Perchezitii la samsarii de masini second-hand.

25 Februarie 2020, 08:23 | 3469 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
Autoturisme.

Poliția Română efectuează, in aceasta dimineata, 175 de percheziții domiciliare în București și 20 de județe, printre care si Teleorman, în cadrul a cinci dosare penale în care sunt cercetate fapte de evaziune fiscală în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand, prejudiciul cauzat fiind de peste 35.000.000 de lei.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pun în aplicare marti, 25 februarie, 175 de mandate de percheziție domiciliară și 19 mandate de aducere în municipiul București și județele Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.
Activitățile sunt desfășurate în cadrul a cinci dosare penale instrumentate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice.

Cercetările privesc o grupare infracțională specializată în infracțiuni de evaziune fiscală, care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale cu activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand.

Prin intermediul acestor societăți comerciale ar fi achiziționate astfel de autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța și Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Prin activitatea infracțională derulată de membrii acestei grupări infracționale, în perioada 2018-2019, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 35.000.000 de lei

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din ofițeri și agenți de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalității Economice, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Direcția de Investigații Criminale, Institutul Național de Criminalistică, Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, precum și din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, care pun în aplicare mandatele de percheziție domiciliară.

De asemenea, specialiștii Direcției Generale Antifraudă Fiscală fac verificări asupra legalității achizițiilor intracomunitare de autoturisme de pe piața europeană.

Suportul operativ a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Acțiunea beneficiază de sprijinul specialiștilor din cadrul Europol, prin intermediul biroului mobil.

Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
Ciresica pe 27 Februarie 2020, 17:50
#3
Subiect care scoate la lumina escorte din asociația de locatari


In comuna Lita Judetul Teleorman strada Berzei locuiesc samsarii de mașini Mindroc Alin și socrul lui Manta Viorel și fiul lui Manta Cătălin .Aceste jigodii au peste 10 mașini la locuința lor colaborează cu țigani interlopi și cînd le iese pasență fac petreceri la domiciliu,soțiile lorMirlita chiuie și dansează de zici că sunt luate din calus .Vecinii sunt terorizați poliția nu face nimic,polițistul de la postul de politie locuiește la trei case de ei.

Dan pe 27 Februarie 2020, 07:51
#2
lege
Pai ei se refera la romani nu la ti**ni..majoritatea militenilor de la cieculatie se preface ca nu ai vede si intoarce capul..astea trebuie desfintati..





Tavi B.R. pe 26 Februarie 2020, 11:46
#1
O intrebare..
Treceti si pe la Berete? Are masinile expuse pe strada Vlad Tepes, langa c*rtea Liceului Sf. Haralambie.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.