Primul caz de pesta porcina in Teleorman, confirmat la un cadavru aruncat in apropierea comunei Slobozia Mandra.

16 Octombrie 2018, 19:34 | 6436 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal
Pesta porcina.

Virusul pestei porcine africane a ajuns și în județul Teleorman. Deocamdată, spun autoritățile sanitar veterinar, situația nu trebuie să-i alarmeze pe proprietarii de animale. Potrivit directorului DSVSA Teleorman, Iulian Ianculescu, cazul este unul atipic, având în vedere că virusul a fost descoperit la un cadavru aruncat la câțiva kilometri de comuna Slobozia Mândra, la granița cu județul Olt, și nu într-o gospodărie, așa cum s-a întâmplat până acum.

“În zona respectivă, pe câmp, au fost găsite două cadavre. Dintr-unul mai erau doar oasele. Animalele nu erau crotaliate, astfel nu putem spune cine este proprietarul. S-au recoltat probe de la ambele animale, iar la unul dintre porci s-a confirmat prezența virusului. Ulterior, acestea au fost îngropate. Deocamdată, s-a stabilit o zonă de supraveghere pe o rază de 10 kilometri de la respectivul loc și s-au luat măsurile specifice în astfel de cazuri”, a declarat directorul Ianculescu.

Șeful DSVSA Teleorman a ținut să precizeze că nu sunt motive ca populația să intre în panică, că nu se va lua măsura uciderii porcilor, mai cu seamă că virusul nu a fost descoperit într-o gospodărie. Acesta a mai spus că s-au recoltat probe și de la alte animale, din toate zonele județului, chiar de la cadavre, dar analizele de laborator au ieșit negative.

sursa: infotr.ro

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
Iulian Marinescu. pe 17 Octombrie 2018, 07:58
#1
Exista DSVSA in Teleorman????
Aceasta zisa Directie Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor este o sinec*ra pentru necalificati si incompetenti profesional care au ramas aceiasi, indiferent de partidul aflat la putere; la fel se intampla si cu DSP. Iata cateva observatii:- Am intrebat cativa cunoscuti care cresc porci daca s-a interesat cineva despre ei, si raspunsul a fost NIMENI! Mai mult chiar nici nu sunt in vreo evidenta! -Mai stiu ca au murit cativa porci si in Turnu Magurele, iar cei la care s-au observat semne de boala au fost taiati si pusi la frigider.- In piata si in magazinele care comercializeaza produse alimentare ati auzit de vreun control sanitar-veterinar? -DSVSA si DSP=MAFIA POLITICA INTERPARTINICA.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.