Dragnea, chinezii şi populismul - despre o emisiune TV

03 Octombrie 2010, 21:59 | 1120 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal

 

Duminică seara, domnul Liviu Dragnea a fost invitat la televiziunea lui Voiculescu, unde a vorbit despre soluţiile de ieşire din criză şi despre miracolul chinezesc. Soluţiile domnului Dragnea sunt populiste şi fără niciun suport real pentru situaţia actuală a României.

Când a venit vorba despre programul PSD de salvare a ţării, şeful judeţului a spus că încă nu e gata, dar specialiştii partidului lucrează la el. Intelegem ca, daca veneau la guvernare acum, veneau fara program. Pai ce-ati pazit domnilor, faceti programe la doi ani de la intrarea in criza?  Nu spuneati ca aveti solutii? Domnul Dragnea a fost la putere foarte mulţi ani şi nu a reuşit să schimbe faţa judeţului, ba, din contră, suntem mai săraci, atunci cum are tupeul să vorbească despre soluţii macro. Printre alte idei de ieşire din criză a fost şi sprijinirea agricultorilor pentru a dezvolta producţia internă sugrumată de importuri.

Îi reamintim domnului Dragnea că este cel mai mare arendaş de terenuri din zona noastră şi nu a reuşit decât să cultive acele terenuri fără a realiza acel lanţ economic care constă în prelucrarea materiei prime şi comercializarea de produse care trec prin diferite stadii de producţie. Porumboiu, în Moldova, se ocupă de la cultivarea terenurilor până la producţia de lactate şi mezeluri. Dacă se continuă doar cu producţia de cereale nu o să scăpăm de sărăcie în vecii vecilor.

La emisiune, domnul Dragnea a venit cu rosii cultivate in gradina proprie, chipurile. Cine le cultiva, doamna Bombonica? Dumneata, domnule Dragnea, stai mai mult prin tari straine sau la Bucuresti, cand le cultivi? În aceeaşi emisiune, domnul Dragnea a mai vorbit şi despre miracolul chinezesc, înţelegându-se din spusele dumnealui, că doreşte să ne întoarcem la comunism.

Într-o comună din China, plină de bani, dumnealui a descoperit una dintre soluţiile chinezeşti, şi anume: cultura viţei-de-vie. Locuitorii acelei comune erau plini de bani, conform spuselor dumnealui, de pe urma acestei îndeletniciri. Dacă domnul Dragnea a descoperit în China această cultură este tragic pentru noi şi ar trebui să ne întrebăm ce caută acest domn în fruntea judeţului, şi mai vrea să conducă şi România. Domnule Dragnea, noi vrem să ne integrăm în Europa şi nu în comunismul chinezesc. În această ţară comunistă trăiesc bine o mică parte din locuitori, marea majoritate sunt vai de mama lor, mai săraci decât teleormanenii ( să luăm un reper clasic din România pentru o cât mai bună înţelegere).

România nu se va salva cu soluţii chinezeşti ( o ţara-două sisteme), ci prin democraţie şi o economie de piaţă concurenţială. Într-adevăr dumneavoastră aţi condus acest judeţ într-un mod cât mai autoritar posibil, apropiat de cel chinezesc, şi rezultatele se văd: marea majoritate a locuitorilor sunt săraci.  

 

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.