PENSIONAREA MAI DEVREME CU DOI ANI ÎN ZONA TURNU MĂGURELE

24 Mai 2017, 10:37 | 10894 vizualizări | 22 comentarii
Car Universal
Donau Chem Turnu Magurele.

Camera Deputaților a adoptat, marți,  proiectul de lege pentru modificarea alin.(5) al art.65 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Potrivit legii adoptate de deputați, „persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice şi/sau de cocs metalurgic, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin.(4).”  Proiectul de lege a fost adoptat cu 248 de voturi „pentru”, 26 „împotriva” şi o abţinere.

Acum urmează să fie promulgat de Preşedinte şi publicat în Monitorul Oficial, pentru a putea beneficia de aceastăprevedere pentru care sa solicitat şi introducerea Municipiului Turnu Măgurele de domnul Primar Dănuţ Cuclea,prin intermediul Deputaţilor de Teleorman.

sursa: stirideturnu.ro

Citeşte şi
Comentarii (22) Adaugă comentariu
Ilie de la sculărie pe 04 Iunie 2017, 13:33
#22
@ punct
Sigur n-ai băut apa din trucul porcului? Că grohăi!
ion pe 02 Iunie 2017, 13:43
#21
spital dezastru
Cei de la putere ar trebui sa se ocupe si de spitalul din Turnu care este vai de mama lui, acest spital nu poate oferi servicii medicale de urgenta ; lipsa dotari, lipsa personal, mizeria nu mai vorbim . dar vin apoi pe la usile noastre sai votam .dar pentru ei conteaza sa le fie lor fffff bine .
popescu pe 31 Mai 2017, 06:20
#20
Opa,au inceput psedistii sa ameninte !
Costinescule,se vede ca esti cu cei care nu tin cont de parerile cetateanului .Ai trecut la amenintari cu Codul penal,au incercat multi sa distruga acest saite si nu au reusit .Si sti de ce nu vor reusii,deoarece dumnezeu nu iubeste penalii,hotii sau profitorii.Asa ca fi barbat si accepta adevarul si lasa amenintarile ca nu ma impresionezi absolut deloc.Odata si odata cineva va trebuii sa plateasca pentru cei decedati in urma genocidului de la combinat si in viitorul nu prea indepartat se.va deschide un proces de rasunet national .Cei decedati vor dreptate de pe lumea cealalta!Vinovatii vor platii !
Ptr.penal liviu pe 30 Mai 2017, 18:40
#19
Ramane cum am stabilit!
Se dovedeste ca esti un penal de penal!Daca lucrai in combinat aveai compasiune pentru lucratorii care din anii 65 au lucrat acolo,si marea majoritate nu au apucat sa manance din pensie linistiti .Si stii de ce mai penis atrofiat ?Deoarece au decedat din cauza de cancer,mai boule care esti !
Marin Costinescu. pe 30 Mai 2017, 17:25
#18
L-alde aga-bleaga.
Ai idee cati ani de "repaus" poti primi,conform Codului Penal, pentru ceea ce scrii? S-ar putea sa dai rau de dracul; ce ai impresia ca nu poti fi depistat?
Liviu Pena. pe 30 Mai 2017, 13:12
#17
Lui "aga" boul.
Vezi #14=ramane cum am zis!Deci am dreptate!
aga pe 27 Mai 2017, 11:44
#16
pentru penaliviu .
Bai,cacat rosu cu picatele care zici ca esti la pensie ceea ce nu cred .Tot psedeul a mancat fript si combinatul asta,l au lasat pe Nicolae sa l mulga pana la epuizare .Si si au batut joc de salariati .Au mai fost patru sectii care au produs ingrasaminte cu utilaje invechite si uzate si ma mir cz nu a explodat ceva .Si da ca in orice stat civilizat pentru dezastrul ecologic plus moartea a sute de muncitori afectati de cancer .Atat statul roman cat si hotul de Nicolae era obligat la despagubiri .Dar tu esti o lichea care ai beneficiat de pe urma sistemului .Si inca ceva cetatenii nu sunt informati de pericolul apei care este contaminata cu metale grele si radioactive .Primaria pe viitor va suporta consecintele,se va gasii cineva sa ceara despagubiri banesti .Asa ca mars la cacat !Psd egal coruptie,saracie,moarte .
Liviu Pena. pe 27 Mai 2017, 06:22
#15
Lui "aga"
Vascrisu matii de snapan! Crezi tu ca n-am lucrat in Combinat, bai, milogulue? Te pomenesti ca ai lucrat tu, hot ordinar!? Si ce legatura are aceasta problema cu pesedeul?! Vrei ca toti cetatenii acestui oras sa primeasca compensatii banesti, dar de unde sa se ia acesti bani, din p***da matii, lepadatura? ASTEPTATI VOI SA SE ELABOREZE NORMELE DE APLICARE SI-O SA PRIMITI REDUCERE DE DOI ANI LA VECHIME! Stiti cata? O jumatate de sula-ntreaga!Mergeti la camp, la munca, nu la cersit, banditilor!
aga pe 26 Mai 2017, 18:09
#14
pentru Pena .
Nici nu cred ca ai lucrat in combinat ,esti un slugoi al psdeului vezi lucrurile intoarse pe dos .Toti cetatenii acestui oras au nevoie de reparatii banesti,si mai ales cei care au lucrat in combinat .Dar cum turneanul nu este solidar nu o va face acest lucru Voi inregimentatii su imbuibatii psdeului votati Coruptia .
Liviu Pena. pe 26 Mai 2017, 06:09
#13
Comentariu si pareri.
Daca ne gandim ca la Combinat a inceput sa se acorde grupa I incepand cu 1969 si daca mai adaugam 30 de ani, ajungem in anul 1999. Dar dupa 1989 cat timp a mai functionat Combinatul si cu cat la suta din capacitate? Fabricile de acid sulfuric, acid fosforic, ingrasaminte, recuperare SO2, doua de acid azotic au fost inchise, (taiate si fierul vechi furat), adica cele care poluau cel mai mult. Asa ca intrebarea este: care credeti ca au dreptul la reducerea varstei de pensiipentru ca au inghitit gaze si de unde gaze? Poate propriile basini? 'Tu-va muma-n c*r de snapani!
. pe 25 Mai 2017, 14:19
#12
.
Liviu pena

aici nu e vorba de tine, ci de multi alti turneni.

Mafoame

mai bine mai tarziu decat niciodata.

izy

turnu Magurele nu inseamna numai Combinatul

Avem si spital, si scoli, si fabrici de textile. si banci, si primarie, si vanzatori la magazine, si alti salariati, cati mai sunt.

Din nou, BRAVO PSD.
Liviu Pena. pe 25 Mai 2017, 11:36
#11
Intrebare.
Pentru unii, ca mine, care ne-am pensionat deja, LA CE MAI FOLOSESTE??!!
mafoame pe 25 Mai 2017, 10:43
#10
Cam tarziu .
Sa salutam,sau nu,cred ca tot orasul pana si cei decedati care au avut tumori datorita metalelor grele din apa pe care o bem si azi trebuiau sa primeasca reparatii banesti .Asta era masura corecta .In rest cei de la Psd isi mai spala din pacate .Creeareade loc*ri de munca este primordiala .In campaniea electorala au promis aducerea de fonduri europene pentru a se creea loc*ri de munca .Acest lucru doare cel mai mult pe cetateanul turnean .Pacat,Cracea venise cu o oferta de parc industrial si orasul voteaza saracia .

.
IONEL pe 24 Mai 2017, 19:20
#9
Felicitari !
In sfirsit o fapta buna,merita felicitari cine s-a implicat in aceasta actiune !
izy pe 24 Mai 2017, 18:59
#8
pensionarea
Grupa1 nu s-a dat la toti care au lucrat in combinat. ....acum dau alte drepţiri! !!?? Vreau sa vad.
Constantin Livescu. pe 24 Mai 2017, 17:53
#7
Sa te tii acum la declaratii false.
Cunosc cativa insi care si-au pastrat buletinele de Turnu, dar lucrau in alte parti: ex. activisti de partid care lucrau ca instructori in localitati mai departe de Combinat de 8 km.(Izlaz) Si-asa sunt destui care au pensii de grupa I,obtinute in urma unor procese unde au prezentat acte false. Poate n-ar strica sa li se dea retroactiv pensii si la cei decedati si care AU LUCRAT CU ADEVARAT IN MEDIU TOXIC.
Ilie de la sculărie pe 24 Mai 2017, 14:24
#6
@Bine Livache
Departe de a ține cu Dragnea, aici este corect. Nu trebuia să lucrezi neapărat în combinat. Poluarea zonei este masivă, cred că încă vor trece decenii până va dispare numai pirita care ne-a poluat atât timp. Să nu mai vorbim de poluarea cu metale grele sau radioactive, despre care s-a tăcut ani în șir.
adrian pe 24 Mai 2017, 13:59
#5
poate
Poate iese Cuclea la pensie si scapati si voi. tongue wink
Bine Livache pe 24 Mai 2017, 13:56
#4
Adevarat
Se putea si ai mult spre 5 ani. Dar daca atata mai aveau pana la pensie majoritatea oamenilor care au lucrat in combinat LOL LOL . Au facut si ei o pomana cheese
marian pe 24 Mai 2017, 11:31
#3
pensionare
la rurnu. magurele din cauza saracie mai repede vine moartea decit pensionarea din lipsa de loc*ri de munca
. pe 24 Mai 2017, 10:43
#2
.
BRAVO CUCLEA.MULTUMIM PSD.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.