Claudiu Cracea - lectie gratis pentru Danut Cuclea.

08 Iunie 2019 | 3073 vizualizări | 16 comentarii
Actiune in instanta.
Actiune in instanta.

DIN ANUL 2011 , PRIMARIA TURNU MAGURELE , "AJUTA" MEDIUL DE AFACERI , PRIN SUPRAIMPOZITAREA ILEGALA A TERENURILOR DETINUTE DE PERSOANELE JURIDICE( societatile comerciale).

Incepand cu anul 2011, cu mana Consiliului Local Turnu Magurele , se trece o hotarare care aseaza , cu forta votului , toate societatile comerciale in zona A de impozitare , pe motiv ca sunt .. persoane juridice. Legea spune ca , aceste hotarari privind stabilirea zonelor de impozitare sunt multianuale , astfel ca revin cu hotarari similare in 2016 si 2018 .
Ca sa înțelegeți , o hotarare de Consiliu Local , primeste un aviz de legaliatate inca din stadiul de proiect , dat de secretarul Primariei si ulterior dupa votarea proiectului , primeste aviz de legalitate , din partea prefectului. In 2016 am avut o singura intrebare inainte de votarea proiectului si anume: daca se maresc taxele si impozitele? Raspunsul a fost ca nu se maresc si neluand in calcul posibilitatea ca proiectul sa fie nelegal , l-am votat si noi(consilierii PNL) , din cate tin minte.
In anul 2018 , inainte de votarea proiectului privind zonele de impozitare , am citit in Codul Fiscal , ca zonarea se face dupa anumite criterii: departarea fata de centrul orașului si accesul la utilitati. Perfect logic , atata timp cat terenurile care sunt in centrul orasului si au toate utilitatile sunt mai scumpe , trebuie sa aiba si impozitul mai mare. 
Ne-am strans in sedinta la sediul PNL si am discutat acest proiect de hotarare . Colegii mi-au dat dreptate si decizia a fost ca cei care au societati comerciale sa se abtina la vot(pentru ca altfel ar fi fost in conflict de interese), iar ceilalti sa voteze impotriva.
Am incercat in sedinta de Consiliu Local , inainte de votarea acestui proiect de hotarare , sa le explic colegilor de la PSD , ALDE si PMP , ca hotarea este nelegala si criteriul apartenentei la o calitate pe care o poate avea o persoana(fizica sau juridică) , nu reprezinta un criteriu legal de stabilire a zonelor de impozitare si daca trece am s-o atac in Contencios Administrativ .Degeaba ! Coalitia PSD , ALDE si PMP din Consiliul Local a trecut hotararea. 
Am urmat calea legala , facand plangere prealabila la Prectura Judetului Teleorman , care nu mi-a raspuns , si indeplinind astfel procedura , m-am adresat Instantei de Contencios Administrativ .
Ca sa intelegeti amploarea despolierii societatilor comerciale va dau exemplu societatea mea care in anul 2011, a achizitionat contra sumei de 350.000 RON , un teren intravilan , la Banciu in suprafata de 6,5 ha. Prin introducerea terenului in zona A de impozitare , am fost obligat sa platesc anual aproape 50.000 RON , adica din 7 in 7 ani cumpar , din nou , terenul de la Primaria Turnu Magurele. In cazul meu se afla 80% din societatile comerciale ce detin terenuri intravilane in municipiul Turnu Magurele.
Pentru a intelege amploarea jafului , diferenta de impozitare intre zona A , in care se plateste 8282 RON/ha si zona D unde se plateste 3558 RON/ha este de 4724 RON /ha , care înmulțit cu suprafata detinuta de 6,5 ha si inmultita cu cei 8 ani care au trecut de la cumpararea acestuia , inseamna 245648 RON incasati in plus de Primaria Turnu Magurele , numai de la societatea pe care eu o detin.
Am incercat sa-i explic domnului primar acest lucru si raspunsul a fost naucitor : am facut acest lucru pentru ca aveam nevoie de bani la buget si trebuia sa prindem Combinatul Chimic in zona A de impozitare . Adica si Primaria Turnu Magurele , prin supraimpozitarea terenului detinut de Combinatul Chimic , a pus umarul la falimentarea acestuia , pentru ca suma platita , tinand cont de suprafata mare a acestuia , este uriasa.
Cand un primar va intelege ca rolul lui este sa sprijine societatile comerciale , care functioneaza pe raza unitatii administrativ teritoriale pe care o conduce , ca acestea sunt motorul dezvoltarii economice , ca sunt o parte importanta a constituirii bugetului local si ca acestea trebuiesc ajutate si nu decapitalizate , atunci cu siguranta lucrurile vor merge mai bine.
Mai mult acesta supraimpozitare se practica si in cazul persoanelor fizice atunci cand nu se tine cont de accesul la utilitati , si pe drept , cetatenii din municipiu care nu au apa , canalizare , gaze si platesc aceleasi impozite ca cei care au , sunt revoltați.

sursa: pagina facebook Claudiu Daniel Cracea.

Comentarii (16) Adaugă comentariu
of pe 14 Iunie 2019, 23:27
#16
si iar of
DOI PROSTI CARE SE DAU DESTEPTI. Da prosti rau.
UNU pe 12 Iunie 2019, 23:34
#15
Pt nea Mitica fara frica
D asta bai nea Mitica nu o sa ajunga unu ca Crcaea
Mitică de la măcelărie pe 11 Iunie 2019, 12:38
#14
Pentru UNU
Băi idiot patentat, Bioterra este o universitate acreditată de stat. Au urmat-o și alții de la PSD, dar despre asta taci ca porcu-n știr. Din ceea ce constat eu ție îți cam place să pui rahat pe ventilator și să stai în fața lui. Chestie de gust. Apropo, stai și cu gura deschisă? Ție ți se pare că ești coerent boule? Mămica ta a practicaty zoofilia cumva de a procopsit omenirea c-o abrerație a naturii precum tu?
UNU pe 11 Iunie 2019, 11:01
#13
Lui nea Mitica minte mica
Bai nea Mitica te agiti ca ala in caldare. Acest Cracea a terminat Biotera cum au terminat si alte persoane. EL NU POATE, NU ESTE CAPABIL sa sustina niste idei. El tot timpul face spume la gura si se crede superior( ceea ce nu este cazul) El vrea gratis. Sa isi stearga branza de la gura si sa imvete sa se comporte omeneste.
Mitică de la Măcelărie pe 11 Iunie 2019, 08:29
#12
Lui UNU
Băi nene, tu ori ești prost, ori ai făcut c*rsuri de calificare! Ce are Bioterra? Are Acreditare de la Minister? Are! Ce te tot dai în stambă ca proasta-n potecă? Crăcea măcar a făcut loc*ri de muncă pe banii lui. Cuclea și PSD au făcut angajări aiurea pe banii noștri. Nu mai vorbesc de cele desființate tot de PSD prin falimentarea fabricilor din oraș. Taci în plm de lătrac psd-ist!
Unu pe 10 Iunie 2019, 18:26
#11
Pentru Vigilentul
Ionela sau nu asta este purul adevar- Cracea este o pana***a care coafeaza adevarul sa iasa el in evidenta. Sunt de parere ca si comenturile nu sunt scrise de el. El nu poate sa scrie corect si la subiect. Biotera il recomanda. Asa ca sa lase vrajeala si sa spere ca va iesi primar. Asa CA CRACEA SA VISEZE. Daca este asa bazat si inimos sa ne arate cat ii plateste el pe cei care lucreaza la el. Sa isi rupa din castigul ala al lui sinsa le mai puna 2-3 milioane la salariu ca nu il doare si apoi sa vb despre afaceri.
Vigilentul pe 10 Iunie 2019, 10:54
#10
Lui UNU(Ionela)
Ionela, foloseste calculatorul, in timpul programului, pentru a-ți face treaba nu sa dai replici pe site-uri. In al doilea rand din mana ta si a primarului-amant nu a rezultat nimic ca sa vorbesti de altii .Sunteti ca si cel care v-a descoperit: #NIMIC.
DOI pe 10 Iunie 2019, 10:02
#9
Lu UNU
Frica ! E mare frica ca iese Cracea primar si va sparge gasca! Cracea are ce face daca nu iese primar, intrebarea este ce faceti voi daca Cracea iese primar !?
Mitică de la măcelărie pe 10 Iunie 2019, 08:13
#8
Lui UNU
Nu știu ce ai tu cu Crăcea, și nici nu mă interesează. Constat însă că PSD a terminat din toate punctele de vedere orașul, care a ajuns aproape ca o comună. Din tot ce elucubrezi tu acolo îi pui în cârcă tot ce a pus în practică guvernul Dragnea-Dăncilă. Nu PNL, nu Crăcea a stabilit salariul minim și nici trecerea contribuției la sănătate de la angajator la angajat. Dacă cineva nu a fost plătit de Crăcea se putea adresa ITM-ului, care l-ar fi amendat buc*ros dat fiind cine conduce deconcentratele. Pe urmă o afacere este o afacere, contează coloratura politică a partenerilor unei tranzacții? Băi ești nebun? Adică dacă vreau să vând/cumpăr ceva de la un ins trebuie musai să nu fie PSD-ist sau PNL-ist? Ce, a furat Crăcea ceva de-l tot critici așa? A vândut o afacere, atât! Ia-ți și tu niște capre, fă o afacere bănoasă, și apoi poți discuta cu temei despre afaceri, altfel toată polologhia ta rămâne doar la stadiul de vorbit discuții.
Diasporã pe 09 Iunie 2019, 17:42
#7
pomanagii.
Pune-ți mâna la muncã,numai aşteptați sã pice bani din cer.Cînd voi nici frunze la câini nu sînte -ți în stare sã tãiați.
UNU pe 09 Iunie 2019, 14:48
#6
2
Nu veti castiga ma alegerile ca nu il duce capul pe Cracea. Se vede ca a facut facultatea la Biotera si este si ingamfat nevoie mare.

Daca nici acum nu castiga eu il sfatuiesc sa se apuce de oi dar sa aibe grija ca si aici trebuie sa munceasca,nu sa stea doar pe la Buc*resti si cand simte ca incep alegerile sa vina aici la turnu si sa taie frunza la caini.
UNU pe 09 Iunie 2019, 14:45
#5
Iar va sponsorizeaza Cracea?
Deci

Acest domn Crcea vrea sa nu plateasca nimic. Eeee uite ca nu se poate. Vreti afceri banoase dar sa nu platiti taxe sa nu platiti impozite si cel mai grav SA NU II PLATITI PE ANGAJATI. Ce salariu au cei care sunt amgajat la acest Cracea? Minim pe economie. Pai de ce? Ca sa fac el cu conturile grase.

Alta intrebare tot pt Cracea- Daca este asa mare liberal si om cu un caracter deosebit de ce a vandut afacerea lui cu agricultura unui PSD ist(ciuma rosie_) AAAA E bun banutul nu conteaza de unde vine.
Dorel pe 09 Iunie 2019, 12:00
#4
Dezastru
Bai nenorocitule de primar care îi pupi in c*r toata ziua pe fratii codrea ce ai de gand cu orasul asta,crapai sa ti iei dreptul de la lucrare de ne-ai distrus orașul în halul ăsta.
SIV pe 08 Iunie 2019, 17:27
#3
Lăsați furatul și apucați-vă de treabă!!!!!
Sunt tot felul de măriri total nejustificate,toate împotriva cetățeanului și numai în beneficiul firmelor aropiaților lui,și menținerii pe posturi a multor persoane apropiate de PSD.Sunt prețurile de la servicii(apă,canal,gunoi menajer),taxă garaje și impozit pe locuință.Ce face primăria pentru o viață mai bună a cetățeanului plătitor de taxe și impozite,atât timp cât orașul arată ca o ruină?Iar acolo unde nu sunt ruine,sunt șantiere și mizerie.Nu există un cinematograf,loc*ri de joacă bine amenajate,nu printre rahații de câini și pisici,acces la sport pentru copii și tineri,un iluminat corespunzător pe toate străzile,iar spațiile verzi se împuținează și sunt neîngrijite.Nu vă interesează de cetățeni decât la vot.Răspunsul îl veți primi la următoarele alegeri,cel care o să vă doară cel mai mult.
Avocatul poporului pe 08 Iunie 2019, 15:05
#2
Exces de putere
Păi acest cacat de primar care acum are morcovul in c*r a lucrat mult la a falimenta firmele din TURNUL MAGURELE sau a le duce spre pieire ca sa poata sa le ia ale dragnea si codrea degeaba. El a adus un mare aport la sărăcia din orasul asta. O sa vina probabil dna ul ss vada cum au obtinut terenurile si spatiile de la geuri si de la central. Poate se sesizeaza cineva.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.