Autorităţile române vor sprijini partea bulgară pentru dragarea Dunării în zona Insulei Belene, în aval de Turnu Măgurele

27 Iulie 2022, 15:04 | 1169 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal
Dunarea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Autoritățile române vor sprijini partea bulgară pentru dragarea Dunării în zona Insulei Belene, în aval de Turnu Măgurele, unde traficul comercial este oprit din cauza nivelului scăzut al fluviului, care nu permite o circulație navală sigură.

Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați intenționează să acționeze de miercuri cu dispozitive ale Complexului de dragaj de la Giurgiu și estimează că situația se va rezolva până la sfârșitul săptămânii, ne-a transmis corespondenta RRA Maria Măndiță.

Ministerul Transporturilor de la București a încheiat un acord în acest sens cu instituția similară din Bulgaria, pentru că, în mod normal, asigurarea adâncimilor șenalului navigabil în zona Belene revine ca obligație autorităților de la Sofia.

Debitul Dunării continuă să scadă la intrarea în țară, pe fondul secetei din această vară, iar azi dimineață ajunsese la 1.950 metri cubi pe secundă, mult sub media multianuală a perioadei, de peste 5.300 de metri cubi pe secundă.

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
Ionut pe 28 Iulie 2022, 07:39
#1
Stire
Dacă poate Simionescu sa se plimbe cu barca și skijetul ce ne interesează de traficul comercial
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.