Cum se fac afacerile de succes în Turnu-Măgurele - familia Burtan

08 Noiembrie 2010, 18:36 | 2332 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal

Am vorbit de multe ori despre oamenii primarului, oameni de afaceri care au făcut averi peste noapte ajutaţi de primar. Un exemplu elocvent este familia Burtan, patronii firmei Intercom (baraca din Catanga). De la o modestă baracă de lemn a ajuns să aibă o adevărată reţea de magazine şi firme.

Se ştie în oraş că are foarte mulţi bani din contractele obţinute cu asociaţiile de locatari, asociaţii controlate de Mohanu. Averea mare pe care o deţin nu putea fi făcută prin magazinele alimentare pe care le au ci prin afaceri sub oblăduirea primăriei. Ştim că sunt cotizanţi mari în campaniile electorale, cu produse şi bani, primarul ordonând, de câte ori are nevoie, să primească bani. Familia nu stă pe gânduri şi fonduri importante se scurg în campania electorală a lui Mohanu.

 Despre spălătoria auto  a familiei se ştie că mulţi au vrut s-o deschidă pe actualul loc, însă primăria a refuzat să le acorde autorizaţie. Atunci când familia Burtan a dorit acest lucru, oamenii din primăria lui Mohanu s-au executat imediat. Prin oraş umblă un zvon, pe care nu-l credem, până la proba contrarie, cum că primarul Mohanu ar avea o parte din profitul acestor firme ale familiei Burtan. Nea Fane, şeful familiei, este pionul principal în aceste afaceri. Angajaţii firmelor sale sunt nemulţumiţi din cauza comportamentului dictatorial al lui Nea Fane. Legăturile de afaceri ale lui Nea Fane cu A.Simionescu sunt binecunoscute, materialele folosite la placarea blocurilor sunt cumpărate de la acesta. Cu schelele sale, Nea Fane a urcat în societate ajungând în lumea bună a oraşului.

Dacă  Mohanu i-ar da dispoziţie să placheze G-urile, Nea Fane şi-ar cumpăra o schelă să facă şi acest lucru. Turnu-Măgurele a ajuns oraşul cu cele mai multe blocuri placate cu celuloză. Aşa cum Dragnea alocă 50 % din bugetul Consiliului Judeţean pentru asfaltările firmei Teldrum, aşa şi Mohanu a favorizat firma Intercom.  Dacă trăiam în Sahara şi Nea Fane avea firmă de nisip, domnul Mohanu ne-ar fi îmbrobodit să cumpărăm nisip de la el. Cu  celuloza lui Simionescu şi schelele lui nea Fane sunt placate blocurile construite de Ceauşescu. Păcat pentru oamenii primarului ca blocurile nu sunt într-o stare de degradare mai mare pentru că atunci ar fi câştigat şi mai mult. 

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
Gigi pe 05 Decembrie 2010, 20:00
#5
turnean de lins pe dreapta
Ba turnene credeam ca sti pe ce pamant taiesti!...eti un tampit si nu numai...De ce????....simplu.Ai de infipt limba in anusurile PD-Liste si lovisi in astia.Adica Burtan,Burtea su cum i-o fi chemand...Sa nu crezi ca am vre-o legatura cu ei.Chiar nicio legatutra...Orasu e mic si ii stiu...Niste oameni care fac afaceri (comert,ceva productie,prestari sau ce or face) de prin 90-92,nu stiu.Corect sau nu,habar nu am.Dar sa le pui in carca asemenea tampenii e chiar halucinant...In Tr.Mag.usor usor si covrigii lui Jan sunt,in mintea voastra,PSD.Loviti fratioare in PSD asa cum ar trebui,lasand oameni fara legaturi mizerabile,poate chiar cu primaria,sa-si vada de treaba lor.Nu sunt eu avocatul diavolului,nu mai intereseaza burtanii astia dar a-ti inebunit de tot...I-ati slabit un pic pe Dragnea,Mohanu sau mai stiu eu cine si va intorsera-ti cu un articol de mizerie...Rusine turneanule...Loviti in adversarul politic.Lasa-ti oamenii simpli in pace...Face-ti reclamatii la DNA,Proc*ratura,Politie sau unde credeti de cuviinta sa mai aresteze din politicienii astia,unul sa nu mai ramna,dar sa nu fie,care cumva de lam PD-L,UDMR,UNPR...ar fi jale...
deejay pe 11 Noiembrie 2010, 23:29
#4
nu stiu
vorbesti de cel ce e seful la radio sud????
mm pe 10 Noiembrie 2010, 19:28
#3
ii
Nea Fane are numele de famile Stefan, iar ginerele sau, Sorin, are numele de familie Burtea.
io pe 10 Noiembrie 2010, 08:24
#2
haha
esti prost si pe deasupra nici macar turnuean nu esti. ca daca ai fi fost ai fi stitut ca numele acestora nu este burtan ci burtea. ce lepre pedeliste scriu p-aci si se mai dau si turneni...
g pe 09 Noiembrie 2010, 12:25
#1
gem
smile)
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.