Liviu Dragnea - ciocoiul nou al Teleormanului

13 August 2010, 00:38 | 3085 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal

 Unul dintre cei mai bogati oameni din judetul Teleorman este Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean. Teleormanul este unul dintre cele mai sărace judeţe din ţară dar, paradoxal, este un mare aducător de venituri pentru propriul buzunar al lui Liviu Dragnea. Orasul Turnu-Măgurele este condus cu mana de fier de oamenii lui L.Dragnea. Toate afacerile profitabile trec pe la domnul Dragnea, el este cel ce da aprobare pentru tot ce inseamna afaceri economice cu statul.

 Dragnea este membru al PSD din anul 2000, an în care a obţinut şi şefia Consiliului Judeţean Teleorman. Până în anul 2000 a fost membru al Partidului Democrat, el deţinând în perioada 1996 – 2000 funcţia de prefect al judeţului Teleorman.
 Până în anul 2000 averea lui Liviu Dragnea părea, potrivit datelor din declaraţia sa de avere, una normală. După ce a trecut, însă, la PSD, an în care a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, dar şi partidul din care face parte a ajuns, după o pauză de patru ani, din nou la guvernare, averea lui Dragnea a sporit văzând cu ochii.
 Astfel, Liviu Dragnea deţine nu mai puţin de 10 suprafeţe de teren, în Turnu Măgurele, Alexandria, Năvodari, Azuga, Buşteni, Mâneciu, toate în categoria intravilan, opt dintre acestea intrând în proprietatea lui între 2002 şi 2009. Însumate aceste suprafeţe, ajung la un total de 32.908,78 m.p.
 El mai deţine un apartament, dobândit în 1995, două case de locuit, dobândite în 2004 şi 2008, în Alexandria şi în satul Pleaşov, o casă de vacanţă în Năvodari, din 2005, şi trei spaţii comerciale în Turnu Măgurele, două dobândite în 2005 şi unul în 2009.

 În ceea ce priveşte plasamentele şi investiţiile, Dragnea deţine acţiuni la SC Hotel „Turris” SA în valoare 85.850 lei, de la care a obţinut şi creanţe conform contractelor de închiriere în valoare de 40.000 de euro, dar şi alte active, precum Hanul Diligenţei din Turnu Măgurele, de la care obţine venituri mai mari de 5.000 de euro pe an.
 Deşi are venituri extrasalariale mari, Liviu Dragnea declară că are datorii de 180.000 de euro la Prodan Petrache, nimeni altul decât propriu sau socru. În acest punct apare o altă inadvertenţă faţă de declaraţia sa de avere din 2007. Aici erau notate doar două datorii către Prodan Petrache, una de 50.000 de euro şi una de 30.000 de euro, scadente însă la sfârşitul aceluiaşi an – 2007. În schimb în declaraţia din 2009, Dragnea scrie că respectivele datorii sunt scadente la sfârşitul acestui an. Fiind vorba despre socrul său, înţelegem amânarea, că doar nu era să ia pielea de pe bietul preşedinte al CJ Teleorman, ba mai mult îl mai ajută cu încă 100.000 de euro.
 Veniturile soţilor Dragnea sunt aproximativ egale ca valoare. Dacă Liviu Dragnea a obţinut un salariu anual de 49.896 de lei, soţia sa, Bombonica, a obţinut 47.977 de lei. Soţia, Bombonica, a obţinut acest venit anual din două retribuţii – una din postura de economist la firma familiei, SC Hotel Turris SA, şi una din cea de angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean. Declaratia de avere a fost completata in luna iunie 2009. Asteptam cu interes noua declaratie de avere a domnului Dragnea, probabil o sa creasca datoria fata de socrul dumnealui.

 Prin poziţia de preşedinte al Uniunii Consiliilor Judeţene din România, pe care o deţine din 2000, Dragnea a ajuns un fel de căpitan al „baronilor“ locali. Prietenia sa cu Radu Mazăre, primarul Constanţei, împreună cu care face dese descinderi pe plajele din Brazilia, este de notorietate. O luna de zile a fost plecat in Brazilia in aceasta vara, fapt ce nu l-a nemultumit pe Victor Ponta.

 Ponta a declarat intr-un interviu ca L.Dragnea va munci in plus pentru aceasta luna de vacanta in Brazilia.  Alături de Oprişan, Mazăre, Vanghelie şi Nicolicea, Dragnea a făcut parte multă vreme din falanga de „baroni“ controlată de Mitrea şi prin care acesta îşi manifesta influenţa în partid. După ce în 2005 a reuşit să ajungă într-o funcţie importantă în PSD, la vicepreşedinţie, Liviu Dragnea a devenit şi unul dintre principalii susţinători financiari ai partidului. Liviu Dragnea s-a emancipat fata de sustinatorul sau Miron Mitrea, ocupand acum functia de secretar general al PSD. Din aceasta functie, L.Dragnea controleaza departamentele partidului, organizand reuniuni la Turnu-Măgurele, orasul unde este rege neincoronat.
 Numele său a fost amestecat în mai multe afaceri suspecte. Una dintre ele este privatizarea societăţi Teldrum, firmă de construcţii de drumuri aparţinând CJ Teleorman. Această societate până la privatizare, în 2002, nu a reuşit să obţină vreun contract de la Consiliul Judeţean Teleorman, condus de însuşi Dragnea, în schimb după ce a fost vândută, TelDrum a deţinut monopolul pe lucrări. TelDrum detine importante suprafete de teren agricol, este firma care are cele mai multe autoturisme si camioane din judetul Teleorman.

 A fost acuzat că a aprobat achiziţionarea fără licitaţie a unui bac la mâna a doua în valoare de trei sferturi de milion de euro, deşi era vechi şi nu mai putea circula decât până în 2008. Firma care l-a achiziţionat a avut profit 228.000 de euro.
Bacul este dat in folosinta insa nu produce nici un profit pentru judetul Teleorman.

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
cata pe 05 Iulie 2011, 23:03
#7
hotii
toti din psd sunt niste hoti
aaa pe 18 Noiembrie 2010, 16:35
#6
aaaaaaaaaaaa
O JAVRA ORDINARA CA BASECU...NO COMMENT
dan pe 07 Noiembrie 2010, 22:16
#5
o romanie de rahat
UN DERBEDEU,UN SMECHERAS,UN COMUNIST-UN AFEMEIAT...ASTA E DRAGNEA cool smile
mmmm pe 19 August 2010, 10:49
#4
teama
Teama ca cei care le asigura azi minimul de hrana se vor razbuna pe ei,face ca acesti alegatori sa repete greseala de a-i vota vesnic,am scris teama ca sa nu scriu prostia.Si daca tot le merge asa...SPECiA se perpetueaza .Hai sa incercam sa postam si imagini cu acesti DOMNi SHERiFi care de dragul orasului questionfac tot felul de lucruri *interesante* facand ca acesta sa regreseze cu fiecare zi ce trece.Mai vorbim...
Florin pe 16 August 2010, 09:02
#3
Alina,lasa streangul.
Dragnea este un ciocoi . Daca nu intelegi, meriti sa fii sluga lui. DRAGNEA E CANCERUL JUDETULUI.
alina pe 16 August 2010, 08:31
#2
***
Ca sa imi pun streangul de gat pentru totdeauna o sa votez in 2012 cu PD-ul. Asta s-o credeti voi!
M.CONSTANTIN pe 15 August 2010, 01:12
#1
JAF IN TELEORMAN
Mi-as dori ca toti cetatenii judetului TR si mai ales ai mun.Turnu Magurele,sa stie si sa inteleaga ca tot ce a facut acest HOT de Dragnea, nu ar fi putut fi facut fara ajutorul si complicitatea primarului Mohanu. Asta pentru o mai buna informare in vederea alegerilor din 2012.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.