Haideti sa promovam "Aria naturală Corabia–Turnu Măgurele"

21 Septembrie 2023, 17:30 | 1090 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
"Aria naturală Corabia–Turnu Măgurele"

Aria naturală Corabia–Turnu Măgurele este una dintre cele mai însemnate zone, întinzându-se atât pe cuprinsul județului Teleorman (5 localități), cât și al celui vecin- Olt (4 localități). În același timp, în cadrul ariei se unește Oltul cu Dunărea, creând un mediu propice pentru speciile de păsări care viețuiesc aici.

Inclusă în ariile ocrotite prin lege în anul 2007, ajunge ca începând cu anul 2011 să facă parte și din renumita rețea ecologică Sit Natura 2000.

Ocupă peste 9.000 de hectare și printre speciile protejate de păsări întâlnim: cormoranul, lebăda, stârcul, țigănușul, egreta, pescărușul și altele.

Salcia și plopul sunt cei mai comuni arbori, iar dintre animale- vidra sau popândăul, alături de diverse specii de pești și broaște.

De la sursa

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.