Spitalul Turnu Măgurele va fi a doua unitate medicală suport COVID

14 Octombrie 2020, 19:35 | 6915 vizualizări | 11 comentarii
Car Universal
Spitalul Turnu Magurele.

Desemnarea acestuia s-a făcut în ședința Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman. 

Este destul de greu să transformi un spital normal în suport COVID.

Sunt necesare niște aprobări, apoi trebuie să implementezi în interiorul instituției procedurile medicale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul virus, circuite sigure și clar trasate pentru delimitarea zonelor cu risc și lista poate continua. Confirmarea că la Turnu Măgurele va fi al doilea spital suport COVID vine de la prefectul județului. „Am luat decizia astăzi, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, împreună cu managerii tuturor spitalelor, de a desemna Spitalul Municipal Turnu Măgurele ca unitate medicală suport COVID”, a declarat Liviu Dumitrașcu, reprezentantul Guvernului în teritoriu.

 

Decizia finală vine tot de la centru

Dar, lucrurile nu se încheie aici și de azi spitalul din municipiul dunărean poate primi pacienți infectați cu virusul SARS CoV – 2. Nu! Hotărârea CJSU pleacă la București, iar ministrul Sănătății este cel care dă ordin în acest sens. Așa cum spuneam, nici la unitatea sanitară cu paturi, lucrurile nu sunt atât de simple astfel că de abia de luni, se pot trimite bolnavi acolo. „În urma discuțiilor purtate cu directorul DSP și managerii celor două unități suport COVID, toți trei și-au asumat sarcina ca până luni să se pună de acord, să primească pacienți”, completat prefectul.

Pentru a nu mai ne găsi în situația de azi-noapte, când efectiv, persoanele infectate cu coronavirus au așteptat în ambulanțe ore în șir, iar medicii de la Caritas erau disperați și nu știau unde să-i interneze pe cei nou veniți, pentru că nu aveau locuri, Liviu Dumitrașcu a precizat ca „pacienții care sunt pozitivi și trebuie să fie internați în spital vor merge o parte la Roșiori, o parte la Spitalul Județean sau la Spitalul Videle. Nimeni n-o să rămână în afara cadrului spitalicesc”.

sursa: explozivnews24.ro

Citeşte şi
Comentarii (11) Adaugă comentariu
Alex pe 19 Octombrie 2020, 15:34
#11
covid
Turnu Magurele a fost "pedepsit" de prefectul liberal cu hotararea de a deschide spital covid in oras.Asta e, sa-l pupati in kur pe domn' prefect. Cu siguranta un analfabet, ca TOTI politicienii.
Marian Giuclea. pe 18 Octombrie 2020, 18:04
#10
Intrebari.
Toate bune si frumoase, DAR PERSONALUL MEDICAL A FOST PREGATIT IN VEDEREA DIAGNOSTICARII SI TRATARII CUMPLITEI BOLI? - ECHIPAMENTE SPECIFICE EXISTA?- MEDICAMENTE SPECIFICE SUNT ASIGURATE, SAU ESTI TRIMIS IN ORAS SA TI LE CUMPERI?- PENTRU ALTE AFECTIUNI UNDE TE DUCI, LA ALEXANDRIA?- SE INDICA SA TE ADESEZI MEDICULUI DE FAMILIE, DAR EXISTA MEDIC DE FAMILIE IN FIECARE FAMILIE, AU FOST SPECIALIZATI TRAP-URGENT, IAR CEI CARE EXISTA TE TRATEAZA CU STETOSCOPUL SI TENSIOMETRUL?
Maria Stan. pe 16 Octombrie 2020, 15:23
#9
Haz de necaz.
Bine ca se face spital COVID la Turnu Magurele; cei care vor avea "norocul" sa moara in el, nu mai au mult de mers pana la Biserica si la cimitir. ONORATE AUTORITATI ADMINISTRATIVE SI SANITARE: VOI NU VEDETI CA MAREA MAJORITATE A CETATENILOR NU RESPECTA PREVEDRILE REGULILOR IGIENICO SANITARE?
Nelly pe 16 Octombrie 2020, 11:05
#8
Ptr. Iancu
C. Julea, Untesu,M. Neatu,.... afoane puțin spus!

Iancu pe 16 Octombrie 2020, 10:14
#7
Pentru nelly
Cine sunt acelea? Dă-ne și nume dacă tot te-ai apucat

Ca in mai toate situatiile pe 16 Octombrie 2020, 09:53
#6
Vor fi cazuri
Vor fi cazuri in care personalul medical se va infecta si vor duce acasa acest virus.Felicitari autoritatilor care au luat ilustra decizie!
:;(€€&-scularie -tinichigerie. pe 15 Octombrie 2020, 22:10
#5
Politica și covid
Dacă ar fi fost Dragnea la butoane nu se întîmplă acest eveniment .DAr Ștefan Dragnea,Ilie Elena și pupinc*risti Dr serviciu Tianu gabriel și Măruță l-aueliminat pe cel care l-a făcut mare pe livache cind a ajuns prefect in anul 1996. Ulterior aceste persoane i-au prostiti dobitocit pe pitis și putineanu care la rindul lor l-au prostit pe livache care-l-au mințit inlegstura cu prostiile fiului sau .In final livache l-a trădat pe Coldea,care i-a asigurat protecția și aporarea incepind cu anul 2012,după venirea lui POnta la Belina. Simionescu o instruia pe Măruță dela moldoveni sa-l discrediteze pe pitis astfel ivit sa-l distrugă.Emil LUngu știe mai multe.

Oalta greșeală a fost făcută și d-na panaitov care a adus-o la ferma salcia pe Ilie Elena care după ce a distrus CIcalexul a distrus și ferma salcia făcându-le calculele greșite lui Valentin și dragne Ilie care a dus la distrugerea de destine de oameni,lăsându/i șomerii. Lafel cala PSD-ul lui Dragnea.
Someone pe 15 Octombrie 2020, 14:35
#4
Lasilor
Este c*rios ca multi fatalai se folosesc de acest site pentru a si exprima frustrările fata de unele persoane pe care le cunosc! Dragilor faceti va c*raj si Spune-ți le in fata ce r***at mâncați pe aici, asta daca nu sunteti si voi mai rau decat cei pe care ii arătați cu degetul!
Costin Matresu. pe 15 Octombrie 2020, 13:22
#3
Inconstienta criminala.
Situatia se agraveaza pe zi ce trece in acest oras in care au dat navala diasporenii tuciurii, care nu respecta nici o regula igienico-sanitara. Unora le mai arde de bascalii si de politica zisa liberala-userista tembelista. Fara sa fii adept al teoriei conspiratiei, te intrebi daca nu cumva exista vreo legatura intre vizita "de lucru" a asazisului primministru Ludovic Orban si "performanta" deosebita a lui Claudiu Cracea de a iesi pe un onorabil si permanent loc 2 in alegeri si explozia intarziata a infectarii cu COVID a multor cetateni teleormaneni, despre care se stie ca nu l-au votat pe un anumit candidat?! In ceea ce priveste Spitalul municipal este foarte nimerit pentru tratarea cumplitei boli, si ca dotare, si ca pesonal . Mai trebuie doar ca peste soseaua de centura sa se amenajeze un nou cimitir.
Nelly pe 15 Octombrie 2020, 11:46
#2
Specialistele
Acum să vedem divele de asistoante, alea angajate ultimele, o iei la fuga când le vezi, sunt aruncate de pe secție pe alta, nu mai au mult și se iau de par într ele râsurile, cine le-a angajat are o mare belea cu ele, pe la rânit la vaci s-or desc*rca,?????
Ne ducem dracu sigur pe 14 Octombrie 2020, 22:49
#1
Pana mai ieri erau traseiste
Ce facem domnilor cu asa zisele asistente? Erau leprele satului pana ieri
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.