Ioan Niculae, stapanul deseurilor toxice. Combinatul chimic din Turnu Magurele deseurile industriale toxice au un impact deosebit de grav asupra mediului și al populației

28 Iunie 2022, 16:49 | 1795 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Donau Chem

În județul Teleorman, cea mai mare problemă din punct de vedere ecologic o reprezintă combinatul Turnu SA, din Turnu Măgurele.

52,2 hectare ocupă deșeurile industrial toxice rezultate din activitatea combinatului. Acestea au un impact deosebit de grav asupra mediului și al populației, iar în vecinătatea platformei chimice s-au constatat valori mari ale concentrației de anioni, cationi și metale grele (mangan, cadmiu).

În ceea ce privește deșeurile industriale, ponderea cea mai mare o deține cenușa de pirită, carbonatul de calciu și fosfogipsul.

Combinatul chimic Turnu SA a fost preluat în 2004 tot de Holdingul InterAgro al lui Ioan Niculae, care l-a redenumit Donau Chem.

În contractul de privatizare se stipula că obligațiile de mediu reveneau noului proprietar care nu a făcut nimic în acest sens. Donau Chem se află acum în faliment.

Mai mult >> de la sursa: ziare.com

 

 

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
Varzaru Daniel pe 29 Iunie 2022, 17:46
#2
Se trezește Ceaușescu din mormânt
Să vezi ureie și pline scumpă statul doarme
anghel uree 2 amoniac poluare pe 28 Iunie 2022, 17:21
#1
x
te omoara gazele de amoniac cand treci pe langa combinat !!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.