Poluare ca in Bucuresti. La rele suntem printre cei mai tari. Turnenii vor plati si aerul.

22 Ianuarie 2020, 06:17 | 1.774 | 4
Turnu Magurele.

Ministrul Mediului, Cosel Alexe, a declarat, luni, că 10 orașe din România trebuie să facă planuri preventive în ceea ce privește reducerea nivelului de poluare, la recomandarea instituțiilor europene, pentru a se evita o eventuală procedură de infringement.

Potrivit ministrului Mediului, cele 10 orașe care trebuie să facă planuri pentru în ceea ce privește reducerea poluării sunt: Craiova, Cluj, Timișoara, Constanța, Brăila, Turnu Măgurele, Galați, Bacău, Ploiești și Pitești.

„Aş vrea să vă spun că, analizând datele, voi avea discuţii şi voi începe procedurile cu celelalte zece municipalităţi din România care au obligaţia să realizeze aceste proiecte privind calitatea aerului, pentru că este important pentru noi să avem o cât mai bună stare de sănătate a populaţiei în aceste aglomerări urbane, să prevenim şi, evident, să avem date pe care să le furnizăm opiniei publice. Ar fi trist ca România să înceapă iarăşi o corespondenţă cu Comisia Europeană pe proceduri de pre-infringement sau infringement pe calitatea aerului cu alte aşezări urbane din România”, a spus, luni, Costel Alexe, citat de Mediafax.

De altfel, ministrul Mediului a convocat luni reprezentanţii celor trei municipii care au probleme privind calitatea aerului şi care se află sub monitorizarea Comisiei Europene: București, Iași și Brașov. La ora 12.30 era așteptată la întâlnire Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, cu care Alexe a avut dispute aprinse pe tema calității aerului din Capitală.

„Din păcate, în ultimii ani poluarea aerului în Bucureşti a fost din ce în ce mai mare şi mai alarmantă. Deşi aveam la Bucureşti un plan de măsuri, el nu este implementat aşa cum ar trebui. Dacă ar fi implementat aşa cum ar trebui, nu mai aveam atât de multe zile cu valori ridicate sau depăşiri în fiecare an. Primăria Capitalei, având în vedere că este astăzi în procedură de contencios cu Comisia Europeană şi din păcate nu a reuşit ani la rând să convingă Comisia că situaţia se îmbunătăţeşte, suntem astăzi în situaţia în care doar aşteptăm verdictul. Nici măcar nu am mai dat voie României să se apere în faţa Comisiei Europene, aşteptăm din moment în moment verdictul, care va însemna pentru România o amendă de între 100.000 şi 400.000 de euro până vom reuşi să ajungem să avem zile fără depăşiri”, a declarat recent ministrul Costel Alexe.

Alexe a mai precizat, luni, că va solicita Institutului de Snătate Publică un raport pentru a se vedea în ce măsură poluarea afectează sănătatea populației.

sursa: digi24.ro

4 comentarii Comentează

 • #4
  Nelu Caraveteanu. pe 22 Ianuarie 2020, 16:43
  Ha ha,ha s.a.m.d.
  De unde poluare, stimabililor? De la fumul autoturismelor, de la basinile ti**nilor, sau de la creierele intrate in putrefactie ale unora ca p(r)ostacul #3?
 • #3
  Dănuț cuclea zis koyu pe 22 Ianuarie 2020, 13:56
  Sclavii lui dragnea
  Ăștia care tot lingeți la cwruri pesediste, nu v-ați săturat? Ce bine se trăiește în oraș ! Faceți caterincă acum de poluare și de liberali. Nu e normal să fie alternanță la putere? Cum s-a schimbat guvernul așa trebuie schimbată și primăria municipiului nostru. Vă ajunge! Toți lingăii,milogii și neaveniții orașului au muncă la primărie. Sunt foarte c*rios ce vor presta marii slugoi din primărie!
 • #2
  Comparatie? pe 22 Ianuarie 2020, 12:42
  Un liberal.Iarasi minte Cracea sa se faca auzit.
  Minciunica gen Cracea.Zilnic se ia probe de la mediu si nivelul de pulberi si gaze este la limita normalului.Nu mai manip**a Craceo,te cunoastem cit de hahalera esti.
 • #1
  . pe 22 Ianuarie 2020, 07:36
  .
  Pai, pana acum spuneati sa se redeschida Combinatul. Acum va plangeti ca e poluare. Toata lumea stie ca gradul de poluare a crescut dupa ce a inceput sa gandeasca domnul viitor primar militianul increzut Tudorica Ceferistu Musat. Iese un fum in urma lui, amestecat cu aere, de zici ca este Sectia Sulfuric de pe vremuri. Idiotilor, veti manca bataie din nou, iar tu,ragabeja, vei veni la primarie dupa loc de munca. Este unul liber la Salșubritate, sa ii pupi mana lui Petculeasca in fiecare dimineata.

Spune-ți părerea!

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.