Primarul N(ero) Mohanu şi Casa de Cultură!

21 Iunie 2010, 00:08 | 1124 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal

De ani de zile, cei care trecem pe lângă clădirea Case de Cultură, observăm degradarea ei accentuata. Din măreaţă clădire, simbol al oraşului Turnu Măgurele, nu au rămas decât zidurile.
 
 Exteriorul lor este pe zi ce trece mai distrus, tencuiala căzând aproape în fiecare zi. Acoperişul caldirii este distrus în mare măsură, astfel că, la fiecare ploaie, în interior sunt bălţi de apa. Am argumentat în faţă factorilor de decizie din primărie, necesitatea salvării acestui obiectiv cultural. Din păcate, domnul primar vrea să intre în istorie. Precum împăratul roman Nero, cel care a dat foc Romei, domnul N(ero) Mohanu vrea să distrugă Casa de Cultură. Cu acest fapt, domnul primar, va rămâne în analele oraşului, fiind distrus singurul focar de cultură al oraşului.

 Pe lângă distrugerea clădirii, s-au mai distrus  sute de volume ale Bibliotecii Municipale, găzduită, impropriu spus, de Casa de Cultură. Şi se distrug în continuare alte sute, din cauza nepăsării factorilor de decizie din oraş. S-au investit mulţi  bani în fostul cinematograf Flacără, transformat în Teatru Municipal, însă când vom vedea un spectacol de teatru doar Dumnezeu şi N.Mohanu ştiu. De ce nu s-a reuşit obţinerea unei finanţări externe pentru renovarea clădirii Casei de Cultură? De ce s-au investit miliarde pentru un teatru care  putea să folosească scena Casei de Cultură? Gurile rele spun că pământul de sub clădire este miza. Dacă se va distruge clădirea, pământul va intră în patrimoniul privat al primăriei şi poate fi vândut, cu spaga de rigoare, cui doresc cei de acolo. Domnule N(ero)Mohanu, şi după multele dumneavoastră mandate, noi o să trăim în acest oraş, o să vină o altă administraţie, speram noi , mai iubitoare de cultura, însă distrugerea Casei de Cultură nu poate fi împiedicată decât acum. Reparaţi acoperişul, domnule Mohanu, şi salvaţi măcar ce se mai poate salva.

Nero a dat foc Romei pentru că visa să o reconstruiască el de la zero, considerându-se un mare arhitect. Dumneavoastră ce vise aveţi cu Casa de Cultură, domnule Mohanu?

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
pensionar pe 21 Iunie 2010, 15:10
#2
pensionar
baietica Cris, ca dupa cum scrii esti la inceput de viata si cariera nu mai asculta \\\"gurile rele\\\" si documenteaza-te in legatura cu Casa de Cultura !\nvorbesti de finantari,eu vad la televizor cine are acces la finantari! tu nu vezi?
adrian pe 21 Iunie 2010, 10:09
#1
bravo
Foarte interesant articolul.... sper sa redevina macar ceea ce a fost odata (cand eram copil) tongue laugh
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.