Perchezitii in Teleorman si alte 5 judete intr-un dosar de evaziune fiscala si spalarea banilor.

29 Iunie 2017, 09:38 | 7970 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal
Perchezitii.

În cursul acestei dimineți, 29 iunie a.c., polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pun în aplicare 31 de mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județele Ilfov, Constanța, Ialomița, Călărași și Teleorman, la locuințele și sediile sociale ale mai multor persoane fizice și juridice implicate în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălarea banilor în domeniul 'comercializării produselor textile și de îmbrăcăminte'.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2011 — 2013, bănuiții, reprezentanți ai șase societăți comerciale având ca obiect de activitate 'comercializarea produselor textile și de îmbrăcăminte' au înregistrat în evidența contabilă a acestor societăți și au declarat organelor fiscale achiziții fictive de bunuri, de la peste 22 de societăți comerciale cu comportament de tip 'fantomă' (înființate și administrate statutar/scriptic în numele unor persoane cu situație materială precară) sau societăți cu 'identitate furată', în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

În scopul disimulării provenienței ilicite a sumelor provenind din săvârșirea faptelor de evaziune fiscală, reprezentanții celor 6 societăți comerciale având ca obiect de activitate 'comercializarea produselor textile și de îmbrăcăminte' au transferat în mod succesiv, între ele, suma totală de aproximativ 32.000.000 lei, reprezentând 'contravaloarea' achizițiilor fictive sus-menționate, după care au scos sumele în numerar, justificând, în mod nereal, că vor face plăți 'cash' către cele peste 22 societăți cu comportament de tip 'fantomă' sau cu 'identitate furată'. Sumele extrase în numerar erau, ulterior, fie reintroduse în circuitul financiar al firmelor cu justificarea 'creditare firmă', fie erau depuse în conturile persoanelor fizice care controlează firmele în cauză și utilizate în interes personal, lipsind astfel bugetul statului de contravaloarea impozitului pe profit și a taxei pe valoare adăugată.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Poliția Capitalei.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat la acest moment este de 7.000.000 lei, iar suma ce formează obiectul procesului de 'spălare a banilor' este în cuantum de aproximativ 32.000.000 lei.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Inspectoratului General al Poliției Române — Direcția Operațiuni Speciale și al Inspectoratului General al Poliției Române — Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor.

Facem precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
cacar pe 29 Iunie 2017, 21:10
#1
puscaria
AU FOST MASCATII LA BRIZA DUNARII SA L SALTE PE MADALIN IONITA
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.