Mafia din fruntea orasului Turnu Magurele are alte prioritati. Primaria se reabiliteaza, apartamentele canci.

09 Ianuarie 2021, 07:32 | 3166 vizualizări | 14 comentarii
Car Universal
Primaria Turnu Magurele.

PROGRAME DE REABILITARE TERMICA CU FINANTARE DIN FONDURI EUROPENE

Programul Operaţional Regional 2007-2013  are ca obiectiv strategic sprijinirea unei dezvoltări economice, sociale, durabile şi echilibrate teritorial, a tuturor regiunilor României. Axa prioritară 1 – „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere” are ca scop creşterea calităţii vieţii şi crearea, respectiv menţinerea de locuri de muncă, prin reabilitarea infrastructurii urbane. Domeniul major de intervenţie 1.2. Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe urmăreşte crearea/menţinerea de locuri de muncă şi promovarea coeziunii sociale prin sprijinirea imbunătăţirii eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din România, în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020.

Pentru acest program de finanţare se deosebesc două categorii de cheltuieli: cheltuieli eligibile şi cheltuieli neeligibile.

 

Criterii de eligibilitate:

-existenţa asociaţiei de proprietari

-blocul este construit în baza unor proiecte elaborate în perioda 1950-1990

-regimul minim de înălţime l blocului este P+3

-dovada acordului a 2/3 din totalul proprietarilor de apartamente destinate locuirii pentru lucrările de intervenţii propuse prin proiect

Ratele de co-finanţare aplicabile pentru cheltuielile eligibile sunt:

-         60% din cheltuielile eligibile ale proiectelor – Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat,

-         40% din cheltuielile eligibile ale proiectelor – Autoritatea Publică Locală şi Asociaţia de proprietari.

Din cei 40% ce corespund autorităţilor publice locale şi asociaţiilor de proprietari (privind cheltuielile eligibile) ratele de co-finanţare pentru cele două părţi vor fi modulate în funcţie de proporţia în clădire  a familiilor cu venituri reduse:

-         30% contribuţia UAT şi 10% contribuţia asociaţiei de proprietari, în condiţiile în care mai mult de 50% dintre familiile- proprietari (de apartamente – locuinţe) din bloc au un venit mediu lunar net pe membru de familie sub 150 Euro;

-         20% contribuţia UAT şi 20% contribuţia asociaţiei de proprietari, în condiţiile în care mai mult de 50% dintre familiile- proprietari (de apartamente – locuinţe) din bloc au un venit mediu lunar net pe membru de familie sub 350 Euro;

-         10% contribuţia UAT şi 30% contribuţia asociaţiei de proprietari, în condiţiile în care mai mult de 50% dintre familiile- proprietari (de apartamente – locuinţe) din bloc au un venit mediu lunar net pe membru de familie sub 500 Euro.

In sensul Ghidului solicitantului pentru aceasta axa prioritara, familia este definita ca sotul, sotia si copii aflati in intretinerea acestora, conform art. 258 din Codul Civil.

Cheltuielile neeligibile, conform Ordinului de cheltuieli eligibile si Ghidului solicitantului aferente DMI 1.2, Axa 1,POR.

Lucrari care se executa in cadrul programului:

-izolarea termica a partii opace a fatadelor,

-inlocuirea tamplariei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului in bloc, cu tamplarie termoizolanta, tamplaria trebuie doata cu dispozitive /fante/grile pentru aerisirea controlata a spatiilor ocupate si evitarea aparitiei condensului pe elementele de anvelopa;

-inchiderea balcoanelor si/sau a logiilor cu tamplarie termoizolanta, inclusiv izolarea termica a parapetilor;

-termo-hidroizolarea acoperisului tip terasa, respectiv izolarea termica a planseului peste ultimul nivel in cazul existentei sarpantei

-izolarea termica a planseului peste subsol, in cazul in care prin proiectarea blocului sunt prevazute cu apartamente la parter.

Citeşte şi
Comentarii (14) Adaugă comentariu
LIOL pe 11 Ianuarie 2021, 19:58
#14
Lui S-H( (stalin&hitler;)
N-ai priceput nimic, lepadatura! Dovesesti ca esti unul dintre cei enumerati de mine.
S pe 11 Ianuarie 2021, 16:00
#13
H
Bravo Liviviule,ne-ai oferit cel mai grandios spectacol de delirius tremens.De acord că poți fi oricine îți dorști să fi,că așa spune fiecare dereglat dintr-un ospiciu dar,mai presus de toate,ești nebun cu acte.De comentarii ce se mai poate spune?!
LIVIU OLTEANU. pe 11 Ianuarie 2021, 12:18
#12
Da eu pot fi...
XMEN-YMAN-ZMAN, sau ilie de la scularie si mariana si irina si INA si lola lolobrigida si tanta lui ibric si cracea si mohora-senora si etc. DAR NU SUNT AVOCATUL NIMANUI CI DUSMANUL IMPOSTORILOR, AL FALSILOR LIBERALI, SOCIAL DEMOCRATI PSEUDOPATRIOTI, SPIRITISTI EUROPENISTI, TRUMPISTI, MERKELISTI, MACRONISTI, PUTINISTI, IOHANNISTI, ADICA AL COVIDISTILOR. CAND AUD VREO INA, SAU GOGU, RECITAND BALADE PROPAGANISTICE, INVATATE DE LA ORGANIZATIILE DE PIONIERI SAU UTC, ZAU CA-MI VINE SA LAS BALTA TOATE INTERESELE-CUM SPUNEA TOPARCEANU. ASA CA, STIMATI TOVAROSI SI ONORATI DOMNI, E USOR A SCRIE VERSURI CAND NIMIC NU AI A SPUNE. DE ACEEA, VA SFATUIESC SA LEGATI CATEAUA LA GARD, DEGEABA LATRA!
X-MAN pe 11 Ianuarie 2021, 09:55
#11
Pentru gogudoi.
-Eu nu ma refer la "un program antic si de demult",ci la ceea ce scrie in articol=2007-2013!,-Niciodata nu afost vorba de reabilitarea APARTAMENTELOR, ci a "BLOCURILOR". Dupa tine, daca vrei sa-ti zugravesti apartamentul,iti da statul bani.-Legea cu asigurarea obligatorie a locuintelor pentru dezastre NU ARE NICI O LEGATURA CU VENITURILE PROPRIETARILOR!. pa cum se stie, exista cetateni "fara nici un venit"-saraci lipiti pamantului, dar cu autoturisme de lux,apartamente reabilitate pentru superconfort,cu centrale proprii si dotari cu electrocasnice de ultima generatie,care nu platesc taxe si impozite, primesc ajutoare sociale,nu au contribuit la asigurarile de sanatate, dar primesc asistenta medicala gratuita, etc,etc.Si cate se mai pot spune despre pensionari cu grupa I de munca care n-au inhalat in viata lor decat hidrgenul sulfurat din basini,fumul de tigara, vaporii de alcool si iar.etc.Stii ca in Turnu Magurele exista vile declarate ca fiind costruite din chirpici?! Ei scriu la TS.
Mitică pe 10 Ianuarie 2021, 19:02
#10
Mafioții sunt băieți deștepți,nu proști ca ăștia
Ce mafie,domnilor,acolo e doar o adunătură de haimanale și hoți,nașiți,cununați și încuscriți între ei,cu o foarte slabă pregătire profesională,și fără nicio performanță în meseria lor sau a administației.Dacă nu intrau în politică,nu-i cunoșteau nici măcar toate rudele lor.Așadar,rămân doar niște aroganți,îngâmfați și plini de ifose,incapabili și cu gândul numai la furat.Așa e când dați puterea proștilor și girați hoții.Până nu vor dispărea aceste personaje,nu trebuie să aveți pretenții la o viață mai bună.
X-MAN pe 10 Ianuarie 2021, 13:39
#9
Lui gogudoi.
As vrea sa-ti dau o replica civilizata si documentata, dar nu pot;imbecili ca tine tot n-ar pricepe. In consecinta, inainte de a intra in subiect, voi face o usoara incalzire, bagandu-te direct in p***da ma-tii odata cu urarea ca de acolo sa nu mai iesi!Sa incepem:-Eu am facut un comentariu, nu m-am adresat tie si nu-nteleg de ce te bagi tu in vorba ca musca-n c*rul calului?!;-Nu sunt avocatul Primarului, nu sunt sef, sefut sau sefulet la vreo asociatie de proprietari, agricola sau la vreo organizatie a nemernicilor si gangsterilor care scufunda Romania;-Nu stiu daca ai auzit zicala de mahala "ce-are vaca cu primaru'?". Daca ai fi auzit-o nu cred ca mai debitai tampeniile cu exemplul Buc*restiului. Buc*restiul este capitala tarii, iar Turnu Magurele capitala mafiei pseudoliberaletongue winkoti sa-mi dai un exemplu cu un bloc din oras unde s-au intocmit tote documentele cerute de lege si Primarul(de fapt Consiliul local) a refuzat sa dea banii?-Cretinule, locuintele neasigurate nu primesc bani!
Tim pe 10 Ianuarie 2021, 10:22
#8
”Informatului” de la #5,spălat la cap de PSD
Sunt destui care nu știu să dea un sens la ceea ce scriu,dar să mai înțeleagă ce drepturi au,și ce obligații au cei care conduc o comunitate.Da,pentru ei nu este important ceea ce spun și cum scriu,ci doar faptul că scriu și apar pe un site.Absolut nimic legat de legislație,de responsabilitatea luării unei decizii,de respectarea unor hotărâri,contracte și termene,de faptul că se fură în continuare și nu se realizează nimic,și nu răspunde nimeni.Se trăiește într-o amorțeală continuă,unde numai tâmpiții se cred informați,dar de pe urma carora nu se alege nici măcar praful.În mod sigur nu despre astfel de oameni este nevoie pentru soluții.
Gogu 2 pe 10 Ianuarie 2021, 09:04
#7
Avocatul primarelului
Măi Oltene,prostovanule,tu vorbești despre un program antic și de demult .În Buc*rești și acum se reabilitează bloc*ri cu fonduri europene. Tu ești administrator de asociație și mai ești și PSD-ist pe deasupra. Lumea este amarata și te interesează că nu au locuințele asigurate.Uita-te pe tabla din fața primăriei și vezi câți bani cheltuie Cuclea,din banii noștri, pentru reabilitarea "culcușului".
LIVIU OLTEANU. pe 09 Ianuarie 2021, 20:50
#6
Adevarul este cu totul altul.
In primul rand uitati-va la ce perioada (2007-2013!!) se refera P.O.R. In al doilea rand, sunteti complet neinformati; la vremea respectiva cateva A.P. au intreprins demersurile necesare pentru obtinerea fondurilor,dar actiunea nu a avut succes, nu din vina autoritatilor, ci din alte cauze-nu le mentionez eu, iteresati-va si spunti-v0i. DACA AR FI FOST CE ZICETI VOI, MACAR BLOCURILE IN CARE LOCUIESC NOTABILITATILE AR FI FOST...INTINERITE!

NOTA: VAD CA REDACTORII ACESTUI SITE HABAR NU AU CA NICI 5% DIN LOCUINTELE DIN ORAS NU AU ASIGURAREA OBLIGATORIE PENTRU CAZURILE DE CALAMITATI, DAR DACA, DOAMNE FERESTE, VINE PRAPADUL DAU FUGA LA PRIMAR SA LE DEA CASE. LA FEL SE INTAMPLA SI CU AUTOTURISMELE-MAI MULT DE 50% DIN ELE CIRCULA FARA POLITA RCA, SAU CU ELE FALSE. IDEM-ITP.
Gogu 2 pe 09 Ianuarie 2021, 18:17
#5
primar de 2 bani
În Buc*rești unde lumea este mult mai avută fața de amărâții din Turnu Măgurele, bloc*rile sunt reabilitate numai cu fonduri europene. La noi ce pretenții să ai de la acest neispravit de primar care cheltuie banii numai pe studii de fezabilitate fără nicio finalitate. Acum mai are și un consiliu fără valoare și își va bate joc și mai mult de cetățenii orașului.
Asociații de locatari de tot rahatul pe 09 Ianuarie 2021, 17:16
#4
Sunt atâtea de reproșat administrației locale
Apropos de reabilitarea bloc*rilor.Știți că toate acoperișurile care s-au făcut pe majoritatea bloc*rilor nu au un proiect și o autorizație?Nu sunt realizate de o firmă care să aibă calificare și autorizare pentru astfel de construcții.Așa cum s-a schimbat clima,cu fenomenele ei meteo extreme,nu e nimic imposibil să vedem și tragedii.Întrebarea este cine răspunde?Vom ajunge și la tribunal cu astfel de ilegalități.
Gogu pe 09 Ianuarie 2021, 16:59
#3
Nu au timp de proiecte
Incompetenta și minciună fac front comun în primărie! Lucrarile se dau unor firme care cotizează! Daca nu dai nu ai!
Apolitic pe 09 Ianuarie 2021, 11:02
#2
Propaganda PDSR,PSD a distrus tot
Vedem tot felul de proiecte și lozinci pline de vorbe goale,de promisiuni fără acoperire și de nerespectare a legilor.Băieții ăștia care au condus succesiv primăria timp de aproape 30 de ani,NU AU REALIZAT NIMIC DIN TOT CE AU SPUS PÂNĂ AZI.Ce vedem azi?

-O pop**ați îmbătrânită

-Lipsa investițiilor și a forței de muncă calificată

-Tineri plecați în alte orașe și țări

-Lipsa unei perspective și a unei viziuni pe termen sc*rt și lung

-Celtuirea unor sume mai de bani din bugetele locale,fără ca vreo reală investiție sau proiect să poată fi remarcată.

-Primăria cu a ei Administrație Publică Locală nu face altceva decât să încarce nejustificat organigrama instituției,să perpetueze loc*rile de muncă,să inventeze altele,lafel de călduțe și mai bine plătite decât la oricare firmă privată.

-Niciodată în istoria orașului nu a existat atâta nepăsare,bătaie de joc și jaf la adresa cetățenilor,din partea tuturor autorităților,ca în aceste decenii de așazisă democrație.

-Totul e în jurul politicului
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.