-asta?!...Ce ti-a facut asta?! -Ba nea Cireasa stii ca asa sunt eu...imi place mie d-astia! -Ba eu stiu asta, dar trebuie s-o lasi mai moale, maine trebuie sa dau raportul, te linistesti sau nu te linistesti? iti trebuie bani?3, 5, 20 de milioane?Doar nu dau de la mine!... da domn primar...Vezi ca poti sa-ti pierzi serviciul!... - Bai nea Cireasa...nu serviciu! in saracia asta! - Ba daca vrei politica, fa-o prin casa cu nevasta-ta!... - Cum mai nea Cireasa?!... - Ba, cand o freci pe nevasta-ta, faci politica ma, pe strada nu ai voie...Nu ai voie si gata!. - Bine ma nea Cireasa cum zici mata!... - Toate fabricile de la noi sunt ale astora! Iti pierzi serviciul si mori de foame.

La Toronto toate bune si frumoase, e vremea pranzului. Se mananca foarte bine in Canada, voi mai aveti ce in Romania? Tinem legatura! Aveti grija cu cine votati! ASA SA V-AJUTE DUMNEZEU!!!! See you later alligator! Toronto noiembrie 2009 Semnat Lucky Strike

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.