Primaria Turnu Magurele amana stropirea impotriva tantarilor.

17 Iunie 2021, 06:47 | 2843 vizualizări | 17 comentarii
Car Universal
Primaria Turnu Magurele.

Datorita sau din cauza Primariei, turnenii vor fi ciupiti de tantari. Pentru Cuclea: Se stropeste din luna aprilie impotriva larvelor. Primaria si DSP Teleorman ne recomanda mai multe masuri. Printre acestea: sa desecam baltile din jurul gospodariei, sa indepartam apa stagnanta si gunoiul menajer. In urma ploilor, apa balteste pe strazile orasului. Iesim cu maturile? Gunoiul este o alta problema. Prima deazinsectie era programata 17-18 iunie. Trece vara si tantarii mor de batranete.

Primaria Turnu Magurele -  "Datorita instabilitatii atmosferice prognozata de Agentia de Meteorologie, Primaria Municipiului Turnu Magurele, anunta cetatenii ca operatorul S.C.Salubritate-Turnu S.R.L. va reprograma in perioada 24-25.06.2021 lucrarile de DEZINSECTIE -combatere: tantari si muste de pe domeniul public al Municipiului Turnu Magurele , dupa cum urmeaza:

1.In data de 24.06.2021: -prin aviotratamente in aer cu avionul intre orele 18:00-21:30 -prin tratamente la sol cu atomizoarele intre orele 17:00-22:00.

2.In data de 25.06.2021 : -prin aviotratamente in aer cu avionul intre orele 07:00-10:00 -prin tratamente la sol cu atomizoarele intre orele 07:00-12:00.

Intre aceste intervale orare ,rugam cetatenii sa elibereze parcurile pe perioada desfasurarii activitatii de dezinsectie! Produsul folosit in actiunea de DEZINSECTIE este AQUA K-OTHRINE EW20 ,produs ce se gaseste in Registrul National al Produselor Biocide .

Produsul are toxicitate extrem de scazuta pentru vietuitoarele non-vizate si este biodegradabil ,cu impact neglijabil asupra mediului si populatiei,in conditiile respectarii normelor si instructiunilor de aplicare.

Apicultorii si sericicultorii de pe raza municipiului sunt rugati sa ia toate masurile de protectie necesare pentru familiile de albine si viermii de matase in scopul evitarii contactului cu substantele insecticide distribuite pe zonele verzi ale domeniului public.

Programul poate suferi modificari sau poate fi decalat in cazul in care conditiile meteo nu permit desfasurarea in bune conditii a actiunilor preconizate."

Citeşte şi
Comentarii (17) Adaugă comentariu
Catinca Belu. pe 28 Iunie 2021, 19:57
#17
BRAVO!
DUPA STROPIRE AFARA NU MAI SUNT TANTARI-AU INTRAT IN CASE!
Z pe 22 Iunie 2021, 08:55
#16
# 14
Așa crezi tu. Știi care este perioada de remanență a insecticidului? Dacă nu știi nu vorbi. Insecticidului ăluia îi trebuie minim 12 ore ca să aibă efect, ori dacă tu stropești în locul de unde albinele iau polenul să zicem noaptea, acel insecticid poate ucide albina pe timpul zilei.
Un necunoscător pe 21 Iunie 2021, 21:15
#15
Pt NECO #13
Ar trebui să intervină un apicultor să ne lămurească. Țânțarii fiind insecte nocturne sunt combătuți noaptea... când albinele sunt la reședința lor, protejate. Teoretic NU sunt ucise nici ziua când se aplică insecticide pe culturile agricole... există un protocol cu apicultorii care sunt avertizați si le interzic zborul, ieșirea din stupi.
”Nu prea mai sunt țânțari”,brrrr?!?! pe 20 Iunie 2021, 10:19
#14
Celui de la #13-Niinoo,niinoo!
În postarea ta am văzut prostia în toată splendoarea ei,logica în care îți tragi ciorapul pe cap și te încați cu șapca.Lipsa educației e din familie,probabil.Sunt în oraș câteva farmacii veterinare,iar acolo poți găsi niște substanțe care te vor ajuta la dispariția tuturor țânțarilor,albinelor și fluturilor din dovleacul tău.Și să nu uiți,tolomacule,tânțarii vor face prăpăd anul acesta.Aaaa,era să uit,am auzit că țânțarii au fost aduși în oraș de către Crăcea,numai ca să destabilizeze viața ordonată și liniștită a turmei PSD.Doamneee,pentru specimene ca voi,nu cred că se mai poate interveni medical în vreun fel.
NECO. pe 19 Iunie 2021, 14:48
#13
Pentru #9=#10.
Cretin si drogat ce esti:

- Tu nu observi ca nu prea mai sunt tantari??

-Tu nu observi ca din cauza frigului si a DESELOR SI EXAGERATELOR STROPIRI ANTICOVID AU FOST UCISE ALBINELE SI MIEREA CARE A MAI FOST PRODUSA ESTE TOXICA??

-DACA S-AR FI FACUT STROPIRI ANTITANTARI PANA ACUM, TU SI CATIVA DIVERSIONISTI ATI FI URLAT CA DIN ACEASTA CAUZA AU FOST UCISE ALBINELE SI AU FOST DISTRUSE PLANTELE LEGUMICOLE.
Matei pe 19 Iunie 2021, 13:29
#12
Comentati,comentati,comentati !
Sunt absolut sigur ca si dupa oprirea ploilor,intreaga campanie de dezinsectie si,o posibila deratizare, nu vor reusi sa fie actiuni eficiente si facute corect.Atat pot spune acum,mai departe,efectele le vom vedea peste cateva saptamani.Tare m-as buc*ra sa nu am dreptate,iar din partea unor comentatori,putina rabdare si respect.
Lambe pe 19 Iunie 2021, 09:41
#11
# 10
Măi fiul ploii, avalanșa de lături pe care o debitezi nu poate acoperi noaptea minții în care te zbați. Revenind la problema postării, cum vezi tu băi leule cu cap de muscă, problema stropirii contra țânțarilor? Când plouă zilnic stropești? Și când plouă, care e logica stropirii? Retardatule, ce vii tu cu aiurelile alea cu PSD? Păi nu vezi boul-belții care ești tu, că activul PSD s-a mutat la PNL? Ce caută Simionescu, Măgaru, Nuță, Daciu, Petrescu, Necea, șamd la PNL? I-am adus eu sau ayatollahul vostru - Clauduiu Crăcea? Stai parcat retardatule, să nu crezi că dacă ai memorat niște fraze care seamănă teribil cu limbajul de lemn al Iepocii lui Ceașcă ne dai pe spate! Să nu te fac eu să prinzi fluturi!
Pfff,m-ați făcut praf,lichelelor pe 18 Iunie 2021, 22:14
#10
Hoți lăudați de proști și haimanale cu...IQ
Da,Lambe,Gogule,Liviule,e bine că plouă,că poate mai stinge mințile înfierbântate ale slugilor și celorlalți lingăi din jurul hoților și incapabililor din gașca PSD,ce huzuresc pe la conducerea orașului de atâția ani.Trăiți prin catacombele trecutului totalitar,cu damfuri și halene de boschetari agresivi,fără a vă cunoaște statulul de paraziți ai societății,și orbecăiți prin fărâma de libertate pe care v-o dau șefii voștri.Ieșiți,respirați și gândiți liber,e lumină și adevăr pentru toți cei care vor să-l vadă!
Vi s-au întunecat mințile deatâta prostie pe 18 Iunie 2021, 20:33
#9
Tâmpițeilor,de atribuțiunile primarului ați auzit?!
Măi,tembeli comentatori,respectiv Lambe și Olteanu,cam aceeași prsoană în gândire și grai,ce tot amestecați alte partide când la conducerea orașului și a țării a stat și ne-a frecat ridichia,bravul PSD,timp de 30 de ani?Eu știu că tot ceea ce se-ntâmplă rău sau bine într-o comunitate este vina ori meritul gospodarului șef,recte primarul.Numai el decide și semnează orice trebuie făcut sau nu într-o comunitate.Restul sunt frustrările și complexele unor slugi fără competențe.
Lambe pe 18 Iunie 2021, 17:36
#8
Lămurire
Gata, acum am aflat de ce plouă atât de des! Doamne-Doamne s-a uitat din c*riozitate pe turnucuștiri, și când a văzut că site-ul este de tot rahatul, tot trage apa, să de ducă dejecția.
LIVIU OLTEANU. pe 18 Iunie 2021, 16:13
#7
Continuare.
-An de an stropirile se fac aiurea, uneori se stropeste cu apa chioara, alte ori cu solutie concentrata incat ataca si zarzavaturile si irita si pielea vietuitoarelor;- Ne-au napadit gandacii, furnicile(poate si capusele) din cauza mizeriei care se gaseste si pe DOMENIUL PUBLIC SI IN GOSPODARIILE CETATENILOR.-De ciori si grauri care fac ravagii in pomii fructiferi nu pomeneste nimeni probabil ca sunt interese sa se aduca din import legume si fructe tratate in spirit...european si euroatlantic!-Nu mai zice nimeni nimic de calitatea apei si de umflarea facturilor la cei care locuiesc la bloc*ri, prin coeficientul de redistribuire.-De vitejii nostri revolutionari care au facut revolutia la televizor si mananca multi bani produsi prin truda altora, iar ati uitat. Probabil toti ...revolutionarii au trecut la PNL si USR PLUS. - De faptul ca toate strazile principale au devenit loc*ri de parcare pentru autoturismele second hand aduse din import, iarasi nu zice nimeni nimic. -La fel de caini.
LIVIU OLTEANU. pe 18 Iunie 2021, 15:52
#6
Dlui Marius.
Desi sunt un om tare ...nevricos si, cand ma supara vreun prost, injur si de cele sfinte si de cele pagane de se cutremura peretii si monitorul calculatorului, de data aceasta sunt calm si vesel si vreau sa fac precizari la comentariul meu si sa dau replica civilizata la al tau. De altfel niste observatii gasesti si in spusele lui Gogu de la Aprozar. Deci, cu stangul inainte mars

-Daca spun ca nu se fac stropiri "anti" sau "pro" la orice pe vreme de ploaie;- Trebuie in prealabil depistate "puiernitele" (focarele) tantarilor (lac*ri, balti, etc) si acolo se stropeste nu unde este vegetatia bogata, intrucat tantarii s-au facut destepti si se ascund sub frunze. Acest lucru ar trebui sa-l stie si dl. vesnic candidat si perdant la postul de Primar,Claudiu Cracea, absolvent cu diploma de onoare al Facultatii Biotera.Ca ar trebui sa stie si cei din Primarie si firma de specialitate este adevarat. - MULTI CETATENI VOTANTI AI TUTURO PARTIDELOR SUNT NESIMTITI,ESTE FOARTE ADEVARAT! Voi continua.
Lambe pe 18 Iunie 2021, 13:38
#5
Mariusică minte mică
M-ai convins! Turnucuștiri este crescătorie de lătraci retardați. Mariusică, copil tembel, și tu și cetățeanul roadeți același căcat. Nu e cingo! E căcat. Cum să stropești contra țânțarilor, când se anunță ploaie? Dacă era Crăcea primar, așa făcea? Probabil că da, având în vedere IQ-ul vostru, ceva mai ridicat decât al unui gibon retardat. Rugămintea mea este ca tu și cetățeanul să vă duceți fix acolo unde ați stat gratis 9 luni, să vă încuiați acolo și să înghițiți cheia. Numai așa scăpăm de poluarea cu retard pe care o faceți voi.
Gogu de la APROZAR pe 18 Iunie 2021, 10:03
#4
Postacului
Cap ai, minte ce-ți mai trebuie? Păi bine măi cap de cretă, cum stropești contra țânțarilor acum, și peste o oră plouă? Ia aminte la dl. Liviu Olteanu, că e om cu scaun la cap și știe ce spune. Claudiule, probleme mă? Am auzit că nu mai ai somn noaptea. Ignatul tă va fi pe 24 iunie 2021.
Marius pe 18 Iunie 2021, 09:44
#3
Oltene,tu ce ești?!
De ce măi,Oltene,este papagal cel de la #1?Că are c*rajul să vă spună exact ce sunteți voi?Și că tot ce face Primăria Tr.Măg.este o bătaie de joc,și face ce face numai cu incapabili și tupeiști gata să sară în apărarea hoților și proștilor?Și că de o groază de ani nu a făcut decât să toace banul public fără să facă ceva bun?Iar toate acele apelative din postarea ta,se potrivesc perfect cu tine,cu cei din familia ta dar,și cu prietenii și colegii care acceptă astfel de lichele ca tine.
LIVIU OLTEANU. pe 18 Iunie 2021, 07:41
#2
Altele sunt problemele.
-Ne-au napadit gandacii si sobolanii, din cauza ca multi cetateni isi arunca resturile menajere pe strazi, prin c*rti, iar cei de la Salubritate nu le pot aduna si mai si intarzie cu ridicarea lor.-Stropirile contra tantarilor nu se fac pe ploaie, dar nici aiurea cum s-a facut in anii precedenti. Intai trebuiesc localizate puiernitele tantarilor si acolo se stropeste, nu in localitati unde este multa verdeata si tantarii se ascund sub frunze. Pe deasupra, substantele cu care se stropeste ori sunt apa chioara, ori prea puternice si ataca zarzavaturile.

P.S.1- Cetateanul-acelasi papagal care, de ani de zile repeta aceleasi idiotenii- este un cretin inc*rabil; 2- Aceste probleme sunt si ale consilierilor locali, nu numai ale Primarului.
Un cetățean pe 17 Iunie 2021, 09:09
#1
Se stropește cu minciuni și promisiuni
De ani buni,Primăria Turnu Măgurele amână orice este în beneficiul cetățeanului,dar este foarte grijuliu cu propriile interese.Gașca PSD care stă de 30 de ani și căpușează bugetul local,nu are niciun rezultat pozitiv în dezvoltarea orașului și creșterea nivelului de trai al pop**ației.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.