Dragnea nu mai are bani şi modifică preţul pâinii.

06 Februarie 2011, 17:59 | 1508 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal

 Din cauza creşterii preţului la grâu, producătorii din panificaţie au scumpit pâinea. Fabricile da pâine au avut de ales între a păstra gramajul actual şi a mări preţul sau, micşorând gramajul, să păstreze preţul. Patronii fabricii Mopan au ales o a treia variantă: au mărit gramajul şi preţul.

Astfel, pâinea a fost mai grea cu 30 de grame, dar şi preţul a crescut cu 25%. De la 1,2 lei pâinea Mopan a sărit la 1,5 lei. La Radio Teldrum s-a anunţat că fabrica a hotărât să mărească greutatea pâinii cu 30 de grame şi să crească preţul la 1,5 lei. Dacă ar fi să ţinem cont de calculul făcut de conducerea fabricii, o pâine produsă de aceasta ar trebui să coste 1leu suta de grame, deci o pâine de 270 grame ar trebui să coste 2,70 lei. Mult, prea mult, pentru o pâine.

Doar două zile au păstrat acest preţ şi au revenit la preţul vechi. Nu ştim ce calcule au făcut economiştii lui Dragnea, însă preţul, practicat în cele două zile, spune multe despre lăcomia şi dorinţa de câştig de pe urma unui produs de baza şi foarte important pentru poporul român. Pâinea produsă de această fabrică este cea mai scumpă şi nu este accesibilă majorităţii populaţiei, dar are un segment de piaţă bine conturat, fiind o pâine de o calitate mult mai bună decât a concurenţei. Această degringoladă cu preţul pâinii a fost o încercare care nu a reuşit şi, din raţiuni economice, s-a revenit la cel vechi. Cumpărătorii au fost nemulţumiţi şi vânzările au scăzut în a doua zi.

Producătorii din panificaţie au declarat că unele fabrici îşi pot menţine preţul dacă mai au stocuri de grâu de astă vară. Firmele lui Dragnea, având şi grâu, nu pot justifica creşterea preţului decât prin lăcomia unui aşa-zis social-democrat. Una din ipoteze, care justifică această mărire, este lipsa fondurilor publice pentru firmele protejate de Dragnea.

Lipsa banului îl pune în dificultate pe Dragnea şi riscă să piardă funcţia de secretar general. Jupânul este în stare să ne scumpesca şi pâinea pentru interesele lui.

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
un turnean pe 08 Februarie 2011, 23:08
#4
pentru cetateni
nu mai cumparati de la ei daca e scumpa sa ramana cu ea.
#3 Batranul/08.02.2011 pe 08 Februarie 2011, 13:51
#3
E scumpa painea?
E scumpa painea? Dar benzina? E scumpa painea in toata tara. Nu mai cumpara de acolo.\n
guta pe 07 Februarie 2011, 15:49
#2
painea noastra cea de toate zilele
ASTA FACAM.CUMPARAM DIN ALTA PARTE.
alt turnean pe 07 Februarie 2011, 12:42
#1
pt autor
pai si cine te pune tata sa cumperi de la ei. nu iti convine iei din alta parte. nu ti se pare normal?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.