Domnul Florica Ica Calota e cu gandul la problemele localitatilor din Teleorman: China, Rusia, Egipt.

25 Ianuarie 2022, 22:06 | 1736 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Calota

Domnul deputat si sef al PNL Turnu Magurele vorbeste despre scumpirea ingrasamintelor chimice, dar nu scoate o vorbulita despre distrugerea combinatului chimic din Turnu Magurele de catre puscariasul Ioan Niculae. Omul e preocupat de probleme mondiale, nu de un parlit de judet. Strainii sunt de vina pentru ca suntem asa de prapaditi.

"O serie de culturi agricole importante din întreaga lume sunt în pericol, după ce livrările limitate şi preţurile crescute la îngrăşăminte i-au făcut pe fermieri să limiteze cantităţile folosite, iar acest lucru majorează riscurile la adresa securităţii alimentare mondiale. Motivul principal pentru această situaţie are legătură cu o creştere continuă a preţurilor cărbunelui şi a gazelor naturale. China şi Rusia, cei mai mari producători ai lumii, şi-au restricţionat exporturile pentru a se asigura că fermierii locali sunt suficient aprovizionaţi. Problemele legate de lanţurile de aprovizionare şi costurile ridicate de transport reprezintă un factor pentru creşterea preţurilor. Pieţele de materii prime agricole au de câştigat de pe urma acestor explozii a preţurilor la îngrăşăminte, în condiţiile în care traderii se pregătesc de potenţiale penurii, în timp ce costurile în creştere legate de inputuri ameninţă să reducă randamentele recoltelor.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a calculat că indicele mondial al preţurilor la alimente este la cel mai ridicat nivel de după anul 2011. Conform datelor unor analişti în domeniu, oferta limitată de îngrăşăminte se va agrava la începutul anului următor. Fermierii din Europa, America de Nord şi Nordul Asiei ar trebui să îşi majoreze achiziţiile de îngrăşăminte înaintea campaniei de primăvară. Problema este că producători importanţi de îngrăşăminte, precum China, Rusia şi Egipt, deja au limitat exporturile pentru a-şi asigura aprovizionarea pieţei interne. În Europa, creşterea dramatică a preţurilor gazelor ameninţă să dea amploare crizei îngrăşămintelor. Comisia Europeană a recunoscut rolul industriei fertilizanţilor în asigurarea securităţii alimentare la nivel continental, dar a lăsat la latitudinea fiecărui stat membru să ia măsurile necesare. Este imperios necesar să se găsească o soluţie la criza actuală. Dacă preţurile cărbunelui şi gazelor naturale se vor menţine la nivelurile actuale, atunci, cu siguranţă, vom asista la creşteri şi mai mari ale preţurilor la alimente."

Deputat de Teleorman – Ică Florică Calotă

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
Mona. pe 26 Ianuarie 2022, 19:13
#7
Marioneta lui Simionescu și a celor din mafia îngrășămintelor.
Un parvenit de tinichea cu apucaturi de mafiot singur și neliniștit care a beneficiat de pe urma politicii.Acu câțiva ani ii dădea limboace lui Drăgușin.
Tianu Cucu pe 26 Ianuarie 2022, 18:37
#6
Cunoscător
L-ați adoptat pe simionescu,păstrați-l,a fost primul din anturajul lui Dragnea care a știut ca Dragnea va face pușcărie și datorită fiului sau și dragne Ilie,Primii pe care i-a avertizat au fost. Fostul director de la ferma salcia in anul 2014 luna Septembrie și Octombrie,iar a doua persoana a fost Emil lungu,(simionescu știe cine a fost acest om ).Așa ca trebuie sa-l ascultați pe prietenul drag al lui Tatiana.
Rares pe 26 Ianuarie 2022, 14:56
#5
Orasean
E și greu să-ți dai seama de ce se interesează berbecul asta de îngrășăminte! E disperat Simionescu,ca nea,fratele meu Ica . PNL a intrat în era Simionescu, bravooo tata,terminați pe zero pana un 2024. Pe ei Simi,pe mama lor ! Ți-ai dracu de zebzeci .
Nilă pe 26 Ianuarie 2022, 14:10
#4
Pretenții multe, pregătire ioc
Bun, ăsta este unul dintre cei ce nu le pasă de soarta românilor, dar care sunt instituțiile statului cărora le mai pasă? Toți vor salarii mari, sporuri, prime și pensii cât mai mari, dar muncă mai puțină sau deloc.
Garcea pe 26 Ianuarie 2022, 12:47
#3
Aloo, pulitia..
Sase,sase poarta- n casa, asta face tota ziua cei care trebuie sa prinda hotii.
Cucu din pădure pe 26 Ianuarie 2022, 09:41
#2
Alo Turnu cu știri
De ce nu scrieți despre furturile din comuna ciuperceni ieri a fost antena 3 la ciuperceni si a filmat exista pe youtube filmarea e terorizată lumea de hoti voi stiti să scrieti decat de sorin cocîrlău zis rudaru rusine turnu cu stiri
Independent pe 26 Ianuarie 2022, 07:05
#1
Realitate paralelă
Aşa este când politicienii trăiesc într-o lume paralelă cu viața şi problemele cetățenilor obişnuiți. Principala lor problemă să mai fie 4 ani pe o listă eligibilă... restul nu contează. Păcat de acest județ care a avut un potențial enorm şi care a fost constant distrus cel puțin în ultimii 32 de ani.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.