Trafic de migranti (sirieni): un bulgar ii trecea pe malul romanesc, digul raului Sai, Oltul Mic, DN54A, Timisoara, vestul Europei

24 Noiembrie 2021, 15:52 | 2277 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal
Migranti

Procurorii DIICOT– Biroul Teritorial Teleorman împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman au efectuat, miercuri, un număr de 8 percheziții domiciliare, pentru destructurarea unei grupări specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi, trecerea frauduloasă a frontierei de stat, și conducerea unui vehicul fără permis de conducere sau sub influența alcoolului, transmite IPJ Teleorman.
În urma perchezițiilor, trei persoane au fost aduse la audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Teleorman
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara.

Perchezițiile i-au vizat pe cei care au ajutat pe cei 16 sirieni care, după ce au fost prinși, la data de 31 octombrie 2021, după ce au trecut fraudulos frontiera de stat, din Bulgaria în România, cu o ambarcațiune ce aparținea unui cetățean bulgar. Ulterior, aceștia au fost cazați la Tabăra “Dunărica”, din Zimnicea.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 31 octombrie 2021, un număr de 16 cetățeni sirieni au trecut fraudulos frontiera de stat, din Bulgaria în România, cu o ambarcațiune ce aparținea unui cetățean bulgar.În apropierea podului, cei 16 cetățeni sirieni au fost așteptați de două autovehicule, care urmau să îi transporte în municipiul Timișoara, cu scopul de a ajunge ulterior în vestul Europei.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, cetățenii sirieni au fost debarcați pe malul românesc, iar ulterior au început să se deplaseze pe digul de protecție al râului Sâi, spre comunicația DN54A, care leagă localitățile Islaz – Turnu Măgurele.
În apropierea podului, cei 16 cetățeni sirieni au fost așteptați de două autovehicule, care urmau să îi transporte în municipiul Timișoara, cu scopul de a ajunge ulterior în vestul Europei.
Totodată s-a stabilit faptul că, unul dintre conducătorii autovehiculelor nu poseda permis de conducere.
Lucrătorii de poliție din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – Sectorul Poliției de Frontieră Turnu Măgurele au procedat la interceptarea și oprirea în trafic a celor două autovehicule, la aproximativ 2 km față de municipiul Turnu Măgurele, potrivit comunicatului de presă.

“Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai arată în comunicat

sursa: cronica de Teleorman.ro

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
Turnean pe 25 Noiembrie 2021, 07:27
#1
.
Cine sunt românașii implicați ?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.