Ce judecatori au facut cerere de abtinere in dosarul Mita la Serviciul Permise si Inmatriculari

13 Ianuarie 2022, 17:06 | 1811 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Mita

Situaţie fără precedent, în justiţia din Teleorman. Trei judecători au făcut cerere de abţinere, în dosarul în care mai mulţi ofiţeri din cadrul Serviciului de Permise şi Înmatriculări şi alte 14 persoane sunt acuzate de luare de mită.

Magistraţii Enescu Emilia, Gudac Petrică şi Bădoi Iulian s-au abţinut de la judecare pe motiv de incompatibilitate, invocând art. 64 alin. 1 lit. b) C. proc. pen şi art. 6 CEDO, blocându-se astfel două Complete de Cameră Preliminară-Fond. Cu alte cuvinte, cei trei nu vor mai putea fi desemnaţi la judecarea cauzei.

Potrivit articolului de lege invocat, magistraţii respectivi sunt rudă sau afin, până la gradul al IV-lea inclusiv, ori se află într-o altă situaţie dintre cele prevăzute la art. 177 din Codul penal cu una dintre părţi.

Reamintim faptul că, la finele anului trecut, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaţilor:

LUPU STELIAN, ofiţer de poliţie, la data faptelor şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V) Teleorman, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea a patru infracţiuni de luare de mită,

EIB DANIEL CRISTIAN, ofiţer de poliţie, la data faptelor şef al Compartimentului Înmatriculări Vehicule din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea a patru infracţiuni de luare de mită,

VELCEA CRISTIAN, ofiţer de poliţie, la data faptei şef al Compartimentului Permise de Conducere şi Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită,

Persoană fizică, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de dare de mită (cinci fapte), trafic de influenţă (şase fapte) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum şi în stare de libertate, a 13 persoane în sarcina cărora s-a reţinut comiterea unor infracţiuni de: dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare, cumpărare de influenţă, trafic de influenţă, comise în forma autoratului şi/sau a complicităţii.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, în esenţă, următoarea stare de fapt: În cursul anului 2021, cei trei ofiţeri de poliţie, în calităţile menţionate mai sus, ar fi pretins şi primit, direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane (inculpaţi în prezenta cauză), diferite sume de bani şi bunuri care nu li se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, dintre care menţionăm: promovarea unor candidaţi la proba practică privind examenul pentru obţinerea permisului de conducere şi înmatricularea unor autoturisme.

sursa: impactnews24.ro

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
tarnascop pe 14 Ianuarie 2022, 02:02
#4
eib, c*rlangiu
Eib este c*rlangiu notoriu, ii place sa o ia prin spate la greu
D. N. A. pe 13 Ianuarie 2022, 23:32
#3
Dreptate
Badoi se abține, ca pătata de nevastă-sa o luat permisu fără sa să... dea examen.
Petre pe 13 Ianuarie 2022, 20:17
#2
si totusi se judeca dosarul
http://portal.just.ro/87/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=8700000000077655&id_inst=87
Fane pe 13 Ianuarie 2022, 20:03
#1
...
Sa va plătiți taxele și impozitele ca de la 1 ianuarie le-au mărit salariile și pensiile ! Sa le dăm, ca merita...
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.