Parcul fotovoltaic de la Turnu Magurele e la stadiu de obtinerea actelor - se asteapta avizul de la Ministerul Agriculturii

04 Noiembrie 2022, 16:57 | 1652 vizualizări | 8 comentarii
Car Universal
Oi solare

Terenul de 108 hectare a fost trecut din teren extravilan livada in teren extravilan arabil si din arabil in pasune pentru a se putea face parcul fotovoltaic. Firma din Timisoara pare sa fie a ungurilor de la Astrasun (cei cu fabricile). Se asteapta avizul de la Ministerul Agriculturii. Parcul se va face din spatele casei lui Stefanut Dragnea (fosta Casa Partidului) pana la soseaua Rosiorului. Pana acum nu se gasea pamant pentru investitii. Cand s-a primit ordin de sus, il muta si pe Dragnea. Mai vedem peste cativa ani.

Potrivit unui amendament, prin excepţie de la prevederile proiectului, pe terenurile agricole de clasa III-a, a IV-a şi a V-a de calitate, având categoria de folosinţă arabil, păşune, vii şi livezi, precum şi pe cele amenajate cu lucrări de îmbunătăţiri funciare, situate în extravilan, în baza autorizaţiei de construire şi a aprobării scoaterii definitive sau temporare din circuitul agricol, pot fi amplasate următoarele obiective de investiţie specifice producerii de energie electrică din surse regenerabile: capacităţi de producţie a energiei solare, energiei eoliene, energiei din biomasă, biolichide şi biogaz, unităţi de stocare a electricităţii, staţii de transformare sau alte sisteme similare care se pot amplasa pe terenurile agricole situate în extravilan, în suprafaţă de maximum 50 ha. Aceste investiţii se pot aplica, prin excepţie, şi pe terenurile agricole, având clasa de calitate I şi II, scrie Agerpres.

În situaţia în care se realizează obiectivele prevăzute de proiectul de lege, suprafaţa de teren agricol situată în extravilan, cu excepţia terenurilor având categoria de folosinţă arabil, se poate utiliza în sistem dual atât pentru producţia agricolă, cât şi pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile. În aceste cazuri, scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol se poate face numai pentru suprafeţele de teren ocupate de aceste obiective de investiţie, restul suprafeţei rămânând în circuitul agricol.

Potrivit proiectului, pajiştile se folosesc pentru păşunatul animalelor şi producerea de furaje. Se interzice scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol a pajiştilor din extravilanul localităţilor. Prin excepţie de la aceste prevederi, scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol a pajiştilor situate în extravilan se poate face cu avizul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru: înfiinţarea de noi capacităţi de producere a energiei regenerabile, în condiţiile legii, care să nu afecteze buna exploatare a pajiştilor; suprafaţa ocupată cu pajişti permanente, se poate utiliza în sistem dual atât pentru păşunatul animalelor şi producerea de furaje, cât şi pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile.

De la sursa: economedia.ro

Citeşte şi
Comentarii (8) Adaugă comentariu
Cioroianu pe 08 Noiembrie 2022, 22:06
#8
Orășean
Cineva ia stricat mendrele Domnului Primar . Sa fie ceva cu fratele lui care locuiește în Timișoara. Hai sa între mut cunoscătorii iepei sa comenteze .
Gheo pe 05 Noiembrie 2022, 20:43
#7
Responsabilele de agricultură!
Am placerea de a le intreba pe acele persoane care se ocupă de asanarea domeniului public Pășunea orașului știe unde se afla și ce suprafață are !??!?(aștept și eu și alți contribuabili )

Primarul știe de aceste teritorii zonele Măgurele, Oraș,Odaia

(Odaia pt.primar nu-l interesează zona pt.ca nu la votat.) străzile se asfaltează cu piatra din Olt huuuuprimarreeer
Gheorghe pe 05 Noiembrie 2022, 18:41
#6
Pt.cei din conducerea Primăriei Tr.Mag.
Specialiștii în agricultură din conducerea primăriei municipiului UNDE sunt.rasunnde dl.primar care nu a învățat agricultură în generală pentru că tasu era de la Segarcea și ia dat întreprinderea apartament și primarul a crescut la bloc deci el nu e de la Segarcea (olteanca) Dănuț e orășean.RUSINE primare.
Psd-ist pe 05 Noiembrie 2022, 13:45
#5
Eu cu fraierii imi fac treaba
De ce nu mai este dl Curcafa Florin in gratiile dlui primar?Gurile rele spun ca Florin are alte date cu privire la terenul pentru fotovoltaice,de la Banciu.Si Florin este un baiat destept!Primarelului nu ii plac astfel de oameni.
Gheorghe pe 04 Noiembrie 2022, 20:16
#4
Pt.cei din conducerea Primăriei Tr.Mag.
Pe soseaua spre Alexandria de la canalul 1 și până la Banciu și pe dreapta și pe stânga sunt terenuri abandonate care pot fi folosite în folosul comunității.Acum sunt numai bălării.(aviz celor din conducerea Turnu Măgurele când mergeți la județ imitativă și pe stânga dreapta nu mai dormiți in mașini).
Gheorghe pe 04 Noiembrie 2022, 19:47
#3
Pt.cetateni și ce-i din conducerea Turnu Măgurele
Zona în care se poate amplasa acele panouri fotovoltaice au fost plantați pomi fructiferi de C.A.P.cetatea începând cu anul 1980 iar în 1992 au fost tăiați toți pomii fructiferi de cativa ciobani care au dus oile acolo.Acum ei cer despăgubiri pe termenul care nu le aparține.Acel teren este al Primăriei municipiului Turnu Măgurele.(sunt persoane în primărie care cunosc situația și vor să profite.)
Varzaru Daniel pe 04 Noiembrie 2022, 17:34
#2
Lupi grei
Cum se duce Dragnea și Nicolae la pușcărie paraziții tarii hop răsare ☀ soarele pentru românii
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.