Pe aici nu se trece: Politia de Frontiera a oprit doua transporturi ilegale de deseuri.

29 Octombrie 2021, 18:12 | 1.773 | 4
Transporturi
Car Universal

Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Teleorman au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, mai multe nereguli privind transportul a 21 de tone de deșeuri care ar fi trebuit să ajungă în țara noastră. Acestea au fost returnate societății expeditoare.

În ziua de 26.10.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean macedonean, în vârstă de 32 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, cantitatea de 21.800 de kilograme deșeuri materiale neferoase.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Teleorman.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că în mijlocul de transport se aflau deșeuri din plastic amestecate cu deșeuri din materiale neferoase. Toate erau încărcate din Macedonia și aveau ca destinație o societate comercială din țara noastră.

Autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste deșeuri, întrucât pe timpul transferului este interzisă amestecarea lor, dar și pentru neconcordanțele privind deșeurile menționate în documentele de transfer și cele identificate fizic în mijlocul de transport.


În data de 21 octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, împreună cu comisari din cadrul Gărzii de Mediu Teleorman, au descoperit, în urma unui control făcut la un camion, alte 24.270 kilograme deşeuri de mase plastice, pentru care şoferul, cetăţean român, în vârstă de 30 de ani, nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.
Deşeurile erau încărcate din Grecia şi ar fi trebuit să ajungă pe teritoriul ţării noastre.

Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste deşeuri, pentru că, pe timpul transferului, este interzisă amestecarea lor, dar şi pentru neconcordanţele privind deşeurile menţionate în documentele de transfer şi cele identificate fizic în mijlocul de transport.

În ambele situaţii, după finalizarea activităţilor de control, marfa a fost returnată societăţilor expeditoare.

 

4 comentarii Comentează

 • #4
  Colegii pe 31 Octombrie 2021, 14:18
  Raspuns
  D-le Hari, pai nu e mai ușor cind vine țăranu cu mașina în vamă, ca prostu, îl pui sa deschidă ușile și pac infracțiunea ?!
  Pai la braconieri trebuie sa cunoști legislația, sa stai la pinda, sa fugi după ei, eventual sa te și bați cu ei...
  Cinste uniformei.
 • #3
  Gigi pe 31 Octombrie 2021, 12:43
  Hari,
  Pentru cultura ta generala, sunt si cazuri mai grele. Ai sa auzi in c*rand. wink
 • #2
  Hari pe 31 Octombrie 2021, 07:07
  .
  Mama, mama, ce a-ți făcut voi...e nenorocire ce mai !!!!
  În afara de asta ce a-ți mai făcut? Ba, dar braconierii de pe Dunăre și Olt, cei care dau cu plase interzise sau la c*rent, i-ați prins?
  Întreb și eu așa că tot va da sfidare de ani de zile. De ce nu ieșiți și cu niște cazuri din astea ? A, e grele ?
 • #1
  Un fan al străjerului pe 30 Octombrie 2021, 00:46
  Cinste lor ! Și uniformelor mândre de ei !
  Titlul știrii ""Pe aici nu se trece", e greșit ales.
  Pe AICI nu SE INTRĂ Însă vrem să închidă ochii --acum și în viitor-- ,la ieșirea din țară a unor coloane întregi de tiruri, trenuri și aeronave-cargo, încărcate cu gunoaiele și deșeurile românești pornite spre... ieșirea din țară(oriunde afară).
  Oameni buni... încărcați urgent toate deșeurile umane/sociale, abonații pușcăriilor, trântorii cu mâna întinsă la ajutoare sociale, traficanții de carne vie, rebuturile tuturor etniilor, etc., etc, neadaptați în comunitățile cu oameni așezați, muncitori, respectuoși și civilizați.
  Domnitorul, fie cu voi !

Spune-ți părerea!

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.