Manastirea Cosoteni - Slujba de sfințire a apei și binecuvântarea autoturismelor. Bani sa iasa - Popii sunt in stare sa spuna prostii mai mari decat capul lor

05 Ianuarie 2022, 19:31 | 1351 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
Cruci

An de an la 06 ianuarie, creștinii ortodocși sărbătoresc Boboteaza sau Botezul Domnului. Această sărbătoare alături de cea a Soborului Sfântului Ioan Botezătorul ce se prăznuiește la o zi după Bobotează, încheie ciclul sărbătorilor de iarnă.

La Mănăstirea Coșoteni cu acest prilej vor avea loc o serie de evenimente liturgice.

„Această binecuvântare a autoturismelor pe care noi o săvârșim în fiecare an în ziua de Bobotează își are originea din vechime, când străbunicii și bunicii noștri își duceau la Biserică animalele (boii și caii) pentru a fi binecuvântate de către preoți cu această apă sfințită. Și astăzi se mai practică această tradiție în satele din județele Dolj, Gorj, Bihor și în alte zone ale țării. La noi, am adaptat această binecuvântare la vremurile de acum, binecuvântăm mașinile pentru că după casă, în mașină ne petrecem timpul cel mai mult și prin această binecuvântare la început de an, nădăjduim că Dumnezeu ne va fi călăuzitor și ocrotitor în drumurile noastre”. -mai precizează  Starețul Așezământului monahal.

Nota redactiei: Cei care au mai mult de doua cruciulite si iconite se considera ca au masina sfintita.

sursa: actualitateadeteleorman.ro

 

Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
Ioniță ispășește, când greșește! pe 08 Ianuarie 2022, 21:28
#3
rămas pe drumuri, izgonit de soacră
Dle redactor cu aprobările, mare rău făcuși : a citit și MultPreacinstita mea soacră, și mi-a zis : "Măi măgarule, frică de Domnul n-ai !, da' nici respect pentru tradițiile strămoșești ?! Păi aghesmuirea și binecuvântarea 'catârilor' ca tine, a boilor, tractoarelor, a utilajelor agricole și a cailor-putere... fie că-s creați de Domnul -cu 4 picioare-, fie în fabrică cu 4 roți și sute de cai-putere sub capotă, ca Lamborghini, Maserati, Bugatti, Mercedes și slăbănoaga mârțoagă Dacia 1310... această MISIUNE DIVINĂ și HARUL dat puținilor stareți și preoți este... Esteee !!!, că uite câte accidente și stricăciuni pe la roți și volane se întâmplă pe șosele... că îți e frică să treci strada, darmite să călătorești pe asfalturile drumurilor de mare viteză cu gropițe".

Ce mă fac cu o așa HABOTNICĂ de soacra?, că mi-a zis ; "treci Dunărea și să nu te mai văd în casa mea!... du-te-n lume după fii-mea! ...
Ioniță iconiță, cu smerenie... pe 08 Ianuarie 2022, 13:44
#2
către MultPreaÎnaltSfinția sa,o idee
MPÎS ta, înainte de a intui vreun alt --coleg de breaslă-- al Sfinției tale

această a mea idee de "a face o afacere" ... dă o fuguță, iute, la CFR.

Și săvârșește, împreună cu MultPreaÎnaltul Manager CFR, un contract pentru sfințirea, binecuvântarea și ocrotirea LOCOMOTIVEI primului TGV (tren de mare viteză) ce va să vină c*rând...și în Grădina Maicii Domnului (a noastră țară, deocamdată !) .

Să nu cumva să își bage Satana coada, și să o vedem și pe dânsa precum pe locomotivele cele păcătoase care tot se împotmolesc, se înzăpezesc, sau dau în flăcări, în văzul sărmanilor călători și a întregii lumi.

La trenul Regal nu te obosi matale, căci a fost mai ...puternic-binecuvântat de Patriarhul vremii. Dar, pot ieși ceva bănișori, binecuvântând și sfințind cărbunele pentru locomotiva Regală...căci pe cărbune o ține tradiția și datina strămoșescă.
İconiță drept-credinciosul pe 06 Ianuarie 2022, 08:14
#1
iconițe,cruciulițe,moaște chinezești,cumpărați!
Adevăr e, Dumnezeu există!

însă și mulți șarlatani religioși cu obiceiuri / apucături de bișnițari în sutane negre.

Sfinția sa starețul are dreptate ; încă în negura vremurilor obiceiul acesta își are originea. Din vechime moșii și strămoșii, bunicile și străbunicile noastre necunoscători de carte, cu mințile îmbârligate de așa-zișii slujitori ai Domnului, băieți șmecheri, negustori/samsari de suflete, intermediari între om și Cel de Sus, înaintașii noștri își duceau în biserică caii, boii și țapii (cu bănuții în coarne, altfel te alunga Sfinția sa dl Popa).

Țineți-o tot așa Sfințire voastre!

Vă vom vedea la TV la Judecata de apoi. Apropo de televiziune. Aflu din Wikipedia că însuși Ștefan cel Sfânt și Mare, își ducea spre binecuvântare televizorul color (cadou de la Țarul muscalilor) și Trabantul 601 al său. Nea Fane nu s-a înscris la Dacia 1100,ori nu era patriot, ori era omu' nemților.

Treziți-vă enoriași români!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.