Inevitabilul s-a produs! Teleormanenii i-au ajutat pe olteni. Pesta porcina invadeaza judetul vecin.

26 Noiembrie 2018, 20:29 | 7893 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Pesta porcina.

Pesta porcină africană a ajuns şi la Cilieni, în ferma unui cetăţean care creşte zeci de porci. Autorităţile sanitar-veterinare sunt în alertă. La Cilieni, porcii care s-au îmbolnăvit au fost crescuți în libertate, într-o fermă aflată în zona barajului de pe râul Olt, de lângă Cilieni, tot în apropiere de focarele din Teleorman. Peste 30 de porci sunt afectaţi de pesta porcină africană la Cilieni, în judeţul Olt. Toţi se află în ferma unui singur cetăţean, care se ocupă de ani buni cu creşterea porcilor. 

Acesta a confirmat pentru Adevărul că virusul i-a decimat efectivul. „Da, e adevărat, nu sunt 22, sunt vreo 30 şi ceva“, a spus Marian Ghiocel, bărbatul în ferma căruia s-a produs incidentul. Primarul localităţii, Ionel Marancea, a confirmat la rândul său că se iau măsuri pentru neutralizarea animalelor şi dezinfectarea zonei. „Nu e în localitate, e undeva lângă localitate, la un fost canton, la un kilometru. N-am discutat cum a ajuns pesta acolo, avem lucruri mult mai importante de făcut acum. Au murit vreo două-trei animale dar trebuie neutralizat tot acolo,“, a declarat primarul comunei Cilieni, care a estimat că la nivelul comunei în gospodăriile populaţiei ar mai fi 200 de porci, deşi comuna are peste 1.000 de gospdării. cei mai mulţi săteni şi-au sacrificat animalele încă de la apariţia focarelor de pestă din Teleorman, atunci când localitatea lor a intrat în zona de supraveghere.

Ferma afectată se află în apropiere de localitatea Mândra din Teleorman în care de asemenea au apărut focare de pestă. În judeţul Olt, DSVSA Olt a confirmat deja trei focare la Rusăneşti, în gopodăriile unor cetăţeni care, şi aceştia, au avut legătură cu pădurile din judeţul vecin, Teleorman, acolo îngrijind, respectiv deţinând, o turmă de oi.

sursa: adevarul.ro

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.