Sunt utile mastile textile sau cele fabricate manual?

22 Martie 2020 | 2.063 vizualizări | 2 comentarii
Sunt utile mastile textile sau cele fabricate manual?
Sunt utile mastile textile sau cele fabricate manual?

Organizația Mondială a Sănătății și alte instituții internaționale de sănătate publică menționează foarte clar că măștile fabricate manual sau din pânză/bumbac/tifon nu protejează împotriva infecției cu coronavirus.

Pentru a proteja eficient împotriva unor infecții, măștile faciale trebuie să respecte câteva reguli speciale. Ele trebuie să fie o barieră eficientă împotriva microbilor prin existența unor filtre speciale și, în același timp, să permită respirația corectă. Materialul din care sunt fabricate măștile care nu respectă aceste reguli speciale de fabricație prezintă o rețea de fibre prea largă, care permite trecerea microorganismelor și astfel nu ne protejează eficient împotriva infecțiilor.

❗️Dacă sunteți suspect sau aveți infecție cu coronavirus: purtatul unei măști faciale poate reduce riscul de a-i infecta pe cei din jur.
❗️Dacă nu sunteți infectat: nu există în prezent dovezi științifice că sunteți mai protejat în fața coronavirusului dacă purtați mască decât dacă nu purtați.

Important: în orice situație, măștile faciale protejează doar dacă sunt însoțite de spălarea frecventă a mâinilor cu săpun sau dezinfectanți pe bază de alcool (concentrație 70%).

2 comentarii Comentează

 • #2
  Gabi pe 23 Martie 2020, 19:14
  Măști de protecție
  Să se aducă urgent si să se distribuie prin medicii de familie altfel specula creste.
 • #1
  UN CETATEAN. pe 22 Martie 2020, 14:40
  Spun, dar nu bag mana-n foc.
  Un scut, dar nu universal, impotriva coronavirusului il constituie TUICA DE PRUNA (PALINKA, SLIBOVITA, TURT) DE MIN.45 GRADE TARIE ALCOOLICA, CONSUMATA-ATENTIE!- IN CANTITATI-PRECIZEZ-MODERATE. DIMINEATA, PE STOMACUL GOL, SE POATE BEA UN PAHAREL DE 50 ML; SE CLATESTE GURA CU EL APOI SE INGHITE. ALTA PRECIZARE: PERSOANELE CARE IN MOD OBISNUIT NU CONSUMA ALCOOL NU SUNT SFATUITE SA INCERCE ACEST TRATAMENT, IAR CEI CARE CONSUMA ALCOOL IN MOD OBISNUI SI RATIONAL, POT APLICA METODA DE TREI ORI PE ZI INAINTE DE MASA. BAUTORII INRAITI SUNT LIBERI SA CONSUME CAT POT PENTRU CA, ORICUM, TOT VOR MURI. IN LIPSA SORTIMENTELOR MENTIONATE, POATE FI FOLOSITA SI VODCA SI WHISKY-UL( PENTRU CEI CARE-SI POT PERMITE!) ALTA ATENTIONARE: IN COMERT SE GASESC ASEMENEA "TARII" CONTRAFACUTE SI FOARTE PERICULOASE! NU STIU SA VA SPUN CUM LE RECUNOASTETI! DOAMNE AJUTA!

Spune-ți părerea!

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.