De unde alegem: brutariile Lidl si Kaufland sau afaceristii locali din panificatie. Ce sa mai zicem si de carne.

07 Noiembrie 2022, 05:35 | 1318 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Brutarie

Producatorii locali din domeniul panificatiei au covrigi la pret mai mare decat o paine. Cum dracu vine asta?! Uite asa, platim si gaura. Uite asa si-au luat case, masini scumpe, etc. Pe spatele fraierilor.

La nemti sunt congelati. Asa spun patri-hotii. Noi nu mancam si carne congelata? La nemti au mai multe seminte, sunt copti mai bine si sunt mai ieftini cu 1/3.

Citeste si: Foto Primarul vrea sa toarne beton si sa puna borduri chiar si pe langa canapeaua din sufragerie (probabil a trait in noroaie cand a fost mic)

Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor, Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi a efectuat un studiu asupra a trei tipuri de pâine din punct de vedere al caracteristicilor organoleptice şi proprietăţilor fizice, chimice şi microbiologice.

Numeroase studii de specialitate au arătat că nutrienţii din pâinea realizată prin metode moderne, precum „part-baked and frozen”, sunt la acelaşi nivel cu nutrienţii din pâinea preparată tradiţional. 

Cu toate acestea, unii consumatori sunt în continuare reticenţi la acest tip de produse, fiind influenţaţi de mituri precum cel că alimentele congelate îşi pierd din calităţi sau conţin aditivi, ori pentru că doresc să rămână fideli produselor clasice.

“Indiferent de producător şi de existenţa sau nu a ambalajului, caracteristicile probelor de pâine analizate nu au prezentat o variaţie semnificativă. Analiza organoleptică a relevat diferenţe nesemnificative în privinţa mirosului, a gustului sau a altor parametri organoleptici ai celor trei sortimente de pâine studiate.

Valorile porozităţii şi elasticităţii, care dau prospeţime pâinii, au relevat o calitate necorespunzătoare doar pentru proba de pâine P3 (pâinea proaspătă neambalată). Diferenţele apărute la determinarea caracteristicilor chimice se datorează faptului ca probele de pâine analizate au fost obţinute din făinuri materie primă din surse diferite, de calităţi diferite, şi nu din cauza procesului prin care au fost obţinute. Toate probele de pâine au fost lipsite de drojdii şi mucegaiuri, indicând o manipulare şi ambalare ulterioară corespunzătoare a produselor.”, se arată în raportul realizat de cercetători.

Asculta: Vocea zilei - Trupa Mondial - versuri: Eminescu, Toparceanu, Minulescu, Goga

Gusturile nu se discuta, cine vrea poate sa cumpere covrigi mai scumpi, parca sunt mai buni.

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.