"Revoluţionarii" lui peşte şi "baricada " de la Turris!

04 Noiembrie 2010, 23:48 | 1835 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal

 

 Fiecare oraş, judeţ, sat, comună are revolutionarii săi, numărul depinde de amploarea mişcării din 89 din acea localitate. În oraşul nostru se pare că a fost revoluţie în toată regula. S-a tras în câteva locuri şi a fost baricadă în faţa hotelului Turris. Revoluţionarii au rezistat până când armata a fraternizat cu ei.

Ar trebui să le fim recunoscători pentru faptul că au scăpat oraşul de comunişti. Din povestirile celor care au fost la baricada de la Turris înţelegem că au rezistat eroic şi că au fost momente în care soarta României a depins de curajul lor.

Domnul primar ar trebui să le facă un monument. Cred că ar fi cea mai mare realizare a dumnealui, să-i facă domnişoarei Eli o statuie. Legea, prin care au fost transformaţi din participanţi în  remarcaţi prin fapte deosebite, a apărut în Monitorul Oficial în 7 iulie 2010. Contestaţiile se pot depune timp de 6 luni. Plata retroactivă s-a făcut pentru o parte din remarcaţi, ceilalţi o vor primi în 2012 - 2014, fiindcă bugetul statului nu are de unde să le dea, acestor pomanagii, bani cu lopata. Plata lunară nu va fi amânată, poştaşul o să le aducă banii.

Foarte mulţi dintre ei şi-au diminuat veniturile pentru a putea să se încadreze în minimul prevăzut de lege. La nivelul ţării sunt 27.000 de mii de revoluţionari, dintre care 16.000 de luptători remarcaţi în revoluţie pentru fapte deosebite(cum sunt ai noştri) şi doar 189 de participanţi. Au rămas foarte puţini participanţi deoarece au fost transformaţi în remarcaţi.

Titlul de „Luptator remarcat" nu presupune o simplă participare la evenimentele din decembrie 1989, ci asumarea conştientă a unor riscuri ce l-ar fi transformat pe respectivul luptător, în cazul în care revoluţia ar fi eşuat, în viitoare victimă a represiunilor regimului comunist. Cei mai mulţi posesori de astfel de carnete, însă, nu au demonstrat, cu dovezi, asumarea acestor riscuri. Mai sunt două luni şi, dacă nu sunt contestaţii, totul se rezolvă.

Cum în Turnu-Măgurele nu sunt prea mulţi cei care îi pot contesta, revoluţionarii lui Vlăduţu Marian (el e cel care a rezolvat pe mulţi din lista revoluţionarilor ) îşi vor primi banii fără vreo problemă. Fără ruşine şi fără să se gândească la cei care au, cu adevărat, nevoie de bani, "revoluţionarii " lui Eli Iagăr şi compania se vor îmbogăţi şi mai mult. Bravo! Domnule primar, dacă aveţi un minim bun simţ, vă rugăm să publicaţi lista cu "revoluţionarii" de catifea care au primit pământ în Turnu-Măgurele. E interesant şi locul în care au primit pământ aceştia. 

 

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
gigi pe 05 Decembrie 2010, 20:10
#6
bravo baieti...
mai e loc...?As veni si eu in cercul vostru.Pe bune...Ce sa fac....?Astept raspuns...Am fost luptator pe bune...in Revolutie...
Adrian pe 09 Noiembrie 2010, 15:19
#5
lol
super tare.. nu stiam asta smile) smile) smile)
GHEORGHE pe 08 Noiembrie 2010, 19:58
#4
Apropo de monument
Bai in cimitirul de langa pompieri este o fantana care are o placuta unde scrie ceva de genul-Aceasta fantana a fost facuta cu ajutorul lui N. Mohanu bla bla bla..Asa este cand te voteaza si mortii la alegeri.Trebuie sa le dai si lor ceva. smile)
CATI pe 07 Noiembrie 2010, 16:48
#3
INFORMATIE
SUNT INFORMATA CA AU PRIMIT PAMANT IN CIMITIRUL ORASULUI. PERSONAL SUNT CONVINSA CA O SA-L CEDEZE TOTI PT TINE SI FAMILIA TA. MORTULE!
file din poveste pe 05 Noiembrie 2010, 14:30
#2
rasssssss
cool smirk
istoriosu pe 05 Noiembrie 2010, 00:16
#1
adevarul pur
mai cum iti permiti tu sa critici revolutionati orasuliu nostru ca fara ei si acum am fi fost sub tutela comunista dar mai bine nu erau ei revolutionari astea bravi si falnici daca nu mai era revolutie nu mai aveati voi ce comenta excaim excaim
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.