Căldură avem acum, la iarnă ...

19 Iunie 2010, 00:12 | 904 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal

E cald, foarte cald uneori, însă când ne gândim la iarnă, ne trec fiori. Deşi este gaz  metan în oraş, deşi s-au construit centrale termice care funcţionează pe gaz, în oraş, la iarnă, va fi frig scump.

Domnul Mohanu, cel care are o plăcere imensă să critice guvernul, însă bârnă din ochiul administraţiei conduse de dumnealui nu o vede, a anunţat că gigacaloria va fi scumpă. Mulţumim, domnule primar, dar o asemenea constatare nu încălzeşte pe nimeni. Când  s-au construit centralele termice, multă lume se debransase de la sistemul centralizat. În acest sistem au rămas doar  cei de la ANL-uri şi persoane cu venituri mici. Răul nu este acesta, răul este că au rămas prea puţine apartamente arondate la sistemul centralizat şi, din această cauză, gigacaloria va fi foarte scumpă.

Cele două centrale termice vor funcţiona, ca şi până acum, pe pierderi, fiindcă nimeni nu a văzut faptul că ele sunt profitabile atunci când le sunt arondate un  număr mare de apartamente. Ce a făcut primăria pentru a obţine un preţ mic pentru gigacalorie? Acum, cu satisfacţie, domnul Mohanu anunţa că preţul căldurii de la iarnă va fi mare . De ce nu s-a continuat cu obţinerea agentului termic de la combinatul chimic, de ce a fost nevoie de construcţia celor două centrale termice? Cine a încasat comisioanele pentru ele? La aceste întrebări nu răspunde domnul primar. Inutilitatea celor două centrale termice se vede şi din faptul că, în acest timp, tot mai mulţi cetăţeni îşi montează centrale termice de apartament şi se debranşează de la sistemul centralizat. Domnul primar nu a avut timp să facă un studiu de fezabilitate atunci când s-a decis construcţia celor doua centrale termice. Într-un asemenea studiu se putea vedea şi câte apartamente trebuie arondate centralelor termice pentru a le face profitabile.

Acum, noi cetăţenii, trebuie să ne descurcăm pe cont propriu, primăria s-a spălat pe mâini precum Pilat din Pont. Sa ne bucuram de vara, asta e tot ce ne-a mai ramas.

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.