Rezultatele de la bacalaureat sunt ingrijoratoare.

06 Iulie 2010, 12:22 | 1209 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal

 Afişarea rezultatelor de la bacalaureat au arătat că ne aflăm într-o situaţie critică. Faţă de triumfalismul din alţi ani, anul acesta elevii au fost mult mai bine supravegheaţi, iar rezultatele obţinute sunt reale. E adevărat că la aceste rezultate a contribuit şi eliminarea unor probe care deveniseră o formalitate. Este vorba despre probele la care se luau note mari precum probele orale la romană şi limba străină şi proba de sport, unde până şi cei obezi primeau note foarte mari. Din păcate, la Turnu-Măgurele, rezultatele de la bacalaureat sunt foarte proaste.

    Cea mai mică promovabilitate din judeţ a fost cea de la Colegiul Tehnic "David Praporgescu", unde doar 6,42% din candidaţi au obţinut medie peste 6. Liceul condus de domnul Mitroi este dezavantat de faptul că are şi clasă de seral, clasă care este evident foarte slabă din punctul de vedere al calităţii elevilor. Totuşi, rezultatele de la bac arată că este nevoie de o schimbare şi în managementul acestui liceu, trebuie schimbat ceva pentru că nu se poate merge la infinit cu rezultate proaste. Testul de competenţă al conducerii liceului şi al profesorilor trebuie să fie examenul de bacalaureat. La Colegiul Tehnic "David Praporgescu" a venit timpul schimbării pentru ca si in acest an a fost picat testul cel mai important pentru un liceu: bacalaureatul. Aceste rezultate sunt consecinţa politicii duse de conducere şi a slabei pregătiri a profesorilor. Dacă nu se vor luă măsuri, bacalaureatul va deveni un vis prea îndepărtat pentru mulţi absolvenţi. Aşteptăm ca Inspectoratul Şcolar Judeţean să facă o "radiografie" a celor petrecute la acest bacalaureat şi să ia măsuri.

    Un alt liceu din oraş cu rezultate slabe a fost şi Grupul Şcolar "Sfântul Haralambie", cu o promovabilitate de 10,53 %. Era de aşteptat ca acest liceu să fie codaş din cauza calităţii elevilor, însă puţin peste 10% promovabilitate este un rezultat foarte slab. E nevoie urgentă de măsuri pentru a schimba ceva în mentalitatea unor profesori care trebuie să răspundă pentru rezultatele slabe de la bac. Salariile profesorilor trebuie să fie în concordanţă cu pregătirea elevilor şi nu cu hârtiile de participare la simpozioane desfăşurate prin localităţi obscure.

    Aşteptăm măsuri care să îmbunătăţească activitatea în liceele din oraş.

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
minimi pe 09 Iulie 2010, 10:24
#1
bac
nu sunt de vina profii ca nu invata elevii.cat sa-i invete la scoala intr-o ora,doua matematica nu se invata in scoala ci acasa.daca elevii vor pune mana pe carte acasa se va cunoaste.eu sunt fosta eleva grup scolar sf haralambie si sunt multumita de profesorii de acolo
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.