Macaralele Ganz din Portul Turnu Magurele, Tudose, Dragnea si coruptia sefilor din Primarie - ne scriu cititorii.

15 Septembrie 2020, 14:33 | 2683 vizualizări | 8 comentarii
Car Universal
Port Turnu Magurele.

Eram copil cand am vazut pentru prima data macaralele Ganz din portul Turnu Magurele si am fost fascinat. Zilele trecute le-am revazut, la fel de impunatoare, la fel de semete, cu ceva mai multa rugina si cu o lumina abia licarind - de care m-am si mirat - in cabina celei dinspre capitanie. Acea luminita m-a trimis cu gandul la speranta si fara sa vreau am facut o asociere de idei intre speranta si vesnicie. Nu voi filosofa pe tema sperantei sau a vesniciei, dar asocierea de care ziceam mi-a amintit de discutia avuta cu o zi inainte cu un "tovaras" pesedist sadea, pe al carui asa numit birou tronau cateva reviste ce pe coperta suportau fata imbacsita a actualului primar. Am intors prima revista spunadu-i ca mi-e sila de ceea ce vedeam..., cu scuzele de rigoare. Replica a fost:"Sigur, fiecare cu optiunea lui!"Ma aflam in acel mic birou doar pentru a plati o taxa si nimic mai mult.

Dupa ce am primit chitanta, nu m-am putut abtine sa nu intreb (nu inainte de a activa modulul de inregistrare al telefonului):"Domnule, de ce in Turnu Magurele nu se schimba absolut nimic, cu exceptia catorva strazi asfaltate si a unui stadion aproape inutil? Nu intentionez sa ma laud, dar am tot umblat prin tara si prin lume, fie in interes de job, fie in concedii si peste tot se intampla ceva nou si benefic oamenilor, chiar si in unele sate si comune. Dealtfel asta si este motivul pentru care ma consider abilitat sa fac comparatii...""Pai stiti, aici lucrurile se misca ceva mai greu ca nu prea avem fonduri, dar in viitor vor exista cateva proiecte pe bani europeni, insa si astea vor merge greu, ca deh, trebuie sa avem si noi ceva avantaje"!...a fost raspunsul interlocutorului meu (fara nici cea mai mica jena)."Sa inteleg ca Pirelli nu v-a oferit avantaje si asa a ajuns la Slatina?

Dar ce-ar fi sa nu mai vorbim despre aceste avantaje ale voastre, hai sa vorbim despre avantajele omenilor de rand, al celor ce platesc taxe si impozite, inclusiv salariile din care traiti, de ce in locul stadionului nu s-a construit o fabricuta, ceva care sa aduca locuri de munca"?...apoi il dau ca exemplu pe Tudose de la Braila, care in cele cateva luni cat a fost prim ministru, a facut cum a facut si s-a descurcat sa construiasca podul peste Dunare la care deja se lucreaza, comparand cu infractorul sef cazat la Rahova care n-a facut absolut nimic pentru teleormaneni cat a fost in varful ierarhiei politice.Omul n-a mai avut replica, a incercat sa baiguie ceva ce doar el a inteles, iar eu inainte de a deschide usa sa ies i-am facut o urare:"FOARTE SINCER VA DORESC SA NU MAI CASTIGATI ALEGERILE CE SE APROPIE, PENTRU CA DE ATATIA ANI VA BATETI JOC, ALTCEVA NU STITI SA FACETI...DOAR CAUTATI AVANTAJE, CA ERA SA UIT"!...ceea ce de fapt ar fi si firesc intr-o lume normala, mai ales avand in vedere antecedentele prea multor ani trecuti...

Simteam ca ma racorisem cumva si imi parea rau ca nu am abordat si alte subiecte, ca de pilda cel al casei de cultura, al curateniei orasului, al pretului apei si multe altele, desi ar fi fost in zadar, omul nu visa nimic altceva decat avantaje. Poate se credea vesnic?...iar acum ma gandesc si ma intreb, macaralele in semetia si rugina adusa de patina timpului, oare ele ce avantaje au?

Citeşte şi
Comentarii (8) Adaugă comentariu
Florin Calinescu pe 16 Septembrie 2020, 18:33
#8
Pentru toata lumea
Cred ca interlocutorul autorului este nesimtitul cu mustata si burta de la cimitir, asta ar fi in stare sa vândă loc*rile de veci în fiecare zi. Sâmbătă trecută am fost si eu sa plătesc o taxă si avea rahaturile de reviste pe biroul improvizat. Iar macaralele sper sa cada pe ciuma nenorocita. Si un sfat, nu luati in seama toți matriterii care habar nu au pe ce lume sunt, lasati-i sa latre la tot ce trece pentru a-și consuma energia.
OUTSIDEVERSION. pe 16 Septembrie 2020, 14:39
#7
Lui Insideversion.
Este strada pe care locuiti dumneavoastra. Odihna vesnica!
Insideversion pe 16 Septembrie 2020, 10:13
#6
Pentru 2 și 5
Amice, stii cumva unde este strada Sapientei?
ILIE SCULERU. pe 16 Septembrie 2020, 07:39
#5
Stimata Delia.
-1- Daca cineva are un birou-cu sau fara reviste- nu pate fi decat sef! Unde ai vazut mataluta subordonati cu birouri personale?-Acest intelectual ne prezina o "compunere" acceptabila pentru un absolvent al Liceului Sf. Haralambie, cu bacalaureatul luat din a treia incercare.Mai trebuia insotita de melodia "Macarale, macarale, rad in soare macarale!" in interpretarea Trio Grigoriu.- Sunt unii comentatori care-si inchipuie ca au de a face cu niste naivi care sa inghita toate ggosile rasuflate care li se servesc. NU NUMAI IN TURNE MAGURELE SI IN TELEORMAN INDUSTRIA, CHIAR SI CEA ALIMENARA, A FOST PUSA PE BUTUCI. PENTRU A ADERA LA "INALTA POARTA" ACEASTA A FOST UNA DINTRE PRINCIPALELE CONDIII.
Delia pe 15 Septembrie 2020, 20:23
#4
Nu orice pesedist este și sef
Se vede ca cel ce a scris acest articol este un om cu școala, bun cunoscător al limbii române. N-a precizat nicăieri ca a stat de vorba cu un șef, nu toți pesedistii sunt așa ceva. Deasemenea nu a precizat ca a fost la primărie, taxe pot fi plătite și în alte loc*ri cum ar fi la cimitir și așa mai departe. Cat despre dialog refuz sa cred ca este inventat, toată lumea stie cât îi duce mintea pe acești nenorociti. Dacă spunea ca a vorbit cu un marțian era altceva, în rest sunt numai adevăruri.
Obs. pe 15 Septembrie 2020, 19:43
#3
Pentru cei confuzi
Singurul "birou"(cotet) din oras, in care seful incaseaza taxe, este cel de la cimitir.Asa ca succes la supozitii, "atotstiutorule"!

ILIE SCULERU (uneori ILIE DE LA SCULARIE) pe 15 Septembrie 2020, 16:56
#2
Compunere cu COVID 19.
Stimate autor. Vrei sa pari un intelectual subtire, dar, din moment ce ne redai discutia (cred ca inchipuita!) pe care ai avut-o cu un sef din Primarie (de cand incaseaza "sefii" taxe si impozite?), inseamna ca te cunoaste,ca esti un om c*rajos, cinstit si care stie ca acel sef nu are ce-ti face: atunci de ce nu-ti dai numele inscris pe cartea de identitate? Ti-e frica de noi, niste cititori amarati, care nu suntem toti pesedisti?Stimabile, ca un fost UTC-ist ce esti,bati campii, prezentandu-ne un un ghiveci in care ai pus un pic de realitate intr-un amestec de prostii. O OBSERVATIE SIMPLA: SI TU SI ALTI KAKOCRATI FLUTURATI LOZINCI CU FABRICI DE ANVELOPE,PARCURI INDUSTRIALE, ABATOARE, FABRICI DE LAPTE ( POATE DE PRELUCRAREA LAPTELUI CA LAPTELE IL "FABRICA" VACILE!), DAR HABAR NU AVETI CA CESTEA AU EXISTAT-NU STIU CE A MAI RAMAS DIN ELE- SI DOAR TREBUIE REGANDITE, REPROIECTATE, DOTATE (SI INCHISE DIN NOU, DIN LIPSA DE AMATORI DE MUNCA) PARC INDUSTRIAL ESTE LA UVCP, IME, ETC. SANATATE!
Gaga pe 15 Septembrie 2020, 16:17
#1
Tot inainte
Stati linistiti la loc*rile voastre, se va schimba nimic. Sunt prea multi ti**ni si asistati social. O suta le lei in plus si locul de veci care asteapta
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.