
Fermierii care-si duc rosiile la Pucheni (marea majoritate) le trateaza cu tot felul de substante chimice interzise. De ce? Pentru ca nu raspund in fata cumparatorului. Li se pierde urma.
La Pucheni, fermierii primesc mai putin de jumatate din pretul de la piata si normal ca trebuie sa scoata si ei profit si le stropesc cu substante chimice pentru a se coace cat mai repede.
De la Pucheni isi cumpara marfa pietarii, asa-zisii producatori de la oras sau tarabagiii. Ce stiu astia despre ce vand?!
Nu mai trebuie sa cumparam decat de la adevaratul taran. Cand taranul producator vinde la taraba, atunci el raspunde direct in fata celui care cumpara si a institutiilor statului.
Cand le duce la Pucheni, taranul nu mai poate fi tras la raspundere, i se pierde urma, s-a spalat pe maini. Pucheniul functioneaza ca o "spalatorie" de rosii otravite si de bani.
Statul roman stie despre ce e vorba dar nu face nimic pentru ca isi primeste dreptul de la aceasta mafie si de la importatori.
Cum sunt otravite legumele: prima stropeala e la tarani, a doua este evaziunea fiscala, la fel de periculoasa. S-ar putea sa mai fie stropite cu tot felul de substante pentru a nu se strica asa repede.