CELE 5 ORAȘE DIN JUDEȚUL TELORMAN SE VOR UMPLE DE GUNOI! POLARIS REFUZĂ SĂ RIDICE GUNOIUL.

22 Martie 2017, 05:52 | 7867 vizualizări | 9 comentarii
Car Universal
CELE 5 ORAȘE DIN JUDEȚUL TELORMAN SE VOR UMPLE DE GUNOI! POLARIS REFUZĂ SĂ RIDICE GUNOIUL

Conducerea companiei de salubrizare Polaris M Holding refuză să mai ridice gunoiul din mai multe cartiere din Alexandria, Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede, Videle și Zimnicea. Motivul îl reprezintă datoriile foarte mari pe care abonații din anumite zone le-au acumulat. Potrivit directorului punctului de lucru din județul Teleorman al Polaris M Holding, Marius Stănculescu, numai abonații din zona Peco din Alexandria înregistrează datorii de aproximativ 1,4 miliarde de lei.

Datorii la gunoi

Reprezentanții firmei de salubritate sunt deciși să-i lase pe teleormăneni cu gunoiul în ”casă”. Mii de teleormăneni vor trebui să suporte mirosul gunoiului pe care-l produc sau să-și plătească facturile. Măsura de neridicare a gunoiului a fost luată după ce populația din anumite zone ale celor 5 orașe din județ a acumulat datorii și întârzieri la plata facturilor mai mari de 45 de zile.

În Alexandria, 5 asociații de proprietari înregistrează datorii

Municipiul Alexandria este cel mai afectat de această decizie. Nu mai puțin de 5 asociații de proprietari din zona Peco, adică în întregime, acumulează datorii la plata facturilor la gunoi. Potrivit directorului de la Teleorman al Polaris, datoriile celor din zona Peco se apropie de suma de 1,4 miliarde de lei. Mai mult, acesta ne-a mărturisit că societatea pe care o reprezintă nu este interesată să sisteze ridicarea gunoiului sau să transforme orașele într-o groapă de gunoi, dar și locuitorii trebuie să înțeleagă faptul că au responsabilitatea de a-și achita facturile.

În municipiul Roşiorii de Vede sunt vizate două asociații. Este vorba despre asociaţia de pe Aleea CFR și asociaţia nr. 1 Izbiceanu.

La Turnu Măgurele datorii foarte mari la gunoi au strâns locuitorii din blocurile ANL. În aceste condiții gunoiul nu va mai fi ridicat de la asociaţia nr. 1 ANL, asociaţia nr. 23 platforma ANL şi platforma H5 cartierul Taberei.

Nici unii locuitori din Videle sau Zimnicea nu sunt mai norocoși. În orașul petroliștilor colectarea deşeurilor va fi sistată la platforma Piaţă 2.

Cu gunoiul în nas vor locui și zimnicenii din blocurile 3, 5, 6 şi 4E, 4C şi 4D.

Polaris ridică gunoiul din Teleorman de mai bine de 3 ani

Polaris M Holding a preluat, prin contract de concesiune serviciul pentru colectarea şi transportul deşeurilor municipale la Mavrodin, în data de 1 august 2013.

Depozitul de deşeuri de la Mavrodin, investiţie cu fonduri europene, ar fi trebuit să fie finalizat în 2008.

Povestea celebrei gropi ecologice de la Mavrodin a început în 2003, când Consiliul Judeţean Teleorman a făcut primele demersuri pentru accesarea fondurilor ISPA pentru proiectul ”Sistem Integrat de Management al Deşeurilor în judeţul Teleorman”.

Investiţia propriu-zisă a început peste trei ani, în 2006, executant fiind consorţiul germano-austriac Ecosoil-Geoger. Termenul iniţial de finalizare a proiectului prevăzut în contract, finalul anului 2008, nu a fost respectat din cauza constructorului, după cum acuza la vremea respectivă beneficiarul, Consiliul Judeţean Teleorman. Cum nici al doilea termen de finalizare, jumătatea anului 2009, nu a fost respectat, Consiliul Judeţean a cerut constructorului penalităţi de 1,3 milioane de euro. În final, cu mare fast, depozitul a fost inaugurat în august 2010.

Finalizarea lucrărilor nu a însemnat însă că de la acea dată primăriile au scăpat de grija gunoiului. Aşa cum anunţa beneficiarul în august 2010, urmau alţi paşi de implementare a proiectului: susţinerea unor licitaţii pentru găsirea unei firme care să administreze depozitul şi a unui operator care să colecteze şi să transporte deşeurile din judeţ către Mavrodin.

Din august 2010, proiectul a rămas tot la stadiul de licitaţie pentru că nici după aproape un an nu s-au găsit firmele care să preia administrarea depozitului şi transportul gunoaielor. Licitaţiile au fost anunţate pe SEAP abia în anul 2011. Operatorul privat a fost desemnat câştigător după un lung şir de contestaţii, finalizate cu o serie de reevaluări din partea comisiei de evaluare, în conformitate cu decizia definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Bucureşti.

sursa: trnews.ro

Citeşte şi
Comentarii (9) Adaugă comentariu
Margineanu pe 13 Septembrie 2018, 11:17
#9
Hotie
Aceasta societate a organizat special aceste procese in urma unui plan bine pus la punct si am sa va explic cum au procedat . Din luna Septembrie 2016 pana in Aprilie 2017 aceștia nu sau prezentat in majoritatea județului Teleorman pentru a ridica deșeurile acestora,in cazul meu care am plătit in avans pe perioada unui an si am refuzat sa plătesc următorul an pana nu mi se schimba contractul care pana la acea data stip**a ridicarea deșeurilor in fiecare Vineri dupa care ei au decis sa vina o data la doua săptămâni chiar trei .

In urma acestor evenimente Polaris cu ajutorul complicilor ACTA NON VERBA au pus Poprire pe conturile mele vara nici o decizie judecătorească , Atenție aceștia sânt o banda de mafioți foarte periculoși.
Eu pe 27 Martie 2017, 13:16
#8
Voi va dati seama
Cati bani face Mazare cu Polaris"Mazare"Holding, daca intr-o zona din jurul benzinariei a s-au strans datorii mai mari de 1,4 miliarde de lei. Cati bani colcteza Mazare prin Polaris la nivel de judet. 35 milioane de euro in 4 ani de zile. surprised surprised surprised
Portofel pe 23 Martie 2017, 18:28
#7
att.turnu cu stiri
Nu publicati toate comentariile.Rusinica
Kuswiz pe 23 Martie 2017, 11:16
#6
Totul are legatura cu Dragnea
Orice afacere facuta in Teleorman nu este straina de Dragnea.Firme facute in secret,la ceas de taina și cu interpusi foarte apropiati de fam.Dragnea și de PSD.Sa nu ne miram peste ani ca noi,toti cetatenii judetului TR,suntem niste umili chiriasi pe pamanturile fam.Dragnea.
CIULEI MARINICÃ pe 22 Martie 2017, 21:32
#5
GUNOI NERIDICAT
Societatea de salubritate sa isi faca datoria nu sa ameninte pop**atia ca nu colecteaza ca datoreaza 2-3 persoane 10 lei(9,92 lei)
ELENA pe 22 Martie 2017, 20:08
#4
saracia dun Teleorman
gunoiul costa f/mult, se cere plata pe nr. de persoane,suma este mare, iar la saracia care este in Teleorman trebuia sa se astepte

Ilie de la scularie pe 22 Martie 2017, 08:18
#3
@Colegului de la Salubritate
Colega, cred ca sunt cazuti in ....limba, precul ministresa muncii, madam Craiolgutza.
eu pe 22 Martie 2017, 08:09
#2
comentariu!!!!
Nu prea este ridicat gunoiul prin nici o zona,......mai ales Catanga!!! Sa vina alta firma de salubrizare,poate isi vor faca datoria asa cum trebuie! Am auzit ca astia au facut "contracte pe viata" cetatenilor,........sa schimbe contractul sa il treaca pe alt membru al familiei!!!!
State de la Salubritate. pe 22 Martie 2017, 06:34
#1
Intrebare.
Ieri v-am tansmis un comentariu in care am folosit un LIMBAJ CIVILIZAT, in care am facut cateva aprecieri asupra situatiei si acum CONSTAT CU REGRET CA NU L-ATI PUBLICAT. De ce, doar n-am injurat pe nimeni? Daca este o scapare, va rog sa-l publicati acum. MAI VREAU SA VA SPUN CA NOI, CEI CARE PLATIM CINSTIT, NE VOM DUCE GUNOIELE IN LOCURILE SPECIAL AMENAJATE SI N-ARE DECAT SA STEA ACOLO MULT SI BINE. IN ACEST FEL NICI NU VOM MAI PLATI SI FACEM ECONOMII! IN INCHEIERE, O INTREBARE IMPERTINENTA: DOMNILOR CONSILIERI, SUNTETI CAZUTI IN CAP???
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.