Slobozia a trecut la un pas de o catastrofa. Pericol de explozie la combinatul chimic.

07 Iulie 2020, 21:30 | 3627 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Combinatrul chimic din Slobozia.

Municipiul Slobozia a fost la un pas de catastrofă în această dimineață la ora 7 pentru că transportatorul național de gaze naturale – Transgaz – a oprit gazul către combinatul de îngrășăminte chimice Chemgas, controlat indirect de către Ioan Niculae.

 

Informația a fost furnizată în exclusivitate pentru Cotidianul chiar de către omul de afaceri. ”E vorba de siguranță aici. Slobozia a trecut în această dimineață la un pas de un mare pericol. Prevalându-se de codul de rețea de acum câțiva ani, aranjat împreună cu ANRE, Transgaz a oprit gazul către combinat. Eu aveam contract de nominalizare până la 7 dimineața dar nu poți opri instantaneu această operațiune. Dai un termen, pentru că pui în pericol tot combinatul și toată zona. În plus, eu am plătit în avans 14.500 MW, așa cum cer ei, și am consumat doar 13.000 MW, iar restul ei îl bagă în sistem. După ce că mă pun în pericol, mă mai și fură. Noroc cu specialiștii noștrii de la combinat care au făcut tot posibilul să evite catastrofa. Am redus din timp activitatea de producție. Pentru așa ceva îți trebuie cam 12-16 ore timp să derulezi operațiunea de încetare. La ora 9-9.30 a revenit totul la normal. Repet, oamenii noștri au reușit să evite o mare catastrofă la Slobozia”, a spus Niculae. El chiar a folosit termenul de șantaj când s-a referit la mișcarea făcută de Transgaz.

Cotidianul a luat legătura și cu oficialii Transgaz. Până la ora scrierii acestui text nu am primit nicio reacție. Transgaz este deținută de către statul român.

Compania Chemgas Holding Corporation din Sloboozia a fost înființată în 2009 și a fost o vreme unul dintre cei mai importanți producători de îngrășăminte chimice din România. Oficial, societatea este deținută de un offshore din Belize însă compania face parte din grupul InterAgro al lui Ioan Nicuale. Din 2017, firma este în insolvență. Chemgas Slobozia are o capacitate zilnică de 1.500 de tone de uree, 1.100 de tone de amoniac și 900 de tone de azotat de amoniu. Aici, consumul zilnic de gaze este de circa 1,4 milioane de mc. Toate cantitățile provin, de asemenea, din import.

sursa: cotidianul.ro

 
Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
Gelu pe 09 Iulie 2020, 20:48
#7
Chemgas
Sec*ristul le înflorește,dar banii din 2015 pina in prezent nu le da la oameni,cu j**ul de Călinescu,șeful mafiei,unde sunt instituțiile statului trebuie să ieșim cu bățul?Daca e nevoie o vom face.
ilie de la scularie pe 09 Iulie 2020, 13:17
#6
minciuna
E o minciuna gogonata...E acelas lucru cu o oprire de avarie intentionata...
Ceoara pe 09 Iulie 2020, 00:40
#5
Niagra
Sa traiasca dar in puscarie acolo unde este locul lui. Sa mananca si gura lui o paini niagra
anghel ursaru pe 08 Iulie 2020, 17:24
#4
c
nicolae sa traiasca ! a salvat orasu de la pieire va dat mancati o paini
Fără poluare și pericole în zonă pe 08 Iulie 2020, 10:37
#3
Îl întinde până face POC și BUM
Sec*ristul ăsta țepar și lacom se joacă cu focul și cu viața oamenilor.Asistăm cu toții la încăpățânarea de a ține în picioare un mort,cu niște risc*ri enorme din partea angajaților.Angajați mințiți,neplătiți la timp și care lucrează în condiții mizere și cu risc ridicat de pericol,într-un combinat uzat maxim din punct de vedere fizic dar și moral.Locuitorii orașului trăiesc lângă o bombă chimică,care poluează și despre care mulți dintre noi nu cunosc adevăratul pricol.Vă dau scris că în cel mult două,trei luni,se va afla și despre adevăratul certificat de deces al CIC Turnu Măgurele.
Syle pe 08 Iulie 2020, 06:46
#2
Pentru niciOLAIE
MUiE, împuțitul pământului. De fiecare data spui o minciuna în favoarea ta.
Fane pe 08 Iulie 2020, 00:41
#1
Un dement
Nu isi plateste gazul si c*rentul la timp si risca o catastrofa atat la combinat cat si in oras. Tot asa se intampla si la Turnu Magurele. Si sunt altii de vina nu el.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.