Poveste de succes - Urzica, Olt - Cooperativa Agricola Romanatiul are contract cu Mega Image

01 Februarie 2023, 13:03 | 1000 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Urzica

Una dintre puținele cooperative agricole funcționale, care a câștigat un proiect de două milioane euro pentru construirea unui depozit de legume, s-a „împiedicat” foarte aproape de semnarea contractului, din vina cooperatorilor.

Cooperativa Agricolă „Romanațiul” Urzica din Olt a fost înființată în 2018 și este una dintre puținele funcționale la nivelul țării, deși în documente sunt sute de astfel de cooperative. S-au asociat mai întâi legumicultorii din comuna Urzica-Olt, au venit și din alte comune vecine, iar anul trecut au ajuns la aproximativ 70 legumicultori.

Aceștia au înțeles că împreună vor fi o forță în negociere, atât atunci când vine vorba de achiziționarea produselor necesare unui ciclu de producție, cât și în privința punerii pe piață a produselor lor. În scurt timp au și cules roadele cooperării, reușind să cumpere îngrășăminte, fertilizați, produse de combatere etc. la prețuri mai mici, însă, cel mai important, au semnat și contract de preluare a produselor cu un mare lanț de supermarket-uri. Ba, dovedind că sunt serioși, partenerul le-a decernat, în 2021, titlul de „Producătorul anului“.

Mai mult >> de la sursa: aici si aici

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.