Turnu Magurele este subiect de studiu in ziarul Libertatea: depopulare, saracie, coruptie, etc

07 Ianuarie 2022, 05:28 | 4349 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
Turnu Magurele.

Jumătate din populația României are sub 10% din veniturile nete din țară. Despre ascensiunea naționalismului 

Cornel Ban, profesor român de studii economice la Universitatea din Copenhaga, a lansat recent în ziar o observație esențială la adresa celor care susțin că România e o colonie a UE: „Uitați-vă la Ucraina!”. În replică, lectorul universitar doctor Aurelian Giugăl, de la Universitatea din București, arată care sunt pericolele dezvoltării inegale și de ce cresc mișcările naționalist-suveraniste.

România are un model de dezvoltare cu metropole flamboaiante și localități pustiite. Un studiu arată prăbușirea economică a celor 51 de orașe monoindustriale din România. Se poate produce un miracol economic la Reșița sau la Motru? Poate avea viitor un oraș de câmpie precum Turnu Măgurele? Aceste lucruri contează enorm. Mai mult, aici>>libertatea.ro

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
AnTonim pe 09 Ianuarie 2022, 20:25
#6
Trezește-te și tu, electorat teleormănean!
pe mine m-ă trezi din somn -și trăiam într-un vis cu orașul, înflorit și aurit, vestit în lume de National Geographic și Travel Channel ca destinație exotică la vacanțe de lux,

mă trezi o bătaie în ușă. Era vecinu' om cumsecade, cu alergie la trandafiri (cu "trio" și cu "firu" ) . Îmi zice: "Hai că tu ești #3, că te știu eu, citii și vreau să te corectez. Ai pus o virgulă greșit. Trebuia înainte de "alesul", nu după.

Recunosc și corectez :

DECI : cine e de vină, alesul sau votantul?

Dar vecinul s-a simțit atins de întrebări nu de o (,) virgulă. Și tocmai el cu o așa nevastă? Că o știe tot blocu', toată strada. Numai cu cine a refuzat-o, nu a ofertat-o, numai pe cine nu l-a vrut ea nu la "votat"... cu el de mână. Păi, în secția de vot în deplin secret i-a votat pe toți cei cu trandafirii în piept -pe buletinul de vot. Și lui îi spunea că e anti și fidelă .

Eu pariez, bag mâna-n foc că în Turnu în 2024 APP-Livake va avea un vot (1 buc) : al vecinei
Radu Nicolae pe 09 Ianuarie 2022, 18:08
#5
Turnu Măgurele
Cât timp va exista ocultă religioasă BOR oameni vor trăi în sărăcie și nedreptate !!!
pe 09 Ianuarie 2022, 16:59
#4
Alexandru cel Mare și DragneaNapoleonDeGratia
_Alexandru cel Mare a poftit a cuceri cetăți, orașe, regate și imperii. Nu singur, ci "călare" pe o oaste de mii și mii de ucigași (plătiți, desigur). A trecut totul prin 'foc și sabie', a jefuit și a SPART porțile cetăților.

_NU prin EFRACȚIE a cucerit Dragnea fotoliile de lider local, județean, în Parlament, la Palatul Victoriei și gata-gata tronul de la Cotroceni.

"Dragnea și ai lui, Binefăcătorii Neamului" au fost aleși /votați în alegeri li-be-re ! "Oastea" lui Dragnea, sute și sute de mii de alegători liberi, au ieșit din case fără ca votul să fie obligatoriu prin lege, și au năvălit în cabinele de vot cu trandafirii în inimă, în gând și în ștampiluța VOTAT.

Răspundeți : acest PREZENT trist și mizer, a fost croit în 1996 când Dragnea a penetrat politica, sau a fost dorit ca VIITOR în duminica orbului, 12maiuOrbu1990 cu 67% FSN succesor PCR ?

Așa că: Don't worry be happy.

Să îți torni cenușă-n cap,

Dacă 3 trandafiri, măcar o dată, ai votat!
AnTonim pe 09 Ianuarie 2022, 15:11
#3
Viitorul poate suna și bine?(votezi în 2024?)
Sărăcia din TM, starea în care se află tot TR... nu se "DATOREAZĂ" (căci nu este o situație pozitivă, mulțumitoare, fericită, satisfăcătoare)... ci corect se spune : "din CAUZA", "din PRICINA"...



... și nu doar a lui DRAGNEA ȘI AI LUI, ci și a CELOR care l-au ales, l-au votat, și încă îl mai îmbrățișează !!!

Ce veți spune doamnelor și domnilor cititori --proprietari de... drept de VOT- după numărătoarea voturilor din 2024 ?

Câte procente de vot dați PSD al vechiului Dragnea?

Câte procente dați APP a "noului Dragnea"?

Apropo de sigle : _PSD rămâne modest, tot cu 3 trandafiri? _APP are urzica, pioneza sau sula-n coaste a lu' ăla?

DECI : cine e de vină alesul, sau votantul ???
Anonim pe 09 Ianuarie 2022, 07:14
#2
Sărăcia din Turnu Măgurele
IN ACEASTA SITUATIE IN CARE SE AFLĂ MUNICIPIUL TURNU MĂGURELE NU SE DATOREAZĂ DECÂT PUȘCĂRIAȘULUI DE DRAGNEA!
Citim,privim și ne întristăm pe fiecare zi ce trece pe 07 Ianuarie 2022, 10:17
#1
Imaginea sinistră a întregului Teleorman
Ce vedem la toate orașele județului?O depop**are masivă,multe obiective culturale,de învățământ și de sănătate,într-o stare avansată de degradare.Spații comerciale,apartamente și case părăsite,din ce în ce mai multe decât cele locuite.Mulți oameni rămași fără un loc de muncă,fără speranță și care trăiesc în mizerie și sărăcie,înconjurați de haosul administrativ și legislativ al autorităților statului,fără investiții reale în dezvoltarea zonei.Dar pe la țară,când ați fost ultima oară?O imagine și mai tristă,parcă desprinsă dintr-un documentar de după apocalipsă.Scumpirea exagerată și total nejustificată a utilităților,explozia de prețuri ce stă să vină în această primăvară,la tot ce a mai rămas,inclusiv a alimentelor și medicamentelor,nu face altceva decât să îngroape și mai mult întreaga zonă,cu tot cu cetățenii rămași să-și strige neputința și să-și ducă amarul,șă suporte umilințele și bolile ce îi macină,până la capătul zilelor.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.