Salariul minim - Creste, creste, saracia sporeste. Daca-l scadem, nu are cum sa nu fie mai bine

8 Noiembrie 2023, 15:02 | 807 | 1
Car Universal
Minim

Cresterea salariului minim a dus si la cresterea celorlalte salarii cu aceleasi procente, cel putin. De aici vine si inflatia.

Daca tot s-a crescut si nu e bine, ar trebui sa incercam o scadere. Guvernul foloseste cresterea salariului minim pe post de detensionare a nemultumirilor din societate.

Una dintre solutii: impozit progresiv, la salariul minim sa fie taxe de 5%, cum e in Anglia.

Bineinteles, leul trebuie sa castige in valoare, nu sa-l umflam, pentru ca se sparge de cate ori se mareste salariul minim, se devalorizeaza.

Cresterea in valoare - sa nu mai vindem materii prime, ci sa le prelucram, procesam. Tot ce tine de coruptie e o alta piatra agatata de gatul leului. 

1 comentariu Comentează

  • #1
    1234 pe 9 Noiembrie 2023, 09:02
    Romania,tara hotiei si a minciunii
    Majoritatea contributorilor ce lucreaza in privat si ingrasa bugetul local si de stat primeste salariul minim pe economie,iar cei de la stat au salarii si de cateva ori mai mari decat al celor ce le asigura salariile.Asta e o tara normala,mai exista echitati sau aceasta categorie de oameni sunt folositi doar pentru a aduce voturi la PSD+PNL?Aparatul bugetar s-a marit exagerat in ultimii ani,iar cel care traieste la limita subsitentei s-a diminuat sensibil de mult,tinerii parasind tara si depop**area crescand in fiecare an.Lipsa investitiilor si a loc*rilor de munca va crea in viitorul foarte apropiat grave probleme sociale.Gandirea celor ce ne conduc este obtuza si se focalizeaza doar la binele personal si de grup,toate numai in avantajul partidelor care au distrus aceasta tara frumoasa si bogata.A crescut alarmant mediocritatea,iar meritocratia nu mai are loc in institutiile statului,devenite un fel de SRL-uri ale celor ce le "conduc".

Spune-ți părerea!

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.