Scapa Turnu Magurele de saracie?! Nu una, trei fabrici se vor face in Turnu. 700 de angajati in domeniul productiei de panouri fotovoltaice

23 Mai 2022, 20:00 | 4642 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal
Panouri

Proiectul companiei ungare presupune construcția a trei fabrici în zona Turnu Măgurele, unde se vor produce componente și panouri fotovoltaice, iar toate echipamentele și materialele vor fi exclusiv de proveniență europeană, a spus Attila Keresztes, CEO al Astrasun.

“Investiția totală este de circa 320 de milioane de euro, producția de panouri poate începe la nouă luni de zile după ce rezolvăm cu finanțarea”, a spus oficialul companiei ungare, care a arătat că firma își dorește să primească finanțare europeană pentru acest proiect.

Citeste si: CE MAI E DE ZIS! MARIUS BUDĂI: CREȘTEREA PENSIILOR MICI ESTE NECONSTITUŢIONALĂ

 Capacitatea de producție va fi cuprinsă între 1.200 și 2.000 MW de panouri fotovoltaice pe an, în funcție de cererea pieței și de structura ei – dacă ea va cere mai mult panouri de acoperiș sau mai mult panouri pentru parcuri mari, a explicat Kerestztes.

Capacitățile de producție vor avea nevoie de o forță de muncă de circa 700 de persoane, odată ce vor fi terminate și vor începe să producă.

Întrebat de ce a ales România și mai ales Turnu Măgurele, directorul a spus că există potential de creștere în România, și că zona Turnu Măgurele este potrivită pentru această investiție, atât prin prisma instrastracturii locale, cât și a faptului că este lângă Dunăre, cee ace asigură un transport mai facil și mai eficient. “Nu se poate face această investiție în Ungaria acum”, a spus directorul, când l-am întrebat de ce nu se face această capacitate în țara de origine a companiei.

Mai mult, aici >> de la sursa: economica.net

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
Ion pe 24 Mai 2022, 16:52
#1
Bine ar fi...
Nu cred până nu vad!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.