Video Doi soti din Maldaeni sunt apreciati la Sibiu pentru ce reusesc sa faca din ceramica de Cucuteni

6 Septembrie 2023, 17:59 | 1.223 | 1
Car Universal
Nicoleta si Ion Mitroi

Nicoleta și Ion Mitroi, din Măldăeni, județul Teleorman, au transformat lucrul cu ceramica de Cucuteni într-un stil de viață.

Cam acum aproape două decenii și-au descoperit pasiunea, iar de atunci confecționează neîncetat fel de fel de produse, printre care și bijuterii.

Le place să transmită mai departe acest meșteșug și următoarelor generații, astfel că sunt o prezență frecventă și în Muzeul ASTRA, cu diferite ateliere educative. Weekendul acesta, s-au aflat la Târgul Olarilor, în Piața Mare, un proiect aflat la cea de-a 57-a ediție.

Mai mult >> de la sursa

1 comentariu Comentează

  • #1
    Cea mai pe 6 Septembrie 2023, 22:30
    Frumoasă
    Ceramică de Horezu se face în China. Toate oalele și strachinile de la magazinele din Horezu sunt făcute in China.( Dar voi nu știti nimic, nu v-m spus).. Și țoiurile pentru țuică sunt făcute în China.. Mai este un singur olar în Horezu, dar vinde scump. L-a vizitat Charles când încă nu era rege.

Spune-ți părerea!

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.