Un oraş încremenit - Turnu-Măgurele

23 Iunie 2010, 00:52 | 2350 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal

 Oraşul Turnu-Măgurele este un oraş sărac. De ani de zile auzim cum tinerii turneni vor să plece din oraş. Turnu-Măgurele a devenit un oraş de tranzit, în care cei dornici de o viaţă mai bună stau doar o perioadă scurtă.
 
 Oraşul nu trăieşte, economic vorbind, decât prin combinatul chimic şi fabricile de confecţii . De mult timp nu am auzit vreun tânăr să spună că doreşte să se stabilească în Turnu-Măgurele. Un exemplu, grăitor, este familia Dragnea. Deşi au în oraş o mulţime de afaceri, totuşi s-au stabilit în Alexandria. Dacă nici el, care deţine o mare putere, economică şi politică, nu doreşte să trăiască în oraş, atunci ce pretenţii poţi avea de la tinerii care nu mai simt nimic pentru oraş. Media de vârstă a locuitorilor a crescut îngrijorător de mult, astfel că pe centru se plimbă mai mulţi pensionari decât tineri.
 
 Administraţia locală nu a făcut absolut nimic pentru a atrage tinerii în oraş. Nici măcar locuinţele ANL nu au fost date celor ce meritau, ci celor cu relaţii la primărie. Astfel, scopul ANL nu a fost atins, unele apartamente sunt deţinute de turneni care nu mai lucrează în oraş. Oraşul o să ajungă, în viitorul apropiat, un oraş de bătrâni, asemănător unui azil. Pentru domnul primar, pensionarii sunt o masă de manevră uşor de manipulat. De fapt, dacă vedem structură votanţilor domnului Mohanu, o să avem o surpriză. Majoritatea pensionarilor l-au votat pe domnul Mohanu, ei sunt cei mai fideli alegători ai dânsului. Şi cei mai uşor de păcălit. De multe ori se spune că viitorul aparţine tinerilor dar prezentul niciodată. Tinerii trebuie să se implice în viaţa oraşului,  ei trebuie să decidă ce doresc şi să nu aştepte ca altcineva să le decidă soarta. Rezultatele neimplicării se văd cu ochiul liber. Oraşul nu are cinematograf, Casa de Cultură este vandalizata şi distrusă în mare măsură, clădirea fostului muzeu de istorie a ajuns ea însăşi o relicvă, nu există o discotecă în oraş, tinerii mergând în Comuna Liţa, unde există cea mai apropiată discotecă. Sportul nu este încurajat de primărie, tinerii neavând un teren de sport pe care să-l folosească, nu există un ştrand pentru lunga vară fierbinte.
 
 Domnul Mohanu, ca fost profesor, ar trebui să ştie că nici un oraş nu poate trăi în trecut, căci tinerii sunt cei care pot face viu oraşul. Intorceti-va la tineri, domnule primar, altfel ei se vor întoarce împotrivă dumnevoastră.

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.