Cea mai de pret comoara a acestei zone.

12 Ianuarie 2018, 12:03 | 11739 vizualizări | 12 comentarii
Car Universal
Cea mai de pret comoara a acestei zone.

Turnucustiri.ro isi propune sa promoveze ce e mai bun in aceasta zona. Noi am identificat taranul producator ca fiind cel mai valoros motor de dezvoltare al acestei zone. Revenim cu amanunte. 

Citeşte şi
Comentarii (12) Adaugă comentariu
Pt eu pe 16 Ianuarie 2018, 06:51
#12
Deci....
Vorbeste despre ce faci tu si lasa sfaturile! Unii dintre noi poate am facut sau inca facem asa ceva si stim ce implica asta! Tu vezi doar poza, nu si imaginea in ansamblu!
baaa pe 15 Ianuarie 2018, 15:56
#11
nu va este mai rusine
Ati identificat voi? Ma voi nici la apa calda nu stiti de unde se da drumu LOL LOL
EU pe 14 Ianuarie 2018, 15:18
#10
pentru TU
Ai dreptate, nu mă ocup personal de creșterea animalelor. Dacă aș fi facut-o, probabil n-aș mai fi avut timp să vorbesc din spatele calculatorului. Eu povestesc din ceea ce văd pe la alții, așa că nu te pot ajuta cu informații concrete. Dacă ești interesat să înveți despre creșterea animalelor sau despre cultivarea legumelor, găsești câteva familii la Odaia, pe Măgurele, și în satele apropiate (Lița, Ciuperceni, Traian, Seaca, etc) sau mai îndepărtate (Giuvărăști, Izbiceni). Mai găsești informații și pe net ( https://www.revista-ferma.ro/articole/horticultura/cooperativa-o-forma-functionala-de-asociere-pentru-micii-producatori )

Dacă alții pot, eu de ce n-aș putea?
EU pe 14 Ianuarie 2018, 15:05
#9
pentru patraulea
Patraulea, munca pe care o fac conform pregătirii mele profesionale îmi ocupă tot timpul și nu am nici timp și nici energia necesară să mai fac și alte activități. Iar cu căpșunarii n-am nimic, fiecare muncește ce-i place și după posibilități!
Tu pe 14 Ianuarie 2018, 00:36
#8
Chiar asa e?
Vrem sa vedem si noi cum te desc*rci tu! Faci asa ceva? Ai vaci sau alte animale? Ai experienta in asa ceva si stii ce implica asta? Daca da te rugam sa ne explici si chiar sa ne inviti sa vedem cum te desc*rci tu cu animalele! E usor sa vorbim din fata calculatorului! Am impresia ca nici macar nu stii cat mananca o vaca intr-o luna!
patraulea pe 13 Ianuarie 2018, 19:53
#7
pt eu
daca esti asa istet cultiva tu legume,creste oi,capre si lasai pe fraieri sa se chinuie la capsuni
UN ȚĂRAN pe 13 Ianuarie 2018, 11:50
#6
Vă bateți joc de EI,de NOI,de viitorul tuturor! !
Este exact categoria de care și-au bătut joc cel mai mult,ținându-i și sărăcie,mizerie și minciună.Ce s-a ales astăzi de această categorie de oameni,mulți dintre ei trăind la limita subsitenței?Asta e tot ceea ce au putut să facă cei din PSD pentru cei cărora trebuiau să le acorde mult mai multă grijă,atenție și respect.Și acum întreb,câți dintre aceștia au ajutor social,ca alții care nu au rupt un fir de iarbă în viața lor?Asta-i România pe care ne-o dorim?
EU pe 12 Ianuarie 2018, 22:42
#5
pt Raffini
Și oamenii din comune mănâncă legume, fructe, carne, lactate, dar sunt nevoiți să le cumpere de la Penny sau de la bișnițarii care le aduc de prin străinătate. Eu cunosc într-o comună la 10 km de Turnu Măgurele câteva familii care trăiesc din creșterea vacilor și a oilor. Produsele le vând la Buc*rești, dar nu prea mai au ce să ducă la Buc*rești că sunt cunoscuți în comună și le cumpără consătenii de acasă. Evident, nu se îmbogățesc, dar duc un trai decent la casa lor, alături de părinți și copii și sunt mult mai fericiți decât dacă s-ar duce să culeagă căpșuni prin Spania. E mai simplu să refuzăm să luăm vreo inițiativă de teama eșecului, decât să încercăm să facem ceva. Preferăm să ne pierdem timpul plângându-ne de milă și înjurîndu-l pe Dragnea în loc să ne îndreptăm atenția spre ceva constructiv, cu resursele pe care avem la îndemână.
Raffini pe 12 Ianuarie 2018, 20:37
#4
Cuclea
Țăranii producători sunt pe cale de dispariție si n Turnu Magurele cui sa vândă produsele ?Ca Tr.Magurele e comuna deja sa fim realiști .
o pe 12 Ianuarie 2018, 18:25
#3
j
da ba e plina piata de tarani producatori daia colorati care nici nu stiu ce e aia sapa.sa iti fie rusine cucleo
EU pe 12 Ianuarie 2018, 16:33
#2
despre țăranul producător, partea a II-a
Exemple de activități care pot asigura un trai decent și în zona noastră: apicultura, cultivarea legumelor (de ex. zona Izbiceni), creșterea oilor, caprelor, porcilor, bovinelor, înființarea livezilor de pomi fructiferi. Aceste produse se vând foarte bine la Buc*rești sau în alte mari orașe. Dar toate astea presupun o muncă deosebită, la care, din păcate, prea puțini sunt dispuși să se înhame, preferând să plece căpșunari în Spania.

Ar fi frumos să se dezvolte zona noastră datorită producătorilor locali, dar ne cam lipsește inițiativa, preferînd să fim sclavii spaniolilor.
EU pe 12 Ianuarie 2018, 16:32
#1
Țăranul producător, pe cale de dispariție
În zona noastră, trendul ultimilor 20-25 de ani a fost de exod al tinerilor către Buc*rești sau către țări străine. Pe cei care se stabilesc în Buc*rești îi pot înțelege, pentru că vor să ducă o viață comodă la oraș și își permit acest lucru datorită pregătirii profesionale. La fel de bine îi înțeleg și pe cei care muncesc în străinătate potrivit calificării profesionale înalte pe care o posedă (medici, ingineri, arhitecți, sudori, electricieni, etc). Însă, pe cei care pleacă în străinătate ca să lucreze în agricultură sau ca infirmiere pentru bătrânii vest-europeni, chiar nu-i pot înțelege. Cei care muncesc în agricultură duc o viață de sclav, își erodează sănătatea și de cele mai multe ori li se destramă și familia, pentru că li se urcă,,emanciparea” la cap. Satele noastre sunt pline de bătrâni care ar avea nevoie de infirmiere, pentru că copiii lor sunt plecați în străinătate să aibă grijă de bătrânii altora, în loc să încerce să trăiască aici, alături de familie.

Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.