Cine sunt cei doi smecheri care au gasit aur in raul Olt (milioane de euro)?

29 Octombrie 2021, 09:56 | 4163 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Nisip

Conform surselor noastre, cele doua societati sunt paravan pentru Teldrum.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman decide ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei Comisiei de analiză tehnică din data de 23.07.2021, că proiectul -"Decolmatare Râul Olt prin extragere de agregate minerale în Comuna Liţa, judeţ Teleorman", propus a fi amplasat în extravilanul comunei Liţa, judeţul Teleorman.
Proiectul propus are ca scop inlaturarea materialului aluvionar care a contribuit la colmatarea albiei majore a râului Olt in zona localităţii Lita, in vederea asigurării secţiunii de scurgere a apei şi îndepărtarea eroziunilor de mal. Bunul imobil care face obiectul închirierii este înscris în Cartea Funciară nr. 8709, pe U.A.T Liţa, judeţul Teleorman fiind întabulat în domeniul public al statului şi în administrarea A.N. „Apele Române", prin Administraţia Bazinală de Apă Olt.

Zona studiată se încadrează în extremitatea sudică a cursului inferior al râului Olt, în aval de barajul Lacului de Acumulare Izbiceni. în zona studiată, râul Olt a fost amenajat prin îndiguire atât pe malul stâng, cât şi pe malul drept. Traseul albiei minore a râului Olt are un curs meandrat. Bararea albiei minore coroborată cu cursul meandrat, a produs modificări ale regimului de curgere în aval, cu producere de afuieri şi eroziuni ce s-au extins până la baza digurilor. Administrativ terenul pe care se propune executarea lucrărilor de decolmatare aparţine comunei Liţa, judeţul Teleorman.

Scopul lucrării este decolmatarea râului Olt, prin extragerea depozitului aluvionar şi asigurarea capacităţii de transport a râului Olt pe acest tronson. Lucrările în albia minoră nu influenţează lucrările proiectate pentru amenajarea hidroenergetică a râului Olt.

Scenariul propus - decolmatarea râului Olt, zona localităţii Liţa, judeţul Teleorman, prin excavarea amprizei deponiei (pietrişuri şi nisipuri): •în amonte de la cota 20,57 mdMN până la cota talvegului râului Olt - cota de 18,35 mdMN; •în aval de la cota 20,25 mdMN până la cota talvegului râului Olt - cota de 18,15 mdMN.

Avantajele scenariului propus constă în decolmatarea râului Olt prin extragerea depozitului aluvionar şi asigurarea capacităţii de transport a râului Olt pe acest tronson cu costuri minime şi cu un efect maxim. Schema de amenjare cuprinde decolmatarea albiei râului Olt pentru realizarea unui taluz marginal de 1:2. La delimitarea perimetrului de exploatare s-a avut în vedere protecţia malurilor râului Olt, precum şi decolmatarea secţiunii de scurgere; pilieri de siguranţă: - 700,00 m faţă de axul digului mal drept; - 57,93 m faţă de axul digului mal stâng; - 8000,00 m faţă de axul barajului CHE Izbiceni;

Lucrarea propusă de S.C. DGI EXPLOATARE S.R.L. prevede realizarea unei decolmatări în albia minoră a cursului de apa Olt, prin extracţia de agregate minerale dintr-un perimetru situat în localitatea Liţa, judeţul Teleorman. Perimetrul are o formă poligonală pe direcţia N-S. Dimensiunile în plan ale acestei suprafeţe sunt: lungimea = 691,86 m, lăţimea medie = 210,00 m, acoperind o suprafaţă de 150691,661 mp. Volumul util de balast disponibil calculat pe baza datelor obţinute prin măsurători topografice este de 550312,357 mc.

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „înlăturarea materialului aluvionar care a contribuit la colmatarea albiei majore a râului Olt in comuana Lita, judeţul Teleorman" propus a fi realizat în comuna Lita, judeţul Teleorman - titular Cazanaru&Neda Company SRL Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Teleorman din municipiul Alexandria, str. Dunării, nr.l, judeţul Teleorman, în zilele de luni pana joi, între orele 8.00-16.00 si vineri între orele 8.00- 14.00. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Teleorman. Data afişării anunţului 08.03.2021

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
Cazanaru pe 30 Octombrie 2021, 08:20
#2
Ce va prinde grija
Dar ce aveti domne cu mine,daca termopanele nu mai merg!

Ovedenie m-a dat afara de la Kaufland!

M-am saturat sa stau la calculator la mine in magazin.
Neda pe 29 Octombrie 2021, 21:37
#1
Nu de mine trebuie sa scrieți, ci de ADRILEX
Baaaa, ADRILEX CARĂ CÂTE 100 DE CAMIOANE pe zi de la LIȚA până la Craiova și nu îl vede nimeni? Cel mai mare evazionist posibil. E omul lui Berceanu și nu se atinge nimeni de el. A rupt tot asfaltul din corabia și din toate comunele. Cară zi de zi sute de camioane către Dăbuleni și Craiova! Sa între DNA pe fir
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.