Bani multi - Start pentru campania de impaduriri cu fonduri europene din PNRR

25 Noiembrie 2022, 14:26 | 970 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal
Perdele

Ministrul mediului, Barna Tánczos, și premierul Nicolae Ciucă au lansat vineri campania națională de împădurire prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), potrivit unui comunicat de presă. Măsura de investiții din PNRR – Investiții în noi suprafețe ocupate de păduri inclusiv în păduri urbane și reîmpăduriri – are un buget de 730 milioane de euro și vizează realizarea a 56.000 de hectare de noi păduri și suprafețe cu vegetație forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice.

Totodată, vor fi finanțate lucrări de împădurire și lucrări de îngrijire a plantațiilor și creștere a suprafeței cu vegetație forestieră în lungul căilor de comunicație, în interiorul aglomerărilor urbane (păduri urbane, inclusiv de tipul mini-pădurilor) în jurul localităților și între câmpurile cu culturi agricole, precum și alte categorii de perdele forestiere de protecție.

Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru Investiții în noi suprafețe ocupate de păduri” are o valoare totală estimată de 500 de milioane de euro și vizează înființarea de trupuri de pădure, cu suprafața minimă de 0,5 ha și perdele forestiere de protecție, cu suprafața minimă de 0,1 ha. Beneficiarii acestei scheme pot fi deținătorii publici sau privați de teren pretabil pentru împădurire, precum și formele asociative ale acestora.

Mai mult >> de la sursa

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
.. pe 26 Noiembrie 2022, 17:07
#1
Parcul municipal
Acum intelegem de ce a defrisat parcul municipal,piticul?El vrea bani europeni,pentru impadurire!Cita gindire?,de asta a ajuns asta primar.La vara ce faci cu bancutele din parc pe linga faptul ca sunt prea apropiate intre ele,pui umbrelute?Cit te a costat wc ul,ca se pare ca nu mai ai bani sa il termini?Esti tu instare sa intretii spatiul verde,de care esti asa de mindru?sau rezolvi cum ai procedat la stadion?,ca te caracterizeaza!Sa nu o lasi singura pe directoarea de la c*ratenie!Mai ai un an si jumatate de mandat,du te acasa piticule.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.