Accident mortal in Olteanca.

05 Ianuarie 2020 | 4212 vizualizări | 3 comentarii
Accident.
Accident.

Polițistii Biroului Rutier Turnu Măgurele au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă în cazul unui accident produs sambata seara pe raza localității Olteanca.

Din primele date, polițiștii au stabilit că, în timp ce un bărbat în vârstă de 34 de ani domiciliat în județul Olt conducea un autoturism pe DJ 546, pe raza localității Olteanca, a acroșat un biciclist, un bărbat în vârstă de 63 de ani din comuna Lunca, județul Teleorman, care se deplasa în aceeași direcție de mers.
Biciclistul nu era echipat cu elemente reflectorizante și bicicleta nu era prevăzută cu elementele necesare circulației pe drumurile publice.
În urma impactului biciclistul a decedat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului rutier.
Poliția Teleorman informează:
"Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător.
În timp ce te deplasezi pe bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!
Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant).
Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.
Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.
La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!
Este interzis să circuli cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheață sau zăpadă.
Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.
Nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice!
Poartă cască de protecţie! Îți poate salva viața.
Circulând cu bicicleta, nu te agăța de vehicule aflate în mers.
Nu transporta pe bicicletă altă persoană"

Comentarii (3) Adaugă comentariu
Cetatean pe 05 Ianuarie 2020, 18:54
#3
.
Fratilor. In turnu magurele toti biciclistii, majoritatea de 60+ nu respecta nici un regulament. Traverseaza pe culoarea rosie . Incirca traficul, cica au drepturi. Daca el trece pe rosu nu face nimeni nimic dar invers.. daca e rupt de beat si pleaca cu bicicleta, tot un sofer nevinovat il are pe constiinta
Mitu pe 05 Ianuarie 2020, 11:40
#2
Domnul sa-l odihneasca
Un eveniment nedorit de nimeni,si care s-a terminat tragic.Pacat,mare pacat ca nu sunt si alte masuri pentru circulatia pe drumurile publice de la tara.Vedem in schimb multe indicatii,avertismente si reguli numai pentru biciclisti.Dar pe conducatorii auto nu-i verifica si nu au lafel de multe obligatii?De exemplu:limita minima la care pot conduce un autoturism pe drumurile publice-actele necesare atat soferului cat si ale autoturismului,obtinute corect-de consumul de alcool si alte substante ce sa mai vorbim.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.