Ce fabrica "regina" poate si trebuie facuta in Lunca Dunarii. Turnu Magurele a avut asa ceva

27 Iunie 2022, 15:55 | 2086 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Lucerna

„Regina” furajelor şi a profitului. 100 MIL. DE EURO INVESTIŢI ÎN FABRICI DE LUCERNĂ

Pentru Al Dahra Agricost, megaexploataţia agricolă de 56.000 hectare din IMB, lucerna, supranumită “regina plantelor furajere”,este, de departe, cea mai profitabilă specie cultivată. De aceea compania extinde suprafaţa la 12.500 ha.

În plus, administraţia Al Dahra Agricost investeşte circa 100 milioane de euro în staţii de procesare a fânului de lucernă, poziţionându-se astfel mai bine pe piaţa globală de profil.

 LOTURI SEMINCERE PE 400 HA

 În ordinea rentabilităţii, în Insula Mare a Brăilei, lucerna este urmată de porumb, grâu, soia, orz şi floarea soarelui. Mihai Solomei, director general Al Dahra Agricost, a subliniat că în urmă cu şase-şapte ani, în incinta îndiguită s-a început timid cultivarea lucernei, mai întâi pe 200 ha, pentru a se ajunge astăzi la o suprafaţă de 5.000 de hectare. De asemenea, loturile producătoare de sămânţă ocupă 400 hectare.

 TEHNOLOGIA E SIMPLĂ

 Lucerna se coseşte, se împrăştie uniform pe câmp, se lasă la soare o zi, ca plantele să ajungă de la 80% umiditate la 50-60%, se strânge în brazdă (pe timp de noapte), se toacă şi se transportă în fabrică. Fânul de lucernă intră în uscătoare, apoi se balotează la 12-14% umiditate. Fiecare balot conţine circa 30 kg de proteină digestibilă.

Mai mult >> de la sursa: revista-ferma.ro

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.