Avertizare meteorologica: Vijelii puternice

24 Iulie 2022, 15:23 | 658 | 1
Meteo
Car Universal

MESAJ 2

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 24 iulie, ora 12:00 – 25 iulie, ora 06:00
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55...75 km/h), grindină, descărcări electrice și izolat averse torenţiale. Noaptea aceste fenomene se vor restrânge spre sud-estul teritoriului.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice
Interval de valabilitate: 24 iulie, ora 14:00 – 24 iulie, ora 23:00
Zone afectate: conform textului și hărții

      Local în Transilvania, Moldova, iar mai ales spre seară și la începutul nopții în regiunile sudice vor fi perioade cu vijelii puternice (rafale de peste 90 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. Pe alocuri aversele vor fi torențiale, cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp, iar în zonele montane izolat 40...50 l/mp.

1 comentariu Comentează

  • #1
    Valentin Popa pe 24 Iulie 2022, 17:01
    AUTORIZAȚII DE CONSTRUCȚIE EXISTĂ?
    Cu ocazia asta poate se mai decopertează niște acoperișuri de bloc*ri,se mai turtesc niște masini și mai cad niște pomi.Sperăm că nu vor face și victime omenești.Primăria este pregătită sau se plânge ca întotdeauna?Și în cazul unui deranj ca cel din 30 mai 2022,răspunde sau tace ca de obicei?De data asta lucrurile vor lua o altă turnură,iar justiția își va spune cuvântul,indiferent câți bani vom cheltui.Toate acoperișurile prezintă un mare pericol,multe neavând niciun fel de document legal,cerere,aprobare în urma unei autorizații de construcție plus realizarea acoperișului cu o firmă autorizată,cu materiale corespunzătoare acelei construcții,nu doar cu niște căpriori subțiri pe care se pune tablă sau plăci de azbociment.Tot așa s-a reabilitat și sediul Primăriei Turnu Măgurele,cu acoperis în două ape și făcut de către oricine?

Spune-ți părerea!

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.