Kisnikápoly - Turnu Magurele in maghiara. Nemtii au legatura cu fabricile. Investitia Astrasun va fi de o dimensiune remarcabila chiar si la nivel european

24 Noiembrie 2022, 20:21 | 1637 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Seful Astrasun

Attila Keresztes a venit la conferință cu două anunțuri : potrivit unuia, Astrasun va intra pe bursă anul acesta, iar celălalt va construi trei fabrici de panouri solare în zona Kisnikápoly din sudul țării. 

Cele trei fabrici vor putea produce cipuri de 2 GW, celule de 1,5 GW și module de 1,2 GW anual. Pentru a pune aceste cifre în context, este de remarcat faptul că în 2020 existau 6,75 GW de capacitate de fabricare a modulelor pe continentul nostru, dar aceasta a fost însoțită de doar 0,65 GW de capacitate de fabricare a celulelor și 1,25 GW de capacitate de fabricare a plachetelor. Investiția Astrasun este, așadar, considerată a fi de o dimensiune remarcabilă chiar și la nivel european, iar dacă va proceda suficient de repede, a lor ar putea fi prima fabrică cu o capacitate de gigawatt din Europa.

Investiția de 320 de milioane de euro va crea 300 de noi locuri de muncă, dar va contribui la crearea a încă 1.200 de noi locuri de muncă la furnizori. Producția poate începe în 9 luni de la obținerea finanțării. Potrivit declarației Astrasun, finanțarea proiectului - în cazul unei oferte de succes - ar fi realizată parțial din sprijinul publicat în Planul de redresare și rezistență al Uniunii Europene , în plus, capitalul propriu și fondurile din majorări de capital și emisiuni de obligațiuni vor să fie utilizat după listarea la Bursa de Valori București.

Potrivit lui Attila Keresztes, la producerea celulelor va fi folosită cea mai avansată tehnologie germană, dar polisiliciul necesar pentru producerea napolitanelor va veni tot din Germania.

Potrivit declarației Astrasun, compania lor a ales locația din România pentru că are numărul potrivit de muncitori, rețeaua de furnizori, iar posibilitatea de transport maritim, iar sprijinul financiar din partea Uniunii Europene este disponibil și în țară. Pe lângă toate acestea, potențialul de creștere al pieței solare din România a vorbit și în favoarea țării vecine.

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
Savu M. pe 25 Noiembrie 2022, 09:22
#4
#1,esti beat sau prost???
Bai,baiatule,opreste-te din a da mereu limbi unor infractori,intrati saraci in politica si azi putrezi de bogati si necondamnati pentru faptele lor!Unde in lumea asta ai mai vazut asemenea fapte ale unor politicieni,ramase nepedepsite?Sub diferite forme,pui o placa zgariata si gretoasa,fara sa-ti dai seama ca ai scarbit destul cititorii.Nu suntem cu totii niste prosti carora ne-a fost greu de suportat scoala,asa cum ti-a fost tie.Daca aveti ceva de spus si de adus in fata opiniei publice,comentati la articol,nu bateti campii ca niste dezaxati.
Cristina de la,.,,?!!! pe 24 Noiembrie 2022, 22:28
#3
Se va vinde
Următoarele vinzare vor fi hotelul turiss și NUTRElo către un investitor din America sau vor fi confiscate .urmează. Agrotrustul
Pentru # 1 pe 24 Noiembrie 2022, 21:51
#2
.
Băi tâmpitule, mai termina dracu cu dragnea asta al tău ca ne-ai scos peri albi !

Familia dragnea a devenit istorie, o amintire neplăcută pt oraș, județ și țară. Sunt niște morți vii.

De luni de zile, sub diferite pseudonime, scrii pe aici. Asta este, ai lucrat la ferma Salcia, ti-au dat ăștia țeapă..., de ce nu-i dai în judecată ? Și noi vrem sa se facă dreptate cu ei, dar cine și cind începe ?!... Ia sa începi tu și sa ne zici rezultatul.

Acum, ce părere ai despre articolul de mai sus ?
Feliz natal pe 24 Noiembrie 2022, 20:41
#1
Vinzare vinzare
S-a vindut ferma salcia deorece fiul lui Dragnea sau fiul lui feliz natal născut la gratia,și aducător prostește la giuvarasti,a distrus totul alături de ile dragne,,Elena CRISTEA,.(adistrus și cicalexul),concluzie Om mai prost ca,fiul lui Dragnea nu s-a născut,inzona turnu Măgurele,Dragnea l-a făcut din laba,
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.